Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem fakticky nečekal, Americká verze mě zoufale nebavila takže jsem čekal co vyleze z tohohle no a já se královsky bavil, s Gervaisem jsem se předtím nesetkal a Freeman je můj oblíbenec takže jsem čekal co bude a ona z toho vyleze takováhle pecka. Prostě paráda humor mi dokonale sednul a bavil jsem se neustále od začátku do konce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zakladni predpoklad, aby si tenhle serial clovek uzil, je preckat urcite jeden, idealne tak dva dily. Protoze aspon ja jsem si po prvnim dilu rek, co to je za desnou sracku, na to snad lidi cumi jen za trest. Ono to totiz fakt nema na prvni pohled jak nalakat, vcelku realisticky pusobici pohled do jedny kancelare s jejima zamestnancema a jejich beznejma problemama, to vse natoceny dokumentarnim stylem, takze misty rozklepana kamera a rozhovory na kameru. I kdyz je tu spousta postav, vetsina slouzi spis jako krovi, aby kancelar nebyla libuprazdna a vsechno to je tak na 4, 5 hercich, pricemz tomu absolutne kraluje Gervais, coz byl taky duvod, proc jsem na serial kouknul. Jeho sef je totiz jeden z nejvetsich kretenu, jaky jsem kdy videl, chova se jak naprostej sympatak, kterej nesetri forama, ale ve vysledku kazdyho jenom silene urazi a otravuje, jeho humor je naprosto mimo, proste hovado k pohledani naprosto neschopny ridit kancl, ktery snad ani minutu serialu nepracuje. Vetsina foru taky stoji hlavne na nem a na tom, jak se neustale postavy dostavaj do nejakejch trapnejch situaci a jak si s nima poradi. No nicmene na tenhle styl jsem si po par dilech zvyknul, kamera mi prestala vadit a i kdyz tu neni zadnej vylozene sympatak, nebo postava, ktery by se dalo fandit, v kazdym dilu se najde nejaka masakralni hlaska nebo originalni forek, u kteryho se clovek z chuti zasmeje, takze to nakonec tech 14 dilu ty 4* da. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +humor -nutno říct, že asi pomalé tempo vyprávění/// Když jsem k tomuto seriálu přistupoval, měl jsem za to, že to bude něco jako Ajťáci, tedy sitcom. A ono je to spíše "reality" pohled do kanceláří jedné firmy. S tím související pohled do "zákulisý" této firmy a ještě více pohled na její zaměstnance a dění v pracovní době. U prvních částí mě hodně zarazilo pomalé tempo vyprávění, tiché ozvučení, dokumentární kamera a zvláštní vystupování herců s občasným pohledem do kamer. A díky tomu jsem si nebyl úplně jistej jestli je to "jen" seriál a nebo je to skutečnost. Bylo to prostě natočeno opravdu věrně a vzhledem k tomu, že jsem si o seriálu nic nezjistil, tak jsem byl tímto stylem překvapen. Ovšem postupně jsem si na styl vyprávění zvykl a začal se u seriálu čímdál tím víc bavit. Najednou z toho byly slušné 3* a jí si to celkem uživál. K seriálu si prostě musít najíc směr. Pokud to dokážete, budete se asi neuvěřitelně bavit nad trapnýma a ještě trapnějšíma situace, které byste nikdy nechtěli zažít. Přitom je to tak normální, že určitě nejeden z vás už něco podobného zažil. Nehledě na to, že s některejma postavama se tak trošku ztotožňuji, což možná není věc, kterou by se měl člověk chlubit, ale určitě nejsem sám, kdo to tak cítí. No a samotný závěr v poslední části mě pohádkově dostal do kolen, přidávám 4* a říkám, že tohle se musí vidět znovu, aby člověk pochytil to co mu ušlo při prvním zhlédnutí./// Celkem 70%/// ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Hm, opravdu velmi zvláštní projekt:). Dokumentárně se tvářící sitcom (bez publika) bude pro leckoho opravdu nezkousnutelný... Humor zde je takový... divný. Spočívá hlavně v hlavní postavě šéfa Davida Brenta, který nešetří neskutečně trapnými a hloupými hláškami, kterým se ale nedá nesmát. Celkový dojem mi trochu připomíná některé kancelářské skeče Monty Pythonů, protože tyhle vtípky nejsou třeba kdovíjak vtipné na první poslech, ale když se člověk na celou scénu podívá s určitým nadhledem, uvědomí si, že to je vlastně HROZNĚ vtipné a absurdní.:) Ale nedá se to popsat nějak smysluplně, to se musí vidět. Hodnocení 20.5.2007 - 92%. Evidentně se na to dívali jen fandové british humoru, kteří umí (umíme:)) ocenit takovíhle šílenosti. Už se jen bojím, jak rating klesne, jakmile to začne dávat ČT a uvidí to i spousta diváků, kteří tohle rozhodně nečekají:). Za mě ale 90%. DODATEK PO SHLÉDNUTÍ POSLEDNÍHO DÍLU: Jednak jsem potěšen, že mi tip vyšel a po objevení se na ČT kleslo hodnocení o 10%... Za sebe ale opravuji svých 90 na čistých a bezkonkurenčních 100% a Office se posunul do top5 mých seriálů (i když jich tam je už asi 10:)). Postupem času totiž divák zjistí, že to neni jenom o té srandě, ale hlavně v postavách Tima a Dawn i o neskutečném lidství a problémech, touhách, nejistotách, kterými každý prochází... A konec 12. epizody, kdy poprvé vidíme Davida na kolenou, konečně jako člověka, ne jako tu bestii, co nám svou odporností 11 dílů protahovala bránice, to je jak rána do hlavy. Nemám slov, vivat England, vivat Ricky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V kanclu jsem nikdy nepracoval a ani nikdy pracovat nehodlám, na lidi z kanclů se dívám jako na trochu jiný živočišný druh (stejně jako oni na mne) a jejich svět je mi úplně cizí... Ale tenhle seriál je lahůdka a mám ho moc rád, hlavně kvůli jeho dvěma hlavním postavám, které geniálně hrají Gervais a Freeman. A samozřejmě taky kvůli jeho britskému... kvůli VŠEMU jeho britskému, kvůli jeho ryzí BRITSKOSTI. (Zkoušel jsem kdysi dát asi dva díly jeho americké atrapy, ale nešlo to, nemohl jsem, vydržel jsem asi pět minut a vyhodil to.) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • Otec Stephena Merchanta se v seriálu několikrát objeví jako uklizeč, který se dívá přímo do kamery. (don corleone)
  • Mezi velké fanoušky seriálu patří například Matthew Perry z Přátel, režisér Richard Curtis nebo Christopher Guest. Všichni se ochotně zúčastnili natáčení filmu o seriálu v roce 2009 pro BBC. (don corleone)
  • Na začiatku 6. epizódy 1. série zaznie v úvodnej výmene názorov rozdiel medzi "midget" a "dwarf" - rozdielne poruchy, ktoré spôsobujú trpasličí vzhľad. Neskôr, pri rozhovore Davida (Ricky Gervais) s Timom (Martin Freeman) a jeho novou asistentkou, táto povie: "Life's too short". Life's Too Short (od r. 2011) je seriál podobného formátu, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil herec trpasličieho vzrastu Warwick Davis. (petiar)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama