Reklama

Reklama

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny

  • Česko Krokodýl (více)
Trailer

Pete je americký novinář, který píše o cestování. Tentokrát ho jeho práce zavedla do Austrálie, kde se zúčastní vyhlídkové plavby na lodi, při které se budou pozorovat krokodýli. Kate je kapitánka a průvodkyně. Vše jde hladce, ale když už chce Kate otočit loď k návratu, zahlídne jeden z pasažérů vystřelenou světlici. Kate se rozhodla v plavbě pokračovat a najít lidi, kteří světlici vystřelili. Cesta je zavedla do laguny, kde byla potopená loď. Do jejich lodi téměř okamžitě narazil krokodýl a udělal v lodi díru. Kate mohla přistát jen na ostrově uprostřed laguny, jinak by se loď potopila. Jeden z pasažérů si všiml, že je řeka přílivová, což znamená, že s přílivem ostrov zmizí. Kate se snaží sehnat pomoc vysílačkou, ale jediní, kdo dorazí, jsou dva chlapíci, které potkali už při plavbě. Neil má asi Kate rád, ale dobírá si ji. Neil nejprve krouží kolem ostrova, ale i jejich loď krokodýl převrátí a Neilův kamarád je sežrán. Krokodýl do té doby zabil i jednoho z přeživších. Neil navrhuje, že přeplave na břeh a natáhne lano mezi dvěma stromy, ostatní pak přeručkují. Neil to skutečně zvládne, ale pak zpanikaří ostatní a lano pod vahou tří lidí praská. Opět umírá další přeživší a nakonec zemře i Neil. Pete pak přichází s plánem na lovení krokodýla. Kotva od lodi připomíná rybářský háček, takže na ni napíchnou zabitou drůbež, kterou měl Neil v lodi... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (283)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film. Myslím že z krokodýlých "nature amok" jeden z nejlepších. Krokodýl je velmi dobře vymodelován. A naneštěstí neskáče jak v Primeval.Viděl jsem celkem dost filmů ať s krokodýlama tak aligátorama a tento patří mezi mojí top. A jde vidět že Greg McLean je vynikající režisér. Držím mu palce při jeho další tvorbě. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jednička na stromě měla nepochybně mnohem lepší vibe absolutní bezmoci. Upřímně jsem nečekal, že by mne pokračování mohlo jakkoli překvapit. O to silnější pak byla závěrečná scéna v jeskyni. Občas dokáže jediná scéna vylepšit i podprůměrný film, což platí i zde. Již zmíněná čtvrt hodina vyšperkovala jinak vcelku průměrné a nepříliš zajímavé dílo o krokodýlu zabijákovi. 52% PS: Cením i fakt, že divák jen s velkými obtížemi dokáže odhadnout, kdo bude kdy napaden a nebo umře. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zápletka je jednoduchá. Partička turistů si vyplouvá na lodi silně fotogenickou australskou krajinou, obdivovat zde žijící populaci krokodýlů. Během výpravy skupinka zahlédne světlice a vydává se prozkoumat, zda někdo nepotřebuje pomoc. Loď záhy něco atakuje a zanechá v dezolátním stavu, takže se její skromná posádka přesouvá na nedaleký mrňavý ostrůvek. Ke zjištění, že se kolem poflakuje extrémně velká a nenažraná svině krokodýl, stačí jeden v mžiku zkonzumovaný chlápek. A protože se oblast nachází v přílivové oblasti, ostrůvek bude brzy pod vodou. Co teď? Greg McLean má za sebou nikterak vyjímečný, ale zdatně natočený thriller Wolf Creek. Rogue víceméně sdílí jeho dobré i špatné vlastnosti - postavy jsou relativně uvěřitelné, typově obyčejné, takže se s nimi lze snadno sžít, bohužel jsou také nepříliš zajímavé a občas až moc utlačovány tunou klišé, která jim scénář cpe do úst. Atmosféra šlape, film odsýpá, opět se daří budovat autentičnost situace. Několik zajímavých momentů děj přinese - ať už je to rychlý osud dvou týpků z člunu, u kterých se dalo očekávat rozplétání jejich vztahu s Kate (průvodkyně, řidička lodi), dohadování se nad použitím psa jako návnady a samozřejmě ony dvě scény, ve kterých se skupinka snaží dostat z ostrůvku na břeh. Samotný závěr byl přeci jen moc předvídatelný kýč, i když ze spícího monstra šla hrůza. Co se samozřejmě v tomhle žánru počítá, je zpracování zvířecího záporáka, a tady nemám velkých výhrad - nádherně rozpohybovaná obří mrcha je ve správných chvílích schována mimo kameru, aby v klíčových scénách budila respekt. Hezké. K dobru přičítám taky moc pěknou hudbu, nejeden krásný záběr na ještě krásnější scenérii Austrálie a samozřejmě sympaťačku Radhu Mitchell. 5/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší a vyváženější snímek než nedávný žánrový a typově podobný kolega Black Water. Kamera je velmi dobrá, vyvážená, v některých pasážích bezchybná, drží napětí po celou dobu snímku a zvyšuje o dost kvalitu. Triky jsou dobré, většinou zanikají ve tmě, pár se mi jich zdálo zbytečně rychlých. Krásná byla okolní příroda a celé prostředí kolem krokodýlu. Herecky je film kvalitní, Radha Mitchell (Silent Hill) hraje dobře, stejně tak Michael Vartan který hraje svou klasikou pózu (stejně jako v Alias). Nakonec příjemné překvapení a jeden z nejlepších filmu v „krokodýlím“ hororovém žánru. 7+/10* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Stěna s fotkami krokodýlů v baru je skutečná. (Cheeker)
  • Scény v krokodýlím doupěti se natáčely tři týdny. (Cheeker)

Reklama

Reklama