Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

iamek 

všechny recenze uživatele

Hmm tak tohle je hodně špatná verze legendárni video hry. Tekken si zaslouží pořádny rozpočet a hlavně schopné lidi okolo filmu. Na souboje se docela dívat dalo až na trošku zmatený střih. Tekken se boužel zařadí do kategorie direct-to-dvd což je fakt škoda. Trošku jsem nepochopil změněné charaktery postav a proč nebojovali všichni bojovníci. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Tekken je pozoruhodným velkým stylizovaným koláčem, spíše buchtičkou (která je upečená z dalších 100 dalších stylizací). Tato vizuální přebujelost pouze potvrzuje, že v adaptacích her jako Tekken (případně Mortal Combat nebo Street fighter) je toho zoufale málo či zoufale mnoho. Archetypální příběh o chlapci ze spodu, který se dostane nahoru je krásně čitelný, nijak problematický. Chlapec na sebe vábí smrt bližních a pak se pomstí. Složité?! Na druhou stranu cyberterorista, který si stěžuje na nedostatek kreativity a čtyři těžkooděnci s napisem POLICIE jdoucí za favoritem Městské policie Praha jsou nedostižnými detaily - ke škodě v prvních 10 minutách... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdyby do toho Little nepatlal příběh s příšernejma flashbackama a soustředil se jen na jednotlivý kola, dopadlo by to ještě jakž takž dobře. Ale díky snaze o děj z toho vznikl hodně špatnej Karate Kid z ještě horší apokalyptický budoucnosti, kdy turnaj ustoupil kamsi do pozadí a za zkouknutí stojí tak maximálně dvě soubojový scény a zadní partie Kelly Overton 10% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Filmový Tekken má jeden podstatný háček. Víceméně je výhradně pro fanoušky původní videoherní série, ale právě je nejvíc naštve pitomý děj, vynechání nejoblíbenějších charakterů (Xiaoyu, King, Julia) a upravení těch zahrnutých ve prospěch Jina (Nina je chladnokrevný vraždící stroj s vlastní agendou, ovšem ve filmu je z ní sexuchtivá číča podkuřující Kazuyovi). Ovšemže na souboje se dívá vcelku hezky, a ještě lépe se jistě pánům (a snad i některým dámám) dívá na mnohokrát zabíranou prdelku (bílé) Christie, nicméně to nezakryje fakt, že tady něco hodně podstatného chybí. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Je iróniou, žetáto teenagerská sračka prišla v dobe, keď aj sláva samotnej hernej série pomaly začína upadať. Tak ako dojemná je snaha autorov o autentické znázornenie sveta Tekken, tak tragické sú kostýmy a parochňa Tagavu. Tak ako sa v niektorých aspektoch tvorci sympaticky snažili o dodržanie niektorých aspektov hry, tak mnohé veci nezmyseľne prekrútili a zmenili. Výsledok napriek niektorým nesporne podareným momentom tak viac pripomína epizódu televízneho seriálu. Škoda talentovaného Garyho Danielsa a Lateefa, ktorí ako jedni z mála skutočne mali čo ponúknuť. (3/10) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu čítají 35 milionů dolarů. (Dawid199)
  • Filmovou adaptaci počítačové hry Tekken od společnosti Namco měl původně režírovat Charles Stone III, jenže filmu se nakonec chopil úspěšnější Dwight H. Little. (Ignus.cz)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama