Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1965 Don Haskins dostává příležitost trénovat tým Texas Western. Ten ale za moc nestojí, a proto nabírá nové hráče. Šokující je, že se jedná o hochy černé pleti. Na prvním tréninku Haskins stanoví přísná pravidla. Na konci jeho tréninkového soustředění je v týmu 5 bílých a 7 černých hráčů. Tým čeká nelehká sezóna, protože rasová segregace je v lidech stále silně zakotvena. Přes všechny problémy se tým dostává na čtvrté místo celostátního žebříčku. Celková rozladěnost z rasových narážek mužstvo začíná narušovat a v zápase sezóny o první místo prohrávají. Trenér cítí, že ztrácejí jiskru a touhu po vítězství. A tak se jim snaží připomenout, proč jsou tady. Zabere to a tým se semkne. V sezoně končí s 23 vítězstvími a jedinou prohrou. Následně v play off postoupí do finále, kde se mají utkat s týmem bílých hráčů. Haskins se rozhodne riskovat a základní tým pro finále složí jen z hráčů černé pleti, kteří navzdory všemu vyhrají titul v turnaji NCAA. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Crazer 

všechny recenze uživatele

Josh Lucas ve své životní roli jako trenér basketbalového týmu, který dokázal realizovat sny ve skutečnost. Ani nemohu nalézt slova chvály, jelikož tento film mi přinesl opravdu VELKOLEPÝ jak filmový, tak i sportovní, emocionální zážitek. Sportovních filmů je poslední dobou jak šafránu, a proto si tohoto filmu cením dvojnásob .. no vlastně trojnásob, když zde bylo poukázáno i na trnitou cestu za vítězstvím v těžkých dobách společenských a rasových nepokojů. Zase po delší době jedna famózní pecka. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ztělesněné sportovní klišé. Ale opravdu, Glory Road je přesně dělaný podle nějaké šablony tohoto žánru a jak mě to jinak tolik nežere, tady mi to opravdu vadilo. Coach Carter měl alespoň neuvěřitelně charismatického Jacksona, tady se o žádné výraznější a sympatické postavě nedá mluvit. Téma rasové nesnášenlivosti v šedesátých je zde až hříšně nevyužité. Což je škoda, protože jediné zajímavé momenty, které stály za to, se týkaly právě toho. Ale bylo jich až příliš málo. Tři hvězdičky víceméně jen za kluky z týmu, alespoň bylo na co se koukat :)) ()

Reklama

NifKor 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád basketball tak vám říkám a rozkazuju se na tohle kouknout. Je to úžasný film o černých hráčích, kteří to neměli v životě lehký a hlavně v té době. Proto hrají za team Texas Western. V tomhle roce jsou ti černí hráči nejdříve ukazování jako podřadná rasa a to v té době bohužel byly. Ale později se všichni z teamu zblíží černí a bílí začnou spolu mluvit, tančit a pouštět si písničky v autobuse místo toho, aby se uráželi kvůli barvě. Tihle černí hráči ani nevěděli, že přepíšou historii v basketballu a jsem zato kurva rád, že ji přepsali, neboť kdybych se měl dívat furt na nás bílí jak to hrajem jenom mi tak nevim jestli by mě to třeba i přestalo bavit. Naštěstí ji přepsali a černí hráči v basketballu, dávají basketballu úžasný nádech. Dámy a pánové film Glory road je úžasnej filma a proto mu dávám 5 hvězd. 9/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Mám rád sportovní dramata dle skutečných událostí a každé takové drama mě velmi potěší. Narazil jsem na Cestu za vítězstvím a marně pátrám v paměti jestli jsem již viděl nějaké takovéto sportovní drama z basketbalového prostředí. Byl jsem tedy dvakrát tak spokojen a Cesta za vítězstvím nezklamala. Samozřejmě je film podle skutečných událostí, tak musí nutně obsahovat silný příběh. Zde jde o pronikání "černochů" do NCAA. Bál jsem se, že Gartner bude sázet především na jasně definovanou rasovou linii snímku. Díky bohu je v popředí zájmu samotná hra a jednotlivé problémy hráčů. Film jsem si tedy užil, jelikož podobných sportovních dramat pro mě není nikdy dost. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný sportovní film s parádní retro atmosférou a výborným Joshem Lucasem v hlavní roli. Některé scény sice byly sice až moc klišoidní a někteří mladí herci mohli být lepší. Celkově jsem se ale nenudil ani na chvíli, basketballové zápasy mají grády a celá ta atmosféra a napětí 60. let se podařila vystihnou dost obstojně. 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Do úlohy trénera Dona Haskinsa bol pôvodne nominovaný Ben Affleck, ale odmietol ponuku, kvôli prekrývaniu termínov natáčaní. (erapo)
  • Jonovi Voightovi (tréner Rupp) boli prirobené umelé uši, líca a nos, aby sa viac podobal na skutočného Adolpha Ruppa. (erapo)
  • Josh Lucas pribral 20 kilogramov, aby mohol hrať trénera Haskinsa. (erapo)

Reklama

Reklama