Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tá skoro dvojhodinová stopáž je neúnosná (darmo, Roger Corman to dobre vedel, keď točil svoje sword and sorcery), príbeh je otrepaná rozprávka o "proroctve", tentokrát so svalnatým Doktorom Dolittlom, tých zaujímavých lokácií a masiek je tu v konečnom dôsledku pramálo a scény s rozprávaním so zvieratami sú často veľmi krkolomné. Ale Tanya Roberts je neodolateľná! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Příšernou dvojku s cestováním v čase a ještě otřesnější trojku jsem kdysi viděl, ale první díl mě v dětství minul a shlédnul jsem ho až teď. A navzdory nízkému hodnocení je to skvělý heroic fantasy v duchu Barbara Conana, jaké už se dnes bohužel netočí. Krásná výprava, kamera i hudba, hrdina bez bázně a hany, krásná dívka, odporný záporák, souboje a velkolepé finále. Přesně jak to má být. Nebyl by to ale Don Coscarelli, režisér mé milované hororové série Phantasm, aby si do toho nepřidal spoustu hororových scén. Od napíchnutých lidí na kůlu a házení nemluvňat do ohně přes odporné čarodějnice až po brutálně nechtutné stvůry v pláštích, které člověka zavřou do pláště a zbyde z něj jen hromada slizu a pár kostí. A jsou tu samozřejmě fajn zvířata, které dokáží spoustu věcí a mnohokrát Dara vysekají z problémů. Pro 80´s fantasy mám prostě slabost. EDIT 2024: Už jsem se bál, že mě fantasy přestávají bavit, ale Pán šelem stále funguje. Přírodní scenérie s majestátní hudbou i kamerou i kobkové scény plné hororových monster, hrdina vítězící nejen mečem ale s pomocí přátel lidských i zvířecích. A líbilo se mi i zasazení do doby bronzové plné kontrétních věcí - Hunové, pozůstatky Antiků i kruhové vesničky Slovanů. Silné 4*. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pán šelem je pro mě především nostalgická vzpomínka na vůbec jednu z prvních originálních videokazet, které jsme měli doma. Když naši koupili video, mohli jsme si vybrat také jednu videokazetu a my si vybrali tuhle. Jako dítě jsem ten příběh miloval a viděl jej mnohokrát. Jako fantasy dobrodružný příběh pro děti funguje dobře a další rozbory nejsou potřeba. Zpětně přidávám třetí nostalgickou hvězdu. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Celé tři roky Coscarellimu trvalo, než po hororu "Phantasm" dal dohromady svůj další vysněný projekt. Důvod byl zřejmě ten, že před "Excaliburem", "Soubojem Titánů" a "Barbarem Conanem" by pro něj asi jen ztěží našel uplatnění. Leč, stalo se a tak se režisér bez bázně a hany odhodlal smotat dohromady Huny, krále Heroda, aztécké rituály a řecké báje, aby natočil jedno z nejpříkladnějších béček všech dob. Jelikož hlavní hrdina zvoře snad všechno, na co sáhne (co byste taky čekali od člověka, kterého porodila kráva!), dal mu scénárista takovou malou příruční ZOO - dvě kuny, orla a přebarveného tygra. A taky schopnost telepatie. Přestože celý popis, o samotném filmu ani nemluvě, působí dost infantilně, děti by měly asi trochu problém rozdýchat pár scén a dospělí bez smyslu pro béčkovou poetiku by se "Pánovi šelem" měli pro jistotu vyhnout taky. Co se však těch ostatních týče, nezbývá mi, než jej vřele doporučit. P.S.: Může mi hergot někdo vysvětlit ty obří netopýry/mixéry a ten jejich "orlí kult"??? ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Když jsem chodil na základku, byl pro mě Pán Šelem prostě atrakce. Hlavní hrdina mi byl vždy sympatičtější, než mainstreamový Conan, a vůbec mi celková fantasy atmosféra krásně zalezla pod kůži. Skvělé prostředí, poctivé herecké výkony (dvě fretky jasně dominují), výborná hudba... Zkrátka film, co si na nic nehraje, a přináší nám to, co od něj čekáme. Odsuzovat ho pro jeho "béčkovost"? K smíchu... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Don Coscarelli prodal všechna svá práva na příběh a postavy studiu, proto neměl z pokračování Pána šelem a televizního seriálu ani cent. (mi-ib)
  • Producentovi Dinu De Laurentiisovi se film líbil natolik, že Coscarellimu nabídl režii filmu Ničitel Conan. Coscarelli to odmítl, jelikož se mu nelíbil scénář. (mi-ib)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama