Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

S komediemi, kde figuruje Leslie Nielsen coby hlavní bavič, mívám obecně problémy a hodnotím je o poznání střízlivěji, než " hlavní proud ". Je to tím, že dávám přednost jemnějšímu, kultivovanějšímu humoru, jaký u nás razil například Horníček. Ono s legrací je vůbec problém. Vyvolat dojetí nebo vybudit adrenalin lze u různých lidí nebo kultur stejnými postupy, ale u smíchu to takhle nefunguje ...U téhle záležitosti jsem vydržel asi 40 minut, opravdu jsem se snažil, jenže nic, co by mi přišlo vtipné, jsem nenalezl. Zato s každou minutou rostl nad tou záplavou nepovedených gagů takový pocit studu za tvůrce, který může prožívat dejme tomu muž, který po patnácté za sebou zklame ženu v posteli...Celkový dojem 10 %. Český název se snaží vyvolat asociaci s Vorlíčkovým agentem W4C, jenže ten ční nad touhle slátaninou jako Sněžka nad psí hromádkou... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bondovky sice parodovat nepotřebují, páč některé z nich to zdatně zvládají samy, ale jako bondovský fanda si tuhle docela povedenou parodii přece nemůžu nechat ujít. Notabene, když hlavního kladného hrdinu hraje můj oblíbenec, profesionální blb Leslie Nielsen. Jen je trošku škoda, že nejlepší fórky jsou nahuštěny do úvodní scény a úvodních titulek a čím se film blíží ke konci, tím je jich méně a méně. Ale i tak, zdařilá parodie se skvělým konverzačním humorem, ztřeštěnými frky a skvělými nápady (šéf a jeho kancelářské maskování, zubař a cukrář v autobuse)... ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Filmový kviz? Když se při úvodních titulcích v pozadí "vlní" 150ti kilová akvabela a kamera vzápětí zamíří do zpěvákovy levé nosní dírky, ještě jsem doufal, že by nemuselo jít o takovou hloupost. No bohužel. Ta jedna hvězdička je za to, že jsem zjistil, jak by to vypadalo, kdyby měl John Travolta bílé vlasy... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Distributor mohl zvolit důstojnější název. Samotný film se rozhodně důstojně netváří a likviduje, respektive paroduje všechny pochoutkové filmy, převážně uplynulé dekády. Rozpětí je široké. Od Pulp Fiction až po Pravdivé lži. Pravda, neparoduje pokaždé až tak vtipně, ale razí velkou kadenci vtipů. Je tedy z čeho vybírat. Když se nezasmějete hned, o několik vteřin později už se určitě uchechtnete. Leslie Nielsen opět v roli neodolatelného agenta-trouby, kterému padají k nohám krasavice a Nicolette Sheridan je i bez svých pověstných blond vlásků k nakousnutí. Aby se divák obstojně pobavil, je třeba mít hodně nakoukáno, protože jinak nebude vědět, který film je právě parodován. K ještě lepšímu hodnocení scházel důmyslnější scénář s nějakou trošku nosnější zápletkou. Děj tady totiž zcela absentoval. Jedná se tedy o jakýsi sled parodistických narážek na slavné filmy. 60% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen má samozřejmě i daleko lepší kousky, ale na druhou nutno dodat, že má na svém kontě i takové zaléžitosti zavánějící skoro až odpadem. Tahle parodie na Jamese Bonda je tak někde mezi, protože vedle vtipných a originálních fóru jsou zde bohužel i ty staré, trapné a tisíckrát ohrané. Slušná zábava, která by neměla urazit jak fanoušky parodií, tak fandy Leslieho Nielsena. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Cameo si vo filme zahrali viaceré známe tváre, napr. Hulk Hogan (člen Dickovho tímu), Fabio (hral sám seba), Ray Charles (šofér autobusu), Mr. T (pilot vrtuľníka) a Pat Morita (čašník v reštaurácii). (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se od 6. září do 30. listopadu 1995 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama