Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Recenze (953)

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Můžeme jenom spekulovat, co by se stalo kdyby i "Trojku" režíroval Singer a pokračoval v nastolené atmosféře a vývoji předešlých dílu.Přesto, že mě Křižovatky smrti docela baví, tak tady to Ratner totálně zdupal. To pro co předešlé díly získali tolik příznivců, a to minimálně seznámení s postavami, jejich vývoj, to Ratner téměř úplně opomenul. Obrovské zklamání... ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Singerov X- Men v rukách iného režiséra? No to ma podrž. Zo začiatku som si myslel, že to bude nejaká hatlanina, ktorá nebude mať ani hlavu ani pätu, ale po skončení filmu som prišiel na to, že to nebolo až také zlé ako som v úvode očakával. Síce to už nemá takú podmanivú atmosféru, ktorá predchádzajúce časti povznášala, ale i tak poteší. Ratner nesklamal ale ani neprekvapil. 70% ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Stejně dobrý jako druhý díl jen s tou změnou, že v tomhle filmu jsme mohli pořádně zhodnotit efekty a kreativitu. Oproti prvnímu dílu velký pokrok. Také tu dostaly prostor nové postavy, které byly opravdu pozoruhodné.Děj plynul rychle, nerozváděly se zbytečnosti a vše na sebe pasovalo a působilo to sjednoceně. Za mě o trošku lepší než druhý díl. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, ze to je vyvrcholeni trilogie, ale zrejme je to "jen" treti dil... Cyclops neudelal nic (coz je zklamani, protoze v predchozich dvou filmech byl malo a vetsinou jako debil), Jean Grey byla preboostena a prislo mi trapny, ze se nechala ukecat Magnetem. A Halle Berry uz tu taky neni takova kunda, jako byla v prvnich dvou dilech (coz plati i pro Rogue). Henry McCoy byl ale dobrej, stejne jako Callisto, Kitty Pryde a Colossus. ()

zipexx 

všechny recenze uživatele

Pro mě vrcholná zábava. Co na tom, že Brett nejde v Bryanových stopách, že tuhle skvělou trilogii uzavřel letním blockbusterem.. Já osobně jsem se bavil a to mi k velkému filmovému zážitku bohatě stačí. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Musím podotknout, že ve filmech o X menech skáču od jednoho k druhému (napřed jsem viděl jedničku, potom First Class, dvojku myslím ještě vůbec)...Ale i tak vždy vím, o co běží a co se týká tohoto kousku, nebyl jsem zklamaný, jen škoda, že Vinnie Jones nedostal se svou postavou Juggenauta více prostoru. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pořád je to blockbuster s oblíbenými postavami a tématem a díky dobře rozehrané partii z předešlých dvou Singerových dílů se trojka s blbečkem na režijním křesle drží. Fandovi série ale stejně nakonec zbyde pocit odfláknutí a nedostatečné hloubky, v čemž dvojka excelovala. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Emocionálně nejvypjatější, vizuálně nejpoutavější díl, kterému je trošku neprávem vyčítáno to, že se pozornost od psychologie postav přesunula k akci. Podle mého se charakterům (i když ne všem, některé by si zasloužily více pozornosti) věnuje dostatek prostoru, jen přibylo akce, takže někteří mají pocit, že je to hlavně o ní. Ale není. ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem jedničku ani dvojku, takže nemůžu posoudit, jak se projevila změna na režisérském postu. Film se mi ale rozhodně líbil, k plnému hodnocení tomu ale něco chybělo. Každopádně si musím sehnat předchozí díly... ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Důstojný i když ne úplně stoprocentní závěr celé trilogie....efekty i akce super ale potíž je v tom že do příběhu ze kterého by mohla být ještě lepší akční jízda a do filmu se s prominutím nasrala spousta citových motivů a vztahů mezi X-Meny takže místy vznikalo drama o přátelství, což bych možná pochopil po smrti Xaviera ale rozhodně ne během celého filmu....samozřejmě že to hlavně díky Jackmanovi bylo dobrý nicméně toho citového motivu jsem se během filmu nemohl zbavit!!! ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dvoum dílům trochu pokles kvality co se týče dialogů a samotné filosofie x-menů. Naopak efekty a akční scény dosáhly svého vrcholu. Proto je můj pocit z Posledního vzdoru mírně schizofrenní. Na jednu stranu jsem při mnoha scénách seděla s pusou dokořán a celkově si snímek vychutnala, na tu druhou mi přece jen to "něco", co by celou sérii uzavřelo s dokonalostí a pompézností, chybělo. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

X-Men je jedna z mála sérií, která si dokázala udržet kvalitu i po více dílech. Sice je toto pokračování jiné než předešlé díly - ubylo dialogů, díky nimž jsme poznávali vztahy mezi lidmi/mutanty, ale zase přibyla akce, ale vůbec to nebylo na škodu. Jenom je mi trochu líto, že režisér těmi akčními scénami absolutně převálcoval i smrt 2 hlavních postav a člověk si vlastně ani neuvědomil, že jsou mrtví. Mohly se z toho vyždímat větší emoce. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak třetí díl přinesl dost obětí na můj vkus, ale i tak to nic nemění na kvalitě tohohle filmu, a to i přesto, že se toho ujmul Ratner namísto Singera. Co se týče efektů a akcí, toho tam bylo až nad hlavu a nikdo by nemohl říct ani ň. Děj dokázal udržet na místě, ale i přesto tu vidíme velkej pokles v hodnocení. Čím to? Už jenom ta dvojitá koncovka, před a po titulcích ve mě vyvolala dost otazníků a to já přesně můžu... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prilis plochy dej, vela casto zbytocnych postav, a vsetko vynahradil novy reziser Rattner akcnostou, ktora bola az samoucelna. 20 % ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Bída. Bída. Bída. Po slovech Hugha Jackmana, který tento film vychvaloval z celé trilogie jako nejlepší, jsem neveřil. Tyhle předpremiérový kecy jsem prohlédl už dávno předtím. Příběh je tragický. Triky snad ještě horší - probůh za co těch 150 melounů utratili, nejhorší triky od Narnie. A ty neskutečný frázičky - viz scéna při pohřbu nebo když se Storm rozhodne vést školu a řada další. A ještě k tomu tolik patosu - při každým umíráním jsem se musel trapně usmívat. No prostě hrůza. Jednoznačně nejhorší díl trilogie. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že můj nejoblíbenější "komiksovej" film je Batman začíná a to vlastně komiks ani moc není. Prostě se mi tahle americká pakultura úplně vyhnula. X-men 3 mě ale docela bavilo, vypnul jsem hlavu a prima si odpočinul. Halle a Famke jsou pěkný holky, akce bylo dost, semtam i nějakej vtípek, jeden "jako" westernovej souboj a Phoenix Apocalypse mi nějak připomněla starodávnou Carrie Briana DePalmy, což mám rád. Jak tady kolem čtu, čekalo se víc, ale já to beru jak to leží a běží. ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle dil se mi libil ze vsech tri nejvic. Nove postavy jako Juggernaut, Hank, Angel, Callisto, děj taky nebyl spatny a finalni bitva - no proste pastva pro me oci :D ()

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama