Reklama

Reklama

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny

  • Česko Krokodýl (více)
Trailer

Pete je americký novinář, který píše o cestování. Tentokrát ho jeho práce zavedla do Austrálie, kde se zúčastní vyhlídkové plavby na lodi, při které se budou pozorovat krokodýli. Kate je kapitánka a průvodkyně. Vše jde hladce, ale když už chce Kate otočit loď k návratu, zahlídne jeden z pasažérů vystřelenou světlici. Kate se rozhodla v plavbě pokračovat a najít lidi, kteří světlici vystřelili. Cesta je zavedla do laguny, kde byla potopená loď. Do jejich lodi téměř okamžitě narazil krokodýl a udělal v lodi díru. Kate mohla přistát jen na ostrově uprostřed laguny, jinak by se loď potopila. Jeden z pasažérů si všiml, že je řeka přílivová, což znamená, že s přílivem ostrov zmizí. Kate se snaží sehnat pomoc vysílačkou, ale jediní, kdo dorazí, jsou dva chlapíci, které potkali už při plavbě. Neil má asi Kate rád, ale dobírá si ji. Neil nejprve krouží kolem ostrova, ale i jejich loď krokodýl převrátí a Neilův kamarád je sežrán. Krokodýl do té doby zabil i jednoho z přeživších. Neil navrhuje, že přeplave na břeh a natáhne lano mezi dvěma stromy, ostatní pak přeručkují. Neil to skutečně zvládne, ale pak zpanikaří ostatní a lano pod vahou tří lidí praská. Opět umírá další přeživší a nakonec zemře i Neil. Pete pak přichází s plánem na lovení krokodýla. Kotva od lodi připomíná rybářský háček, takže na ni napíchnou zabitou drůbež, kterou měl Neil v lodi... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (283)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmových horrorov o vraždiacich, ľudožravých krokodíloch už bolo natočených viacero. No väčšinou sa jedná o hodne podpriemerné snímky. Doposiaľ mi v pamäti utkveli iba dva tituly, ktoré ma zaujali. Jednym z nich je "Jazero", kde si zahral Bill Pullman a druhým juhoafrické "Prvotné zlo - Primeval". Dnes sa ku nim pridal aj austrálsky film "Krokodíl - Návrat do krvavej lagúny". Takže tak som si nateraz skompletizoval moju top trojku krokodílich horrorov. *** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Animal Horor hned po Burning Brightu.. Tohle byla prostě Parááda.. Krokodýl Velký jako Kráva sežere snad vše, co mu příjde do Cesty.. Hned po ztroskotání Lodi se na malém přílivovém Ostrůvku objeví Kolik 10 Lidi? Zbývá 5 hodin a ostrov Zmizí.. Kolem nich plave Masožravý Krokodýl.. Ach ta Napínavá Jízda a Pokusy se dostat na Druhou stranu.. Skvělé! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Největší devízou je úžasná australská příroda. Hory, řeka klikatící se kaňony, laguny, azurové nebe i voda pod ním. Už začátek s buvolem je drsný a věrohodný. Většinu snímku, kromě zmiňované přírody, zabírá putování turistů výletní lodí a následné přežívání na ostrůvku po napadení krokodýlem. Stačí natažené lano nad vodou a o zábavu je postaráno. Nejvíce napětí ale skýtá část v doupěti. Pravda, je spíše z říše fantazie, ale krokodýl jest povedený. Asi bych po letech hvězdu ubral, ale nechám ji. Už proto, že oběti se ne vždy podaří tipnout... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že jsou všechny tyhle horory se zvířecíma potvorama střižené podle jednoho (osvědčeného) mustru a nedokážou ničím překvapit, patří "Rogue" mezi povedenější kousky. Krokodýl je, pravda, poněkud přerostlý a má notně nadprůměrný apetýt, ale nedisponuje nadměrnou inteligencí. Prostě jen velký zubatý krokouš, pořádně nasraný, že se mu tůristi špacírují v revíru - kdo by se mu divil... Moc hezky se koukalo na krajinu, obsazení bylo snesitelné, akorát jsem čekala trochu drastičtější bodycount. Vytkla bych imho nerealistické pohyby krokodýla v doupěti - šoupal se jak po obrně, jako by neměl zadní nohy - a celkově závěrečná dvacetiminutovka byla jedno gigantické "WTF?!" Nicméně neusnula jsem, nenudila jsem se, takže mírný nadprůměr si film dle mého názoru zaslouží. 61% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší a vyváženější snímek než nedávný žánrový a typově podobný kolega Black Water. Kamera je velmi dobrá, vyvážená, v některých pasážích bezchybná, drží napětí po celou dobu snímku a zvyšuje o dost kvalitu. Triky jsou dobré, většinou zanikají ve tmě, pár se mi jich zdálo zbytečně rychlých. Krásná byla okolní příroda a celé prostředí kolem krokodýlu. Herecky je film kvalitní, Radha Mitchell (Silent Hill) hraje dobře, stejně tak Michael Vartan který hraje svou klasikou pózu (stejně jako v Alias). Nakonec příjemné překvapení a jeden z nejlepších filmu v „krokodýlím“ hororovém žánru. 7+/10* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Film byl inspirován skutečným příběhem z roku 1970, kdy na několik lodí zaútočil obrovský australský krokodýl. (Terva)
  • Scény v krokodýlím doupěti se natáčely tři týdny. (Cheeker)
  • Film získal v roce 2007 cenu Australian Film Institute za nejlepší vizuální efekty. (Pod)

Reklama

Reklama