Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

David Brent je tupé, kruté, sebestředné, neschopné hovado. A stejně jsem si ho zamiloval. Ono to asi ani jinak nejde. Spolu s Extras rozhodně jeden z nejlepších seriálových počinů, jaké jsem kdy viděl. Humor Richarda Žervé mi svým libováním si v totální trapnosti připomněl první Formanovy filmy. Dodatkový komentář: Po shlédnutí bonusového vánočního dvojdílu u mně tenhle seriál ještě o kousek stoupnul. Téměř úplně se tam změnila atmosféra a z šéfovského kreténa se David stane loserem bez šance na lepší život. Někdy jsem s Davidem Brentem neskutečně soucítil. Konec seriálu byl pro mně naprostým zadostiučiněním. "Neile, mohl bys jít stranou, vyfotíme se jen my, stará parta." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +humor -nutno říct, že asi pomalé tempo vyprávění/// Když jsem k tomuto seriálu přistupoval, měl jsem za to, že to bude něco jako Ajťáci, tedy sitcom. A ono je to spíše "reality" pohled do kanceláří jedné firmy. S tím související pohled do "zákulisý" této firmy a ještě více pohled na její zaměstnance a dění v pracovní době. U prvních částí mě hodně zarazilo pomalé tempo vyprávění, tiché ozvučení, dokumentární kamera a zvláštní vystupování herců s občasným pohledem do kamer. A díky tomu jsem si nebyl úplně jistej jestli je to "jen" seriál a nebo je to skutečnost. Bylo to prostě natočeno opravdu věrně a vzhledem k tomu, že jsem si o seriálu nic nezjistil, tak jsem byl tímto stylem překvapen. Ovšem postupně jsem si na styl vyprávění zvykl a začal se u seriálu čímdál tím víc bavit. Najednou z toho byly slušné 3* a jí si to celkem uživál. K seriálu si prostě musít najíc směr. Pokud to dokážete, budete se asi neuvěřitelně bavit nad trapnýma a ještě trapnějšíma situace, které byste nikdy nechtěli zažít. Přitom je to tak normální, že určitě nejeden z vás už něco podobného zažil. Nehledě na to, že s některejma postavama se tak trošku ztotožňuji, což možná není věc, kterou by se měl člověk chlubit, ale určitě nejsem sám, kdo to tak cítí. No a samotný závěr v poslední části mě pohádkově dostal do kolen, přidávám 4* a říkám, že tohle se musí vidět znovu, aby člověk pochytil to co mu ušlo při prvním zhlédnutí./// Celkem 70%/// ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„To bol súkromný telefonát.“ – „Tak si ho nemal prepnúť na hlasný odposluch, kokot.“ Reakcia divákov, ktorí s britským „Kanclom“ začínajú (a teda vôbec, ale naozaj že VOBEC nevedia, o čo ide), je asi podobná. Počiatočný mierny úsmev a otázky, čo z toho je improvizácia a čo bolo v scenári, rýchlo nahradí šok a kŕčové mykanie kútikmi úst. Precitnutie prichádza v podobe vytreštených očí, zmrazenej krvi v žilách a zmäteného obzerania sa okolo seba, či je to realita alebo sen. Povedať "divák je vyvedený z miery“, by bolo zrejme troška jednoduché. O ďalších päť minút diváka však mrazivo vtipný seriál dostane a už nepustí, na čom má podiel nielen dokumentárna kamera a výnimočne "trápna" atmosféra, ale tiež perfektné herecké obsadenie: Mackeznie Cook (jedným okom vybavený pirát z PIRÁTOV KARIBIKU), Martin Freeman (STOPÁROV SPRIEVODCA PO GALAXII) a predovšetkým Ricky Gervais, dávajúci novú hĺbku charakteristike „samoľúby chudák“ ("Nepoužil by som výraz ´koniec´... je to skôr ´Nový začiatok´.“). ()

rawen 

všechny recenze uživatele

OK měl jsem se učit na zkoušku, místo toho jsem dal 10 dílů v kuse a musím vyjádřit obdiv R.Gervaisovi, který si napsal něco tak neobvyklého a obsadil se přitom do role neuvěřitelně trapného, ubohého, egoistického, podivného, nesnesitelného bosse - vůbec celý casting je skvělý a vy jen postupem času zíráte jak moc se celý seriál mění z bláznivé roviny do vážnější a pak přímo do smutné. Celé je to navíc pojato jako dokument - a všechno se to povedlo, vypadá to reálně, je to uvěřitelné a já jen lituju toho (hehe za tohle se možná budu brzo proklínat), že ještě studuju a nemám zkušenosti se zaměstnáním v týmu - protože si myslím že pak bych si The Office "užil" ještě víc. Celé je to "Totally mental" v nejlepším slova smyslu, zlatá BBC - dávám 9/10 PS: anglická The Office má ještě jednu přednost, je dlouhá přesně tak akorát - 14 dílů není ani málo ani moc, navíc závěrečné "Christmas Specials" dotáhnou celou věc do skvělého konce - zařazuji mezi mé oblíbené seriály ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemná reality show. První díly byly vtipné zejména díky své originalitě, něco takového tu nejspíš nikdo nečekal, ty další však zase dokázali pobavit svou pravdivostí. Většina lidí která měla tu možnost pracovat v nějakém Kanclu vám jistě potvrdí že tak nějak to tam opravdu probíhá. Samozřejmě nemá cenu tu nikomu cpát do hlavy, že tenhle seriál je šokujícím odrazem reality, ale o trochu pokřiveném odrazu by se již hovořit v jistých případech dalo. Dojem realističnosti tu jen umocňuje dokumentární zpracování, kdy hrdinové mluví s divákem, pokoušejí se jej nějakým způsobem získat na svou stranu, každým dílem mění své chování a posouvají cíle, příčemž jejich motivace je tu opravdu jasná, každý chce vyjít jako vítěz, stát se tou nejoblíbenější postavou. Svou roli tu hraje 'živá' kamera, mikroporty, osvětlení i občas rušivý zvuk a absence hudebního doprovodu. Co se týče samotných postav opravdu se zdají být skutečnými hrdiny a nejen napsanými postavami. Ač hrají, zároveň též žijí svůj život v tom spropadeném Kanclu, ve kterém se každý den dějí velmi podobné věci. Máme tu šéfa, který není hajzl, ale naprostý debil. Jeho chování je vypočítavé, snaží se manipulovat s ostatními, ale postupem času jej většina prohlídne. V prvním díle jakoby mu všichni jeho řeči 'žrali', ale postupem času ho už nikdo nebere vážně, což si on sám zapírá a pokládá to za holý nesmysl (úžasným případem jeho arogance a demence je rozhovor na téma "Kdo nejvíce ovlivnil váš život."; hodně bezradnosti je pak vidět na jeho chování v neznámém prostředí, s lidmi které vidí prvně a jsou na stejné úrovni jako on totiž nelze nijak lehce manipulovat - televizní soutěž, kde je převlečen za Austina Powerse). Pak je tu Gareth, který není o moc lepší, jedná se o jasný příklad člověka, který nikdy nezapadne do společnosti a tak se snaží chytnout se jednoho silného bodu a díky němu se vyšvihnout o kus nahoru. Hrdinů je tu samozřejmě mnohem víc, ale nevidím žádný smysl v tom je tu všechny vyjmenovat, snad stačí jen říct, že snad ani jeden z nich není klasický příklad kladného člověka a většina má více zápru než kladů. Herecké výkony jsou opravdu skvělé a zaujal hlavně Martin Freeman, který konečně začal stoupat a snad již brzy bude jeho jméno známější. Rozhodně jsem se dobře bavil, od začátku dokonce, neboť každá epizoda má co nabídnout a co více, tenhle seriál netrpí takovou nevyrovnaností jako většina ostatních, ba dokonce se možná jeho díly postupně čím dál více zlepšují. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • I když to vypadá, že hlavní postavou je Brent, chtěli tvůrci upnout pozornost především na příběh Tima a sekretářky Donny. Ten vyvrcholil ve speciální vánoční dvojepizodě, která následovala po druhé sérii. (don corleone)
  • Na začiatku 6. epizódy 1. série zaznie v úvodnej výmene názorov rozdiel medzi "midget" a "dwarf" - rozdielne poruchy, ktoré spôsobujú trpasličí vzhľad. Neskôr, pri rozhovore Davida (Ricky Gervais) s Timom (Martin Freeman) a jeho novou asistentkou, táto povie: "Life's too short". Life's Too Short (od r. 2011) je seriál podobného formátu, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil herec trpasličieho vzrastu Warwick Davis. (petiar)
  • Úvodní titulková skladba měla být původně "Sitting" od Cat Stevense. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno