Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený. Trochu viac popracovať na pokusoch o záchranu a "technicky vychytať" jachtu a nemal by som výraznešie výtky. Ono námet sám o sebe je veľmi mrazivý a aj keď to tu už raz bolo v blede modrom, tak som sa teraz bavil oveľa viac. Herci svoje minimum zvládali s prehľadom a tradičné patetické barličky (decko, trauma) nerušili. Dvojka MÁ aj cez sponínané nedostatky potenciál (ak si ju pustíte k telu) obdarovať silným "disturbing" zážitkom. Žmurim oko a dávam 70%, lebo som absolutne NIČ nečakal. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Větší stupiditu jsem už dlouho neviděl, všechny postavy maj ptačí mozeček a jsou naprosto, ale fakt naprosto retardovaný, že by něco tak blbýho nevzešlo snad ani ze zkřížení prasete, slepice a německýho scénaristy, neuvěřitelný. Jestli si chtěj němci chcípat na moři vedle jachty, tak ať to pro mě za mě klidně dělaj, ale ať už to proboha netočej ()

Reklama

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Odsúdení zomrieť je film katastrofálny po všetkých stránkach. Nie je tu žiadna snaha vyvolať u diváka napätie, nie je tu až mrazivo živá atmosféra, ktorá diváka zdesí, nie je tu scenár, ktorý by bol aspoň trošku realistický už len vzhľadom k tomu, že to samé malo byť základom filmu (ktorý vysokoškolák je taký idiotský?), nie je tu ani autenticita na ktorú sa spoliehalo v Otvorenom mori a čo sa týka hereckých výkonov, tak tie hodili celý film do hrobu. Najdôležitejšie je sa zvýrazňovať vetou "Podľa skutočnej udalosti" a potom to príde určite samo. ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se spoustou komentářů zde, typu "Jak to, že nikoho nenapadlo to či ono; že ten se zachoval tak či onak, a že to prostě byla ukázková banda vylízanců, etc.", proto to zde již nebudu více rozvádět. Co mne ale už vůbec hlava nebere, je absolutně zcestný moment, kdy matka toho miminka se konečně po té dlouhé době dostane na palubu, a místo toho, aby ho ihned obstarala, se opět okamžitě vrhá zpět do vody!!! Sama jsem matka, a v tu chvíli by šlo vše ostatní stranou, hned bych své děťátko šla obstarat! Vždyť to už muselo mít velký hlad, žízeň, plnou plínku, být zmatené - tak dlouho samotné, neobstarané, vysílené pláčem... To je přímo do nebe volající, co musí napadnout i bezdětné. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to skoro i horší. Občas se film tváří i hodně nadějně, ale potom většinou přijde dosti tvrdá rána v podobě strašné hlouposti postav nebo jako na závěr, hrozné hlouposti režiséra, který se na poslední chvíli snaží o nemožné - film zachránit. Když ale všichni umírají a jejich partnerky pro ně smutní, je atmosféra slušná, takže to není až tak zbytečný film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)

Reklama

Reklama