Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Schnappi. Nemohu neocenit hvězdičkou navíc ten nápad dvojího nebezpečenství, s kterým tento film přichází. Když už své žití neskončíte na zubech desetimetrového krokodýla, existuje tu stále to riziko, že vás dostane zbloudilá kulka z další hloupé války. Tomu vědomí, že člověk je drcen z obou stran, že je mu vymezeno pohybovat se mezi mlýnskými kameny, k zájmům každého jednoho z nás lhostejnou Přírodou a destruující Civilizací, tomu teprve říkám horor. 70% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Předně, posadit klasický eko horror do prostředí africké genocidy mi přišlo jako dobrý nápad. Byl jsem ale také překvapen slušnou úrovní triků (scéna, kdy krokouš poskakuje po sluncem zalité zlatavé trávě za Orlando Jonesem, mne doslova nadchla) a protože jsem v tomto směru původně čekal něco ve stylu PYTHON (a dalších podobných zhůvěřilostí), nemám, i přes některé slabší složky, problém hodnotit snímek celkově pozitivně a nadprůměrně. Pokud se rozhodnete dát tomuto filmečku šanci a pokud se nebudete zaobírat zjevnými nelogičnostmi (ty jsou navíc pro tento žánr skoro signifikantní), myslím, že pobavit vás dokáže bez problémů... I když by se to zdálo jako holý nesmysl, vychází příběh (velmi volně, samozřejmě) ze skutečnosti - o nadprůměrně velkém krokodýlovi, familiérně přezdívanému Gustav, byl natočen i seriózní dokument. II Scénář: John D. Brancato, Michael Ferris. Hudba: John Frizzell. 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty byť z Amerika?“ – Jasné, bráško.“ – „A ja sa tam ako dostať?“ – „Moji rodičia sa tam dostali na otrokárskej lodi, ale dnes už to také ľahké nie je. Chceš Tic-Tac?" Každým ďalším pozretím sa mi to páči viac. A to napriek tomu, že kasting nie je dokonalý, triky sú miestami príšerné, počas finále máte naliehavý dojem, že by to fakt už radšej malo skončiť a niekedy je scenár plný predvídateľných momentov a klišé, kedy postavy s nulovými streleckými schopnosťami vedia dokonale ovládať pušku atď. Avšak veľa tomu dáva zvláštny, no fungujúci mix obžaloby afrických vojnových zverstiev s krokohororom. Napriek viacerým horším momentom vidno, že to písala dvojica stojaca za vcelku šikovnými vecami ako Sieť, Hra alebo T3. Potešil ma sympatický vzťah medzi kamošmi Purcellom a Jonesom, z nich ten prvý síce nevie hrať a druhý je otravný, ale je to v súlade s charaktermi postáv. Mrazivá je ústredná zápletka o skutočnej legende  menom Gustav a skvelý nápad o „veľkom“ a „malom“ Gustavovi. Mnohé scény sú intenzívne, výborné a atmosférické. Momenty postupného odumierania postáv v sebe majú niečo realistické, na čo tak skoro neprestanete myslieť. Celosvetová tržba nedosiahla ani 5 miliónov, bez komentára. O tri roky starší dokument o Gustavovi. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Film dost trpí tím, že režisér zřejmě netušil, který žánr točí. A tak se animal horror střídá s válečným dramatem podobně jako na plátně velký a malý Gustav. Slušné vizuální efekty (až na tu rychlost na souši a inteligenci, se kterou si poradil s domem), dobrý hudební doprovod. Rozhodně patří mezi trojku nej krokodýlích filmů z roku 2007 po bok Rogue a Black Lagoon, ale nemá na ně. A bohužel ten francouzský dokument o skutečném Gustavovi je daleko lepší. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Není to zas taková hodadina, jak by se z námětu zdálo - režisér má nakoukáno a zná a používá většinu klišé, ale na druhou stranu umí připravit pořádnou akci i krvavou scénu a dát do filmu celkem fajn postavy (hláškující černoch je klišé jak sviňa, ale hláškuje vcelku slušně). Mezi plusy počítám i krátkou stopáž a spojení zvířátkového hororu s akčním filmem (v tomto případě bojem a uíkáním před místními povstaleckými bojůvkami) - díky čemuž má film spád i atmosféru a může se v pohodě řadit mezi béčkové kinoklasiky typu Chobotnice nebo Anakonda 1. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Brooke Langton a Orlando Jones spolu nepracovali poprvé. Již dříve společně natáčení snímek Náhradníci (2000). (žvanimírek)
  • Krokodýl z úvodu skutečně existoval a měl na kontě několik desítek zabitých lidí. Ani 7 let od premiéry filmu nebyl chycen. (Chrustyn)

Reklama

Reklama