Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V škole som nikdy veľmi neobľuboval chémiu a dvojica Julia Roberts - Hugh Grant mi vlastne splnila želanie. Oni sú úplne bez chémie. S inou dvojicou by to dopadlo oveľa lepšie, ale títo dvaja protežovanci, najmä slizúň Grant kazia romantickú náladu. Najlepšou z filmu sa tak stala pesnička Ronana Keatinga - You say it best when you say nothing at all. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická romantika o tom ako sa princezná zamiluje do chudáka. Akurát princezná je tu veľkou filmovou hviezdou a chudák je obyčajný človek z ľudu. Je to jeden z mála filmov Julia Robertsovou, ktorý sa mi páči napriek tomu, že tu otravuje. Ale poloha trochu namyslenej hviezdy jej sedí. Oveľa viac ma baví Hugh Grant v jeho ešte klasickej škatuľke nesmelého chudáčika. Aj ako parchant v neskorších filmoch je skvelý ale táto poloha mu sedí dokonale. A aj chémia medzi ním a tou otravou funguje pekne. Z vedľajších postáv je neskutočne vtipný Rhys Ifans. Zato Baldwinové viacmenej cameo mi nikdy nesedelo. Film stojí na skvelom scenári s množstvom vtipných hlášok. Richard Curtis bol ešte v top forme. Z dabingov mám rozhodne radšej ten prvý, kde Granta dabuje Vondra. 8/10. ()

Reklama

sarume 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně si představuju pohádku pro dospělé ženy:) Krásní a vtipní lidé,trocha nedorozumění a nějaká ta věc jenž je rozděluje , kapka britského humoru v podobě spolubydliciho a na konci , který je až kýčovitý Vám ta slzička ukápne:) Jinak za poznámku stojí scéna, kdy hlavní hrdina prochází ulicí a projde celým rokem. Krásné ztvárnění uběhlého času. žadné" o 9 měsíců později".) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Svojský vtipná americko-britská komédia, ktorá prináša čo to z romantiky, britského vtipu ale aj amerického klišé. Je to taká komicko-romantická všehochuť, ktorá však v celkovom dôsledku zanecháva pozitívne dojmy a pôsobí pohodovo. [3 a pol *] I'm sorry I am so late. Bollocksed up at work again, I fear. Millions down the drain. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobrý deň, som z redakcie časopisu Kôň a pes. Našich čitateľov by zaujímalo, či ste vo svojom najnovšom filme nechceli mať viacej koní.“ – „To ťažko, odohráva sa vo vesmíre.“ – „Aha... Ale vo svojom ďalšom filme budete na koni cválať vy, alebo dablér?“ – „Ten sa bude odohrávať v ponorke.“ – "Hm. A stotožnili ste sa so svojou postavou?" - "Nie." - "Nie?" - "Nie." - "Prečo nie?" - "Hrám ľudožravého robota." - „Ďakujem za odpovede.“ Nothing Hill je romantická komédia pre tých, ktorí romantické komédie nepozerajú. Fajnová anglická atmosféra, sympatický kruh hrdinových priateľov (+ pošuk Rhys Ifans), scény na zasmiatie aj dojatie a ústredný párik v zložení prekvapivo sympatická Julia Roberts (ktorú som nikdy veľmi nemusel) a rozkošný Hugh Grant. 4* sú možno trochu veľa, ale pripadá mi to tak poctivo urobené po takmer všetkých stránkach, že nemám srdce dať menej. A treba dodať, že štvrtú hviezdu si to zaslúži minimálne za absolútne famóznu štvrť, v ktorej sa dej odohráva. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Reálné knihkupectví, ve kterém se natáčelo, si po uvedení filmu do kin dalo do výkladní skříně ceduli s nápisem "We're almost famous" ("Jsme skoro slavní"). (don corleone)
  • Ve filmu se odehrává noční scéna v zahradě, kdy Anna (Julia Roberts) a William (Hugh Grant) přelézají plot. Anna ho přeleze snadno, William s obtížemi. Podobnou scénu můžeme vidět i v pozdějším filmu Prime (2005), kde David (Bryan Greenberg) přelézá plot a potom otevře vrátka fotografce Rafi (Uma Thurman). (Kubeska)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama