Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Co na to říct. Příběh je prosťoučký, jak se na muzikál sluší, ale kulisa 60.-80. let, na jejímž pozadí se odehrává, mu dodává půvabu. Nicméně přednosti filmu jsou všehovšudy dvě: stárnoucí excentrická, ale smutná hvězdička v podání Eddieho Murphyho (nemyslel jsem si, že bych mohl někdy něco takového vypustit z klávesnice:)) a hlavně silné songy se skvělými texty ve výborném aranžmá. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

53 % - Absolutně nechápu, kam dali kluci od Oscarů oči a proč má tenhle muzikál osm nominací... Naprosto neoriginální příběh, který je průhledný jako čisté umyté okno, prokoukne každý, kdo už alespoň jeden takový film o vzestupu nějaké nuly na oblaka slávy viděl. Herecké výkony dobré (Foxx, Glover) a průměrné (zbytek), do oscarové výjimečnosti mají rozhodně daleko. Vysloveně mě otravovaly zpívané dialogy, které zpomalovaly děj a nudily, zato samotná muzikálová "on stage" čísla měla energii, ale jen asi dvě melodie mě opravdu upoutaly. Čili, Dreamgirls jsou jen splasklá bublina, která vytěžila body za a) z rasového podtextu příběhu, b) z toho, že muzikály/filmy o muzice má teď Akademie nějak ráda (Chicago, Walk the Line, Ray...). ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

je naozaj skvelý pocit vychádzať z kina tanečným krokom, na ktorý ma naladil film. Som úprimne rada, že takéto muzikály nie sú vyhradené na sobotnú noc na Dvojke, nedeľu podvečer na ČT2, alebo len na dobu, keď spím a hlavou mi plávajú krásne tajomstvá. Dreamgirls nie sú sen, treba ich sledovať s očami otvorenými. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Nůžky! Dala by se vystříhat dobrá polovina děje (především spousta cajdáků), aniž bychom přitom utrpěli jakoukoliv velkou ztrátu, tahle délka byla totiž opravdu neúnosná. První polovina dobrá, od půlky už se to veze v utahaném tempu a občas jsem toho měla už opravdu po krk a držela se zuby nehty, abych do konce vydržela. S tím, že písně ve filmu nebudou zrovna šálek mého čaje, jsem byla dopředu smířená, ale jen těžko jsem se smiřuji s protěžováním hlasu Jennifer Hudson, který je tu prezentován jako lepší, což podle mého názoru není pravda. Já zkrátka tyhle uječený hlasy ze srdce nenávidím! (Je sice silný, ale upřímně je to ječák, bohužel to asi slyším jenom já).A chvíle, kdy se na plátně Jennifer Hudson objevovala, aby se vyzpívala v neskutečně dlouhých sekvencích byly pro mě hotovým utrpením. Naopak každá písnička Beyoncé byla proti tomu jako balzám na uši. Nakonec jsem odcházela promrzlá (letní kino) a napůl znuděná a kdo si za mnou vykřikoval, že takovej film už neviděl takovejch dobrejch čtrnáct let - těžko říct jestli to byl výraz obdivu nebo spíš podivu, ale tipla bych si to druhý. Tři hvězdičky si však film zaslouží jednak za herecké výkony a jednak za stylizaci. ()

sta 

všechny recenze uživatele

Dreamgirls není muzikál, to se na mě nezlobte..je to film s hodně písničkami, to z něj však ještě muzikál neudělá - Zpívání v ešti, West side stroy, Jesus Christ Superstar, Moulin Rouge! to jsou muzikály.. Jennifer Hudson má však nadpozemskej hlas a Eddie Murphy konečně dostal roli, kde dokázal, jak skvělej herec je.. 50 % s odřenýma ušima ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Beyoncé kvůli roli v tomto muzikálu musela zhubnout 20 kilogramů. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy hraje píseň "Steppin' To The Bad Side", se mění postavení hereček Deeny (Beyoncé Knowles), Effie (Jennifer Hudson) a Lorrell  (Aniky Noni Rose). Prvně stojí v pořadí Deeny, Lorrell a Effie, pak je to ale Effie, Deeny a Lorrell a poté opět Deeny, Lorrell a Effie. (dominikciz)
  • Snímek drží rekord pro film s osmi nominacemi na Oscara bez nominace na Film roku a je prvním hraným filmem se třemi oskarovými nominacemi na Píseň roku. (imro)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama