Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Velká Británie Four Weddings and a Funeral (více)
TV spot

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rezervovaný Angličan vystavěl kolem vlastního nitra tak nepropustnou zeď, že nyní nedokáže projevit své city. A čím více svateb společně se svými kamarády navštíví, tím méně se sám hrne do ženění. Až do oné osudné soboty, kdy v jednom kostele spatří Carrie (Andie MacDowellová) – tu nejzajímavější, nejkrásnější, nejdůvtipnější a také nejnedostupnější Američanku, jakou kdy v životě potkal. Charles se ze všech sil snaží, aby ji příliš neuháněl a hlavně se do ní nezamiloval - během jednoho pohřbu a tří dalších svateb… (Cinemax)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pohřební blues – W. H. Auden: Zastavte hodiny, odpojte telefon, psovi, aby neštěkal, předhoďte šťavnatou kost. Utište piána a zahalte bubny, přineste rakev a přistupte. Ať letadla smutně krouží nad hlavami a čmárají na nebe vzkaz: On je mrtvý. Uvažte krepové mašle okolo hrdel bílých holubic, ať si dopravní strážníci natáhnou černé rukavice. On byl můj sever, můj jih, můj východ i západ, mé všední dny a moje neděle, mé poledne a má půlnoc, moje řeč, moje píseň. Myslel jsem, že je to navěky. Můj omyl. O hvězdy teď nikdo nestojí, zhasněte je. Vypněte měsíc a zahalte slunce, vylejte oceány a zničte lesy. Protože tohle už nikdo nezmění. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Velmi silný 4*. Mám slabost pro anglické komedie, protože nejsou tak prvoplánově vtipné jako jejich americké protějšky. Hugh Grant opět potvrdil své kvality. Velmi se mi také líbila K.S. Thomas a Simon Callow. Jediný co mě trochu vadilo byla přítomnost Andie MacDowell v roli Carrie, které mně tam prostě neseděla. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Není nic horšího na svatbě než kněz s erekcí...........Klasická anglická romantická komedie z prostředí Londýna. Nominace na Oscary : za nejlepší film a scénář. Scénář : Richard Curtis. Kamera : Michael Coulter. Hudba : Richard Rodney Bennett - Ocenění - 1995 - BAFTA Awards - nominace a 1995 - ASCAP Film and Television Music Awards - vítěz. Ve filmu také zazní - http://www.youtube.com/watch?v=TQQ6SfPZggw CITÁT - Nesnášim lidi, co choděj pozdě. Nesnášim.......... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Rada pro všechny, které už omrzelo být single: vymetejte cizí svatby. Možná zažijete známost na jednu noc a třeba potkáte JEHO nebo JI (A když ne, aspoň se dobře najíte.) A pokud by vás tam náhodou zastihla zubatá, máte minimálně jistotu, že neumřete sami a opuštění ve svém soukromém zámku na Loiře. No a takhle nakonec došlo i na vztahového nemotoru Charlese. Ale jestli v jeho případě šlo o svatbu nebo pohřeb, musíte zjistit sami. :) ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný koktejl namíchaný z velkého množství osvěžujícího britského humoru a romantiky, ovšem místy i s velmi hořkou černou kávou. Báječný Hugh Grant a ještě báječnější Andie MacDowell tady společně s dalšími herci předvádí bezchybné výkony, ze kterých je vidět, jak je natáčení bavilo. Nepochybně za to může (v pozitivním slova smyslu) výborný a v rámci romantických filmů i velice originální scénář. Pro mě je to jeden z filmů, který neomrzí. Tak tedy: "Na Charlese a kachnu!". ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Až do roku 1999 se jednalo o nejvýdělečnější britský film s celkovými tržbami 260 mil. dolarů. (cariada)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama