Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4

(série)
Trailer
Velká Británie, 2017, 5 h 50 min (Minutáž: 41–77 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Scénář:

Charlie Brooker

Hrají:

Rosemarie DeWitt, Owen Teague, Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel, Andrea Riseborough, Andrew Gower, Kiran Sonia Sawar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích o zdivočelé technologii se fantazie vymyká kontrole, vševidoucí zařízení odhalují ponurá tajemství a žena utíká před nelítostným lovcem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (44)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá sezóna „Black Mirror“ pokračuje ve skvělé jízdě, kdy pokud máte alespoň trochu rádi sci-fi, které je chytré, rozhodně se zde najdete. Stejně jako v případě, pokud máte rádi trochu toho sociálního přesahu, protože mnohé, co se zde odehrává, je nám v dnešním technologickém věku blízké. Jde jen o to, jak se k tomu postavíme a jestli se technologiemi sami nenecháme pohltit. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recyklovanie je užitočné, ak ide o odpad. V iných prípadoch sa pripúšťa, ak sa k nemu pridá niečo, čo to recyklovanie pozitívnym spôsobom vylepší. No žmýkanie rovnakých námetov (1. a 2. epizóda 4. série) ako v predošlých sériách je recyklovanie negatívne a parazitovanie na niekdajšej sláve. Síce poteší aj iný variant použitia námetu, ale už nestačí s dychom s tým pôvodným. A preto zistiť, že v tak originálnom seriáli už v cieľoch tvorcov originalitu nahradil zisk, je zásadná vec. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série za mnou a nemohu jinak, než si zařadit tento seriál mezi své vůbec nejoblíbenější. Ale k sérii - rozjezd výborný, USS Callister mě jako první epizoda nadchnul a doufal jsem, že mu nezkazí reputaci další díly. Naprosto mě fascinovalo romantický doják Hang the DJ a příjemně překvapilo i vyvrcholení ve formě Black Musea. Naopak jsem necítil nadšení z vyvraždovačky Crocodila a děsivě chabého, monochromatického Metalheada. Ve výsledku byla série ale skvělá. Strašně se mi líbí koncept vyprávět pokaždé jiný příběh, ale přitom naznačovat, že se vše děje v jednom a tom samém světě, jen v jiné době. Budu nadšeně očekávat, s jakými příběhy Charlie Brooker přijde příště! 85% ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá řada Black Mirror nabídla i přes pár zakolísání další dávku dobrých až výborných povídek i podnětů k zamyšlení. Jen je otázka, jak dlouho by tato platforma měla ještě pokračovat, vzhledem k tomu že Charlie Brooker evidentně k psaní nechce pouštět moc dalších lidí (od 2. řady jen pár spoluautorů) a seriál se čím dál tím víc vzdaluje od původního konceptu, tedy od reality, kterou bychom mohli při troše nepozornosti s vědeckých objevy za chvíli žít. ()

Kaluž

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem si zase vyzobal pár střípků z Černého zrcadla a koukám, že se nic moc nezměnilo. Stále jsou to takoví Bakaláři nového tisíciletí s občasným vykročením do lehkého nadprůměru, ale veskrze nic, s čím bych musel pravidelně trávit čas. Ze čtvrté sezóny jsem okoštoval epizody Arkangel, Crocodile a Hang the DJ, přičemž až poslední jmenovaná mě svým námětem dokázala vytrhnout z letargie a dokonce mi vykouzlila úsměv na rtech. Partnerské vztahy řízené aplikací jsou nápad k nezaplacení! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (58)

  • Hlavná rola bola pôvodne napísaná pre muža, až kým neprišla Andrea Riseborough a pred producentmi neprečítala jednu z častí epizódy, čím ich presvedčila, aby z hlavnej postavy urobili ženu (Miu Nolan). (Arsenal83)
  • V múzeu je možné krátko vidieť skutočný hrnček Jane Fondovej z jej zatknutia v roku 1970 počas protestu proti vojne vo Vietname. (Arsenal83)
  • Táto epizóda sa odohrávala na Islande. Až do roku 1968 jazdili Islanďania na ľavej strane cesty ako Briti a Íri. (Arsenal83)

Reklama

Reklama