Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

štísko 

všechny recenze uživatele

Na film s podobnou tématikou se rád podívám i přes často značné nedostatky. Ale tento seriál mne připadal tak slabej, že jsem neměl to srdce mu mu věnovat svůj volný čas a záhy jsem s ním skončil. Zdá se jakoby to tajemno spočívalo v tom, zdali následující díl bude stejně nebo ještě více hloupej jako ten předchozí. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Já nejsem velkým příznivce seriálů. Mj. i z důvodu, že když se jednou začnete dívat na seriál, tak se na něj pak musíte dívat pořád, i když víte, že je blbý. Strážde duší je český pokus o Akta X, český nepříliš vydařený pokus. V některých místech jsou Akta X hodně cítit, třeba to jak si říkají příjmením Armíne-Nelserová. Vtipná je i snaha o otevřené konce. I když primárním cílem seriálu zřejmě není vtipnost, musím přiznat, že se někdy docela bavím. Zpočátku jsem se vlastně díval proto, abych se zasmál tomu, co se tvůrcům nepovedlo. Některé "zvláštní efekty" jsou jako vystřižené z filmů Dawsona Leeryho. Ale ke konci jsem už seriálu propadl a musím sledovat každou epizodu... A to pomíjím i nevalné herecké výkony. Vaculík je dobrý, ale Zuzka ta je jen pěkná, třeba jí to hraní moc nejde, protože si neumí zvyknout na češtinu...Kdo ví? Zpočátku epizody byly o něčem, ale poslední dva tři díly byly jaksi rozmazané, že člověk nemohl rozpoznat o co jim vlastně jde. A poslední tomu nasadil korunu. Nejdřív tam zastřelili nějakého Poláka, pak tam přijeli nějací Peruánci, objevila se nějaká hrobka, nějaké artefakty, něco tam řešili, ale vůbec jsem nepochopil co. A nejlepší byla polopaticky rozehraná romance mezi hlavními hrdiny, která se rozplynula někam do ztracena. A úplně vůbec nejlepší byl závěr, který ve mně zanechal jakýsi hodně rozpačitý pocit. A ještě další kritika jde směrem k tématům. Je to český seriál, tak proč samí peruánští indiáni a další latinoamerické artefakty? Copak není dostatek (alespoň 9 - 9 dílů) nějakých českých záhad? Z tohoto komentáře může vyvstat otázka, proč vůbec dávám 3 hvězdičky. Ono to zas tak úplně špatné někdy nebylo (v rámci tv seriálů...). ()

Reklama

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem divák, který chce dobře odvedenou práci.A když něco běží na ČT1 v pondělním prime-timu tak ji taky očekává.Statickou kameru, příšernou hudbu a herecké výkony Šimáčkova ochotnického spolku Horní Dolní očekávám od dvacetiminutových z internetu stáhlých horůrků.Ovšem i ten nejhorší, natočený v garsonce jednoho z neherců a s litrem kečupu z plastové láhve(s filtrem!) je 100x lepší než tohlencto za několik milionů spíchnuté zábavné veledílo s ustrašenou Zuzanou, nad věcí vždy stojícím Vaculíkem, jemuž viditelně chybí Sagvan a režisérem u něhož si nejsem jistý zda to co bafá v té lulce je skutečně tabák.Poněvadž jestli se za něco takového nestydí tak není při smyslech! ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších českých seriálů, už jen proto že je pro ČR tak netypický. V dnešní záplavě nováckých a primáckých břeček a čétooidních rádoby umělečtějších seriálů prostě člověk seriál s takovou tématikou přivítá. Většína příběhů se mi svým zpracováním hodně líbila a herci taky byli slušní. Až budou reprízovat, rád zas zhlédnu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Bizarní záležitost, dána na milost a nemilost fušerům nejhrubšího kalibru. Chudou výpravu a amatérskou vizáž člověk už jaksi od tuzemské televizní tvorby čeká, ale aby ani herci nebyli schopni aspoň průměrně zahrát, scénárista vymyslet trochu věrohodný dialog nebo režisér předvést něco mírně nad úroveň home videa, to už je hodně hořké kafe. Zuzka Norisová je fakt pěkná holka, co to ale předvádí? Kde studovala herectví? Většinu scének hraje, jako když Joey z Přátel "čichá smrad" a to má na starosti jednu z hlavních postav. Tak takto opravdu ne vážení přátelé. 10% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Templářský řád byl skutečně zrušen papežskou bulou Vox in excelso Klementem V. v roce 1312. (ArthasKarfa)
  • V rámci vzpomínkového „Pernštejnského roku“ byl městským úřadem v Pardubicích v roce 2012 naplánován antropologický průzkum Vojtěchových kosterních pozůstatků, který by mohl odhalit příčinu jeho nenadálé smrti – ovšem z nedostatku financí k tomuto nedošlo. (LaCasita)
  • Dva jezdci na minci Templářů symbolizovali kromě chudoby nižších rytířů také bratrství mezi členy řádu. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama