Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 276)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nezažila, aby mi k hodnocení nestačily hvězdičky, tohle se opravdu povedlo a i když jsem se chtěla pokusit svým pocitům dát nálepky, až si to ve mně sedne, je to přetlak šílenej a nezbavím se ho, dokud to tu nebude černý na bílym. Ben mi nikdy moc nevoněl, zato jeho bratr Casey od prvního filmu ano. Tady jsem viděla, jak báječně to může klapnout, když "já na bráchu, brácha na mě" a když se ke spolupráci přiberou ještě další vynikající herci, kteří ví, co se po nich chce a uvěří tomu. Film o únosu holčičky ... film, kde musíte projít každým zvratem, každou vrstvou a podílet se na jejím odkrývání, objevovat nejen v temných suterénech domů ale i lidí, abyste si na závěr položili otázku, co a jak byste udělali vy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film na jeden večer. Není to oscarový velehit, ani film, který by se dal vidět dvacetkrát a pořád by člověk přicházel na něco nové. Je obyčejný, strohý, technicky jednoduchý a scénáristicky poměrně úderný, především pak v konkrétních momentkách. Zápletka však zase tak propracovaná není a lecos se dá z průběhu snímku odhadnout. Především pak Ed Harris přímo bije do ksichtu. Závěr nekatarzoval tak jak jsem čekal avšak logické vyústění má. Affleck je rozhodně lepší za kamerou, nežli před ní. A to myslím překvapilo nejednoho filmového fanouška. Už třeba proto, že se jedná o jeho režisérskou prvotinu. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Film, ktory mi utkvel najviac v pamäti vdaka zaveru, pri ktorom sa kazdy z nas zamysli, co je spravne a aj tak mozeme mat rozdielne nazory, ale nechcem nic spoilerovat. Ben Affleck ma ako reziser prekvapil, ale mozno mal stastie i vdaka kvalitnemu scenaru ako aj kvalitnym hercom, akymi su nepochybne Morgan Freeman alebo Ed Harris, preto som zvedavy na jeho novy film THE TOWN, ktory by mal mat premieru niekedy v roku 2010 a pritom si tam sam zahra hlavnu ulohu s Chrisom Cooperom. Amy Ryan, ktora si v Gone, Baby, Gone zahrala Helene McCready bola nominovana na Oscara za najlepsiu vedlajsiu ulohu, avsak Oscara jej vyfukla Tilda Swinton za dramu MICHAEL CLAYTON (2007)... 27.12.2009 ______ Casey Affleck - (Patrick Kenzie) +++ Michelle Monaghan - (Angie Gennaro) +++ Morgan Freeman - (Jack Doyle) +++ Ed Harris - (Remy Bressant) +++ John Ashton - (Nick Poole) +++ Amy Ryan - (Helene McCready) +++ Amy Madigan - (Bea McCready) +++ Titus Welliver - (Lionel McCready) +++ Hudba: Harry Gregson-Williams +++ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Parádní thriller, člověk by ani nevěřil, že je něčeho takovýho Ben Affleck vůbec schopnej, ale jak to tak vypadá, tak režijní talent určitě má. Co se týká samotnýho filmu, tak k němu nemam prakticky výtky, jen je škoda, že Affleck nedokázal příběh o něco víc ucelit a líp zdůraznit důležitý scény, protože se mi chvílema stávalo, že sem tu a tam tápal v ději a nevěděl sem co se vlastně stalo a přitom se příběh odvíjel dál jako bych všechno věděl a chápal a přitom ty situace byly hodně matoucí, krom toho celej film je hodně zamotanej, ale na druhou stranu musim říct, že Affleck jinak docela složitej děj zvlád už ukočírovat fakt bravurně a konečnou pointu zamaskoval taky víc než solidně. 4*+ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že absolutně nevím co si myslet o Casey Affleckovi, tak mě GONE BABY GONE dostal ke kýženému morálnímu zamyšlení s verdiktem, že Patrick Kenzie je pyčus. // Beztak je to ale kus dobré filmařiny, zdá se že Dennise Lehane je dobrý materiál pro film (viz. Mystic River, Shutter Island). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Komparzistami boli často miestni okoloidúci v Bostone. (Arsenal83)
  • V románe je postava Cheesea (Edi Gathegi) Sven "Cheese" Olamon, uväznený vodca gangu škandinávskeho pôvodu, ktorý chodil na strednú školu s Patrickom (Casey Affleck) a Angie (Michelle Monaghan). Vo filme je Cheese Jean-Baptiste, haitský zločinec. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama