Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Literární předlohu jsem nečetl, ale předpokládám, že její humor je postaven na glosování situací, které mohou takového vodáka potkat při sjezdu nějakého divokého toku. Tohle může výborně fungovat v knize. Na obrazovce to vypadá tak, že se partička třicátníků chová jako puberťáci, a někdy ani to ne, což vyznívá v konečném důsledku více než trapně. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Speciál Neváhej a toč! o padání do vody na tisíc a jeden způsob prokládaný dialogy "rádoby vtipná věta o ničem - vteřina ticha - jiná věta o ničem - vteřina ticha - Kostková piští - atd." a dalšími pády do českých (odpadních) toků. Scenárista musí chovat k vodákům neskutečnou zášť, že ho kdysi nevzali na splavbu. Jeho jediným cílem je totiž udělat z oslovení "vodák" nové sprosté slovo. A daří se mu to, protože taková snůška hlupců, debilů a agresivních uječených hovad se nikde jinde nevyskytuje. Už první epizoda nezvládla pobavit a neutáhla by ani běžnou sitkomovou stopáž. Natož takřka hodinu v kuse. A autor running joku s výrustky by se měl smažit v pekle, protože mě tím peklo přivodil. Neholduji ovšem hodnocení seriálů po jednom díle, tak si ten odpad zatím nechám od cesty. Zatím. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +Lukáš Vaculík, celkem příjemná hudba, některé vztahy, najde se tu pár dramatických událostí -hodně slabej začátek (cca první 3 části) slabší obsazení (některé znám, dobrá třetina se skládá z herců neznámích), některé herecké výkony byly zoufalé (hlavně na začátku, než si zvyknete) rozvněž děj je (byl hlavně na začátku) řidký jak potůček/// Po tom co jsem viděl seriál Hop nebo trop jsem se začál dívat na tento seriál, který je podobého ražení. Jenže nestačil jsem kroutit hlavou jak moc je podprůměrný, nevýrazný, o ničem a ke všemu se nedalo dívat ani na ty herce. Jenže naštěstí jsem se na tento seriál nevykašlal a dodíval ho až do konce. S každou další částí mě seriál bavil víc a víc. Postavy byly zajímavější, herci lepší a děj bohatější. Poslední 3 části bych neváhal ohodnotit čtyřmi *. Nehledě na to, že úplný závěr mě solidně dojal. A proto je výsledné hodnocení takové jaké je. Tento seriál (přestože mohl být lepší) nepokládám za úplnou ztrátu času./// Celkem 68%/// ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Seriál mně pobavil, řeka opravdu čaruje. Výstižně zachytil partu, problémy partnerství. Na vodu nejezdím, knihu jsem kdysi koupila manželovi, neb je zarytý vodní živel a jen jsem do ní nakoukla, je nabitá vtipem. O to bylo těžší natočit něco takového a podle mně se to podařilo. Bylo to pořád v přírodě, takže něco jako K2, ale počesku, řeka, louka, les, trochu hospoda no co se dá dělat, tam je taky sranda. Chvilku jsem fandila klukům a asi jednou holkám. ()

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám - nejsem žádný "vodák tělem i duší" - byla jsem na vodě jednou a moc se mi to líbilo. Proto jsem se taky těšila na tenhle seriál. To, co jsem viděla v jednom jediném shlédnutém díle, mne však přesvědčilo, že tohle je jen velmi marný pokus o seriál o vodácích. Místo seriálu o vodácích mi přišlo, že sleduju seriál o zastydlých puberťácích, kde prošedivělý Vaculík káže přednášky o tom, jak jsou ženský k ničemu a zbytek dospělých se tam fakt chová hůř, než puberťáci v devítce. Krom toho těžce vykonstruovaný děj a rádoby vtipné scény, postrádající sebemenší špetku vtipu, jsou mi vážně těžce proti srsti. /// Oprava komentáře po návratu z mého 3. vodáckého dobrodružství - nosiče s tímto "seriálem" spálit, popel rozptýlit do Vltavy a NIKDY už nedopustit, ať tenhle shit běží na televizních obrazovkách! ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama