Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (259)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ne každý horor musí být založen na lekací akci stačí skvělá atmosféra trocha brutus napětí a může být skvělý film což tady je od všeho trocha. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

5/10 Jako plus jednoznačně bubák, prostředí s povedenými zvuky budovy a pár scén, u kterých jsem bleskově skoval nohy pod peřinu. Jinak nic novýho. Proti tomu tragická hudba, mdlej průběh a závěr jak z Bay Watch, kde u defibrilátoru "chyběl" snad už jen kudrnatej Mič :). Silnější dvě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná atmosférická záležitost se solidními kulisami, výbornou Calistou a docela pěknou potvorou. Ostatní herci sice skoro nehráli, ale Ally to zvládla celé sama. A pustit si to před spaním byl fakt blbej nápad. :D 70% ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Otrepaný, no veľmi kvalitne natočený „ducharský“ príbeh. Kamera, strih a hudba predstavujú priam dokonalosť. Súhra týchto komponentov vytvára naozaj hustú atmosféru v nepríjemnom nemocničnom prostredí a naviac skvelá maska, ktorá posúva film vysoko nad priemer. V rámci súčasnej hororovej tvorby sa jedná o príjemne mrazivý zážitok. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s tentokrát více mysteriózním Jaume Balaguerem. Fragile jsou výborným atmosférickým horrorem, který i přes absenci lekaček dokáže vyvolat strach. Poklidnější tempo filmu není na škodu a tím víc působivý je pak konec. I když se nejedná o natolik originální horror, jakým je třeba pozdější REC, zpracováním se rozhodně může řadit k těm lepším. Navíc mě potěšila má oblíbená skladba "Vaya con Dios" od americké nu-metalové kapely Ill Niño, která ve filmu na chvíli zazní a také Ivana Baquero (představitelka hlavní role ve fantastickém opusu Guillerma del Torra - Pan´s Labyrint), která se ve filmu mihne v malé roličce. ;) Povedený horror, který mohu jen doporučit. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Španělé se rádi bojí a umí to dát patřičně najevo svými filmy, ve kterých (stejně jako je tomu v tomto) konec je logicky objasněn a vše do sebe výborně zapadne (což není u hororů zvykem). Příběh je celkem jednoduchý a lekačky kýčovité. Ale celkem vzato - film je natočen precizně a rádi si na něj ještě vzpomenete - takže proč nedat pět hvězdiček? Navíc potěší McBealová, kterou poprvé uvidíme pohybovat se rychleji než chůzí :-D ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Někdy záleží na detailech. Myšlenka dobrá, ale šlo to udělat daleko lépe. Některé zvraty a logické trhliny film snižují k televizní průměrnosti ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se prakticky nebál, ale přišlo mi to zajímavé. Flockhart zahrála svou roli poměrně dobře, ostatní osazenstvo a příběh nijak zvlášť nepokulhávalo. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Španieli to s horrormi vedia. Vedia aj zdanlivo schématický a predvídateľný príbeh vyrozprávať tak, že nám ten rozprávačov hlas, jeho suverenita, farba, tón, odtiene a parádičky prídu náhle "doležitejšie" než to, čo nám rozpráva. A to tiež treba vedieť. A skutočnosť, že hlavný "záporák" -hoci ho uvidíme len pár sekúnd - je fakt na posratie "scary", je už len tým posledným, triumfálnym dielikom do skvelej mozaiky. Byť Fragile o chlp originálnejší, bola by to po veľmi dlhom čase konečne nejaká plná "päťka" pre horror. Aj tak je tento Balaguérov zárez spolu s Iglésiovou Detskou izbou zrejme najlepšou európskou ducharinou posledných rokov. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Žánrovka, ktorá po väčšinu deja ako horor, pôsobí len v náznakoch ( čo poteší minimalistických fanúšikov ). Lenže v závere sa karta obráti a poteší to aj mňa, ktorý proste rád jednoznačné formálne prevedenie. Tá štvrtá hviezdička, sa tu naozaj škrabe na povrch. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že po 40tich minútach som tento film takmer nadobro odpísal. Mldý a 100krát videný príbeh, neuveriteľne zdĺhavé scény z ktorých na kilometre cítiť štúdiovosť a nízky rozpočet, nie práve najsympatickejšie herecké obsadenie.....už už som to chcel zabaliť a dobre že som tak nakoniec nespravil pretože film v druhej polovici naberá na tempe a obrátkach - do popredia sa dostáva fantastický chorálový hudobný sprievod, napätie, adrenalín, skvelý strih, výborné akčné sekvencie a emocionálne zdrvujúci záver. Páni nepamätám kedy som naposledy videl nejaký film takto postupne kvalitatívne napredovať väčšinou to býva naopak. Keby celý film vyzeral ako posledná 30 minútovka kľudne by som neváhal vysoliť hviezdičiek aj 5 ....to, čo sa začalo ako pohroma skončilo takmer nezabudnuteľne. V konečnom dôsledku je Fragile milé prekvapenie ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s J*A*S*M-om, celkom nechápem ako niekto môže takémuto parádnemu filmu dať slabé hodnotenie. Lebo tento film disponuje tak silnou atmosférou a napätím, akým disponuje veľmi málo filmov s touto tematikou. Tomuto filmu nemôžem nič vytknúť. Stále sa tu niečo dialo a napätie či atmosféra mali stúpajúce grády. Veľmi kvalitný príbeh s dobre zvolenými hercami na čele s C.Flockhart, ale aj detský herci boli dobrý . Vyobrazenie ducha robota bolo tiež veľmi zaujímavé. A jedná scénka ma ohromila a to tá keď toho ošetrovateľa vyhodilo z okna a to čo tomu predchádzalo, tak to som ani nedýchal. Považujem ju za jednu z najlepších scén v takto podobne ladených filmoch. Neznámy film, ale veľmi kvalitný. Jeden s najlepších ghost hororov, aké som videl to rozhodne. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Atmosféra starých budov, nemocnic, léčeben... bývá v hororech velmi fascinující, ale v tomto snímku to poněkud odflákli. Neděsilo to téměř vůbec, lekaček poskrovnu a pokud by některé dítě opravdu vidělo takovou obludu, která byla vidět ke konci, tak myslím, že by možná vyvádělo mnohem víc než předvádělo, byla totiž dosti odpudivá, pro dítě vyloženě noční můra, takže průměrných 51%. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Výborný atmosférický horor, v němž Calista Flockhart dokazuje, že není pouze herečkou jedné role. Je tam sice dírka ve scénáři, vše ale vynahrazuje atmosféra hustá jak mlha, co vařil vodník Kebule a španělština, jenž působí celkem magicky. Jak jsem Calistu za roli Aly odsuzoval, že se na tolik let propůjčila takový hovadině, dnes vše odpuštěno!!! ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Opět další důkaz toho, jak umí Španělé točit výborné horory. Ze začátku tu trochu vidím podobu s rovněž španělským snímkem Ti druzí (hollywoodská herečka v hlavní roli, prostředí anglického ostrova) a pomalu mě pohlcuje skvěle vystavěná atmosféra, která má sice už dost provařený obsah, ale když příjde na řadu několik překvapivých point, zjistím jak rafinovaný příběh tvůrci vymysleli. Pro milovníky žánru povinnost! ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Přehrávající Calista Flockhart v klasickém thrilleru s hororovými prvky, podařeným bubákem a pár mrazivými scénami, který ale prošumí ke svému konci aniž byste si z něj něco výraznějšího zapamatovali. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

z vlastni zkusenosti ze zamestnaneckeho pomeru si dovolim tvrdit, ze nocni sichty jsou az na vyjimky v pohodě..sem tam si zdrimnete, date cigo, turka..... ale makat s detma terrorizovanyma noc co noc monstrem ve spitalu, to teda klobouk dolu. nemenil bych. Velky kamen urazu vidim presto v tom, že balaguero tentokrate podstatne zvolnil ve sve skvostne dynamice a vydal se pro nej na lehce atypickou mysteriozni linku, ktera me bohuzel moc neoslovila. Vyzdvihl bych naopak promakanou masku bugimana a opet podmanivou stylovost, ktera vzdy zdobi jaumeho filmy... jeste ze si tento Pan reziser uchovava svehlavost a nelifruje do divaka preslazene finale s vybrnkavanim pianka (ála cholywooodsky chorror) , nybrz opet subsumarizuje, tak jak horror ma - dobre nedobre. 6/10 ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Toto bolo ako vystrihnuté z príručky duchárskych hororov. Tuctové a strašne predvídateľné. Pointu som vytušila už na samom začiatku, čo rozhodne nie je znakom kvality. Caliste Flockhart som nedokázala prísť na chuť a jej oživenie s bozkom z lásky bolo krajne trápne. Údajne mrazivá atmosféra ma tiež akosi minula...od Španielov som zvyknutá na podstatne lepšie horory. ()

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama