Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Velká Británie Four Weddings and a Funeral (více)
TV spot

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rezervovaný Angličan vystavěl kolem vlastního nitra tak nepropustnou zeď, že nyní nedokáže projevit své city. A čím více svateb společně se svými kamarády navštíví, tím méně se sám hrne do ženění. Až do oné osudné soboty, kdy v jednom kostele spatří Carrie (Andie MacDowellová) – tu nejzajímavější, nejkrásnější, nejdůvtipnější a také nejnedostupnější Američanku, jakou kdy v životě potkal. Charles se ze všech sil snaží, aby ji příliš neuháněl a hlavně se do ní nezamiloval - během jednoho pohřbu a tří dalších svateb… (Cinemax)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (346)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som rozmýšľal, či si tento film, odvážne zaradený do žánru komédia, zaslúži zníženie hodnotenia. Ale bola to iba chvíľa. Stačilo si spomenúť na trápnosti maskované za vtipy, za pomalý a s trhaním sa pohybujúci dej, ktorý ani pri tomto pohybe neponúkal nič nové, iba variácie už videného. Zúfalo ma tento film nebavil a verím, že viac, ako desiatim tisícom užívateľov sa páčil. Vkus má dosť abstraktný charakter. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem snímek viděl a to hlavně kvůli účasti v té době naprosto neotřesitelného Mr. Beana, zklamalo mě jak málo dostal prostoru a jak je film zoufale nudný. Po x letech nicméně dostal šanci na reparát a mé nové poznatky jsou. Humoru se zde vyskytuje přeci jen o něco více, Andie MacDowell je ve své podstatě velmi nerozhodné a nezodpovědné děvče, které vůbec netuší co vlastně chce, přesto jí to samozřejmě jako vždy velmi sluší. Hugh Grant hrál počínaje tímto snímkem dlouhé roky vlastně stále stejnou roli. Z Curtisovek bych řekl, že je rozhodně mnohem lepší Notting Hill, kterého si tím pádem považuji zase o kus víc. 70% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší Curtisův scénář, s jakým jsem se setkal, ale i přesto záruka obstojné a inteligentní zábavy. Originální nápad zpestřuje množství příjemných vtípků, uvolněná Newellova režie a samozřejmě celá řada sympatických anglických herců, kteří jsou i ve vedlejších rolí nepřehlédnutelní. Andie MacDowell sice není žádná krasavice ze snu, ale elegantní Grant, excelentní Atkinson a rozjařený Simon Callow mi vše bohatě vynahradili. Ale ruku na srdce, Curtis umí mnohem, mnohem líp... 70% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Výborný vzťahový film, dokazujúci, že mrkajúci Grant môže byť znesiteľný a že existujú aj dobré romantické scenáre. Stretnutia partie ľudí pôsobia realisticky, a práve z nich čerpajú novšie filmy "zo života" ako ZBUCHNUTÁ či KOMICI. Nie úplne chápem potrebu postáv vyrozprávať sa zo svojich trápení, ale rovnako nechápem SAMOTÁRA V SEATTLI a tiež som mu dal plnú pálku... ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný koktejl namíchaný z velkého množství osvěžujícího britského humoru a romantiky, ovšem místy i s velmi hořkou černou kávou. Báječný Hugh Grant a ještě báječnější Andie MacDowell tady společně s dalšími herci předvádí bezchybné výkony, ze kterých je vidět, jak je natáčení bavilo. Nepochybně za to může (v pozitivním slova smyslu) výborný a v rámci romantických filmů i velice originální scénář. Pro mě je to jeden z filmů, který neomrzí. Tak tedy: "Na Charlese a kachnu!". ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Báseň, kterou předčítá Joe Hannah na pohřbu se jmenuje "Funeral Blues" od W.H. Auden. (cariada)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama