Reklama

Reklama

Saw: Hra o přežití

  • USA Saw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krvavá hra s pravidly ostrými jako pila... Ve špinavé sklepní umývárně se proberou z bezvědomí dva muži, fotograf Adam a doktor Lawrence Gordon. Oba jsou připoutaní okovy k potrubí a nemají tušení, jak se zde ocitli. Mezi nimi leží muž s prostřelenou hlavou. Z magnetofonových pásek, které u sebe najdou, se muži dozvědí, že se stali oběťmi sadistického maniaka, zvaného Skládačkový vrah. Jeho specialitou je vhánět nic netušící lidi do důmyslných pastí, z nichž zpravidla není úniku. Každá z nich však má svůj skrytý význam. Oběti se vlastně ocitají v krvavém očistci, a jen málokoho čeká vykoupení. Pro Adama a Lawrence platí v této smrtící hře pravidlo, že místnost opustí živý jen jeden z nich... Psychothriller, který si libuje v rafinovaných krvavých nástrahách, natočil jako svůj debut režisér James Wan ve spolupráci s hercem a scenáristou Leighem Whannellem. Nízkorozpočtový snímek se stal senzací na festivalu Sundance v roce 2004. Kromě šokujících výjevů totiž nabídl i to nejlepší, čím se vyznačovaly podobné snímky z poslední doby, zejména thriller Sedm, horory typu Cela a Kostka, ale i nesčetné počítačové hry s dobrodružnou tematikou. (Česká televize)

(více)

Diskuze

frajerka

frajerka (hodnocení, recenze)

Žralok: Toto nieje žiadni tajomný film toto je čisto super KRIMI HORROROVY TRILLER.A žiadne mysterie!

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

morena.jea frajerka: S čim konkrétně ? Že mysterie = tajemno, nebo že tenhle film je tajemnej ?

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

morena.jea: Mysterie = Tajemno. Tenhlefilm byl tajemnej až na půdu. Tudíž je mysteriózní.

morena.jea

morena.jea (hodnocení, recenze)

sakra toto je detektivka/krimi/thriler, žiadny priblblý horor a už vôbec nie mysteriózny

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

ach boze kedy uz skoncia tieto recicky pri kazdom filme ktory je zaradeny aj medzi horory? .. tak na zaciatok by bolo dobre otvorit si vykladovy slovnik a zistit si co slovo horor znamena namiesto bezhlaveho vypisovania do diskusii d:)

mazinho

mazinho (hodnocení, recenze)

Horor to není v žádném případě, jak si to vůbec někdo může dát dohromady s hororem ??? Nechápu.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

mysteriozny by mohli jednoznacne, ale hororove prvky tam su... podľa mňa by som upravil aj poradie, podľa toho, čo to najviac vystihuje asi takto: thriller / krimi / horor

Rieux

Rieux (hodnocení, recenze)

zralok - musel vidiet. a konci filmu vo flashbackoch je pohlad spredu na jigsawa a je mu vidiet aj kus cela

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rieux

Rieux (hodnocení, recenze)

mna by skor zaujimalo preco detektiv cernoch stale upodozrieval doktora, ked jigsawa videl osobne - vtedy ked mu zomrel cinsky bratmm...

Pesim4

Pesim4 (hodnocení, recenze)

barysex: Kost bych si dokázala přeříznout snad jedině v případě, kdybych to dělala pro člověka, kterej je mi fakt drahej. A jestli se dá ta bolest vydržet? Nevím, ještě jsem to nezkoušela. :-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

barysex: Já osobně si myslim že v případě že jde o život toho člověka a jeho nejbližších tak ano. Ale nejsem odborník a nikdy jsem se do takový situace NAŠTĚSTÍ nedostal.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

VincVega*

VincVega* (hodnocení, recenze)

Tohle je přesně ten typ filmu při kterém vám při závěrečných titulkách zůstane tlama otevřená dokořán a stále se snažíte vstřebat ten zážitek,škoda jen té nastavované kaše v dalších a dalších a dalších pokračováních ale jednička rozhodně stojí za to!!!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

5MARFO7

5MARFO7 (hodnocení, recenze)

inak vzdy ma zaujimal ten slogan " po Sedm neni osm,ale saw "..co to ma znamenat? ako je to myslene??

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

Reklama

Reklama