Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som obdivovateľ romantických komédii, anglický humor mi je cudzí, veľkohubá Julia Robertsová mi nikdy nebola sympatická a dreváka Hugha Granta považujem za úchyláka. Otrasná dvojica, otrasný film. Anglo-americká romantická komédia "Notting Hill", ktorú v roku 1999 natočil režisér Roger Michell, ma nedokázala ničím zaujať a už vôbec nie pobaviť. Bola to príšerná nuda. Už to nikdy v živote nechcem vidieť znova. ** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V dobách největší slávy mě tohle minulo, nicméně o Notting Hillu a o příběhu jsem dobře věděl. Po letech musím bohužel přiznat, že se o kdovíjak zázračný úkaz nejedná, přestože první minuty dávají velkou naději. Můj vztah k Julii se poměrně vylepšuje a moje dřívější alergie na ni, je pryč. Spíše jsem čekal více od Granta. Tenhle styl romantika mě k němu moc nesedí, raději ho vidím jako toho zlého z Bridget. V menší roličce na začátku jsem postřehl Dylana Morana, na tom člověku bych to celé postavil a ještě bych přihodil víc minut Ifansovi. To by pak byla panečku pecka :) 60% PS: Druhou projekcí přisuzuji filmu nezpochybnitelnou romantickou kvalitu. Ano, vedle Pretty Woman je tohle další krásná hollywoodská pohádka. 75% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bude nejlepší, když o tomhle nikomu neřeknete.“ – „Dobře. Jo. Nikomu. Občas jenom sám sobě, ale nebojte. Nebudu tomu věřit.“ A zazvonil konec a pohádky byl konec. A právě za už příliš přeslazený závěr společně s Williamovými přáteli (v čele pošuk Spike) strhávám jednu hvězdu. S menším úbytkem humoru, způsobeným pumpováním větších dávek romantiky, jsem neměl žádný problém (snad až na závěrečnou tiskovku, ta už drhla), ostatně tak to funguje u většiny žánrových počinů. Ale stejně je to trochu škoda, když člověk vezme v potaz fakt, že dlouhou dobu se tu střídalo na poměry romantického filmu nezvykle hodně podařených hlášek a vůbec vtipných situací. Každopádně Hughův plachý William je naprostý sympaťák, Juliina hvězdná Anna zas odzbrojuje okouzlujícím úsměvem a chemie mezi nimi rozhodně je. Nesmím také opomenout výborný soundtrack a v epizodních roličkách Emily Mortimer (velmi půvabnou) a Dylana Morana (prostě svého, navíc nevím, jestli to byl úmysl, ale ta předzvěst knihkupectví Black Books mě pobavila sama o sobě). Silné 4* (a možná hodnocení ještě časem zvýším, tedy až si zvyknu/smířím se s oním koncem). „Nezapomeňte, že slečna Scottová také ráda mluví o svém dalším projektu, který se bude točit někdy v létě.“ – „Ach, ano, skvělé, skvělé. Budou tam nějací koně? Případně psi. Víte, naše čtenáře fascinuje oboje. - Bude se to odehrávat v ponorce.“ – „Aha. To je smůla.“ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s mými oblíbenými herci Julií Roberts a Hugh Grantem, navíc ozdobená velmi vtipným cameem Dylana Morana, který proslul jako hlavní představitel seriálu Black Books. Už jsem to viděl asi popáté a i popáté se mi to líbilo a já se bavil. Scéna se Spikem, který vyběhne před novináře jen ve slipech je prostě nezapomenutelná. Já tuhle romantickou komedii považuji za jednu z nejlepších romantických komedií vůbec a nemám k ní téměř žádné výhrady, ale přece jen oproti snímkům, kterým jsem udělil pět hvězdiček mi přijde slabší, a tak uděluji čtyři hvězdičky. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Doplnění základního filmového vzdělání. Škoda toho scénáře. Celý Notting Hill je až k zulíbání britský, už jen zloděj Moran strašně potěšil, Hugh s tou svoji roztomilou tvářičkou, jeho švihlý kamarádi, spolubydlící Spike a vůbec. Ale nebavila mne husa Anna, x krát po sobě se zachovala jako kráva, rve chudákovi Williamovi srdce, ten ji vždy odpustí, jen aby ho opět kopla do prdele... 60% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Tiskovka v hotelu Ritz se koná v souvislosti s posledním filmem Anny (Julia Roberts), jehož plakáty lze zahlédnout. Jedná se o fiktivní scifi snímek „Helix“. (sator)
  • I když William Thacker (Hugh Grant) neustále protestuje, že prodává pouze cestopisy, jsou na jedné z polic viditelné i komiksy a komiksové romány Rogera Sabina. Mají oranžový přebal a nejlépe jsou vidět ve scéně, kdy do obchodu přijde Anna (Julia Roberts) s dárkem. (don corleone)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama