Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidní akční nářez, který mě strhnul, a to filmy o bojových uměních zrovna dvakrát nevyhledávám, ale takovéto fighty v arénách si nechám líbit. A je mně jedno, jak je nebo není, film věrný slavné herní předloze. Tu si stejně vybavuji jen matně a příliš mě nebavilo ji hrát. Mladý Jin Kazama (Jon Foo) se doslova z trucu a touhy po pomstě za smrt své milované matky a trenérky bojových umění v jedné osobě přihlásí do turnaje Železná pěst každoročně pořádaném ve městě Tekken. Chce zabít muže, kteří vládnou přísnému režimu a spravedlivě pomstít smrt blízké osoby. Netuší však, že se tady seznámí nejen s pohlednou Christie (Kelly Overton) a sympatickým Steve Foxem (Luke Goss), ale také se bude muset probojovat přes houževnaté soupeře až do finále, ve kterém vítěz bere vše. Legendární hra se tedy dočkala svého filmového zpracování a její realizace se ujal Dwight Little, který sice nikdy nepatřil k režisérské špičce, ale pro natočení takového druhu filmu se celkem hodí. V titulních rolích pochopitelně nehledejme žádné hvězdy. Jsou zde spíše méně známé nebo povědomé tváře, které plní jedinou funkci a tou je dobře se hýbat, skákat, kopat (Gary Daniels, Anton Kasabov, Ian Anthony Dale a další) nebo sexy vypadat (Kelly Overton, Candicé Hillebrand, Marian Zapico). Fighty v aréně vypadají na oko dost dobře a jejich choreografii si vzal na starost zkušený Eric Norris a fyzičku bojovníků jim může každý závidět. Kamera servíruje bezpočet záběrů v různých úhlech nebo kolem zápasníků dynamicky krouží. Little mě dost režijně překvapil. Jednoduchý děj si žádal jednoduchý a dynamický film. A tím Tekken rozhodně je. Pro mě příjemné překvapení. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Je iróniou, žetáto teenagerská sračka prišla v dobe, keď aj sláva samotnej hernej série pomaly začína upadať. Tak ako dojemná je snaha autorov o autentické znázornenie sveta Tekken, tak tragické sú kostýmy a parochňa Tagavu. Tak ako sa v niektorých aspektoch tvorci sympaticky snažili o dodržanie niektorých aspektov hry, tak mnohé veci nezmyseľne prekrútili a zmenili. Výsledok napriek niektorým nesporne podareným momentom tak viac pripomína epizódu televízneho seriálu. Škoda talentovaného Garyho Danielsa a Lateefa, ktorí ako jedni z mála skutočne mali čo ponúknuť. (3/10) ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

fuuuu... ehm, ehm... absolutne neviem ako začať, v krátkosti len - absolútna sračka... "v jednoduchosti je krása", čoš je! Príbeh na pi*u, dejová postupnosť "úžasná", bojové scény "neprekonateľné", ako sám ústredný hrdina... dosť veľká nádielka trápnych scén, ktoré pôsobia netradične lacno... nevyšlo no, pomerne rapídne. 2/10 ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tekken patrí do kategórie filmov, ktoré nesledujem takže jeho prípadné kvality nedokážem posúdiť v kontexte iných žánrovo podobných filmov. Môžem hodnotiť iba na základe mojich osobných dojmov. Nenašla som nič v tomto príbehu čo by ma bolo zaujalo, prekvapilo či inak upútalo a žiaľ bojové scény oceniť neviem pretože im nerozumiem. Predsa len my ženy asi skôr oceňujeme romantiku, aj keď odrobinka by sa našla aj tu. Videné v rámci Challange tour marec 2016 - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Prinosne, rekla bych. Postavy se pro me beze sporu zdarily. Podoba je velika, at uz jako Eddie, Jin, Nina nebo Heihachi. Nejvice se mi libilo, ze i pohyby a hmaty mely stejne jako ve videohre. Dej byl vcelku obstojny, nebo jsem spise vice necekala, tak jsem nemohla byt zklamana. Nejvetsim zklamanim pro me bylo, ze mou nejoblibenejsi postavu Xiaoyu, tam nedali. Soundtrack se mi libi velice, uz od zacatku filmu. Celkovy dojem byl vice nez dobry, takze slabsi 4 hvezdy jsou jasnou volbou. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu čítají 35 milionů dolarů. (Dawid199)
  • Ozbrojené složky Tekkenu používají samopaly belgické firmy FN - P90 a F2000. (Wopat)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama