Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 48 pred n. l. vo svojom egyptskom kráľovstve čelí Kleopatra palácovej vzbure. Preto víta príchod Júlia Cézara, ktorý má upevniť jej moc pod nadvládou Ríma. Keď je Cézar, ktorého zviedla, zavraždený, Kleopatra presunie svoju náklonnosť na Marka Antonia a oslepí ho svojou krásou. No tento trik nemusí fungovať vždy a na každého... (matriosa)

(více)

Recenze (17)

marťan 

všechny recenze uživatele

Cleopatra - Claudette Colbert Úžasné černobílé zpracování tohoto dramatu z roku 1934, které natočil režiser C.B.DeMille. Nevídaná podívaná na tehdejší dobu, herecký výkon C.Colbert mě uchvátil, nádherná Cleopatra. Vedle ní se ve filmu objevil i mladý David Niven a John Carradine...1 Oscar a 4 nominace. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že tahle verze se nemůže měřit s legendárním velkofilmem z 60. let. Ale na rok 1934 je Klepatra natočena skvěle - výborná výprava, pár davových scén a dokonce pokus o nějakou tu bitvu. K tomu solidní příběh, který se nejspíše víceméně drží reality. A nad tím vším vynikající Claudette Colbertová, o které jsem asi nikdy neslyšel, ale její Kleopatra je fantastická. Ač herečka není zrovna nejkrásnější, v jejím podání je Kleopatra svůdná, rozšfaná, pohrává si s muži, ale i miluje a nechybí ani špetka smyslu pro humor. Já jsem spokojen, nebylo to vůbec špatné. Historický film roku 1934. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Rok 1934 je rokom Claudette Colbert,najprv oscar za Caprove It Happened One Night s piatimi najprestížnejšími oscarmi,a taktiež DeMillova Cleopatra,ktorá prevyšuje svoju staršiu kolegyňu s Liz Taylor najmä v podaní postáv,deja,štruktúry a zobrazenia.V podstate tvorba Cecila B.DeMilla je unikátna ako pracuje s hercami,ktorí vo svojich rolách sú povýšeneckí,vystačujú sa nad ostatnými a výtvarná stránka,t.j.kamera má dôležitú nadanosť.Claudette má nadanie ako najlepšie stelesniť královnu Egypta a tí,ktorí sú v jej blízkosti,končia zle-nedobre... Herci sú autentickí a Cecil servíruje príbeh,ktorý nie je optimistický z ich pohľadu,a tak isto divák máva tento feeling. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Kleopatra podaná jako vamp z fin de siècle, tedy jako dekadentní koketa, oplétající muže chapadly svého ženského kouzla. Claudette Colbert je v této roli dokonalá. Opulentní podívaná, která nešetří výpravou. Všechny ty fantaskní kostýmy, róby, stavby, choreografie slavností-vše je vskutku obrazová senzace. A Kleopatřin konec nepostrádá jisté heroičnosti a monumentality. Pozlátko Hollywoodu ve svém nejlepším. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že před více než 70 lety bylo možný natočit tak dokonalý historický velkofilm. Ale možný to bylo a Kleopatra je toho důkazem. Kromě skvělých kostýmů, kulis, velkolepých davových scén a skvělé bitvy (ta mohla být delší) stojí Kleopatra především na skvělých hereckých výkonech představitelů hlavní hrdinky, Césara a Marka Antonia. Příběh je samozřejmě hodně zjednodušený a nepřesný (třeba je zcela vynecháno to, že Kleopatra měla s Césarem syna a všechny události jsou velmi zhuštěné jakoby se staly během několika měsíců a přitom ve skutečnosti mezi seznámení Caesara a Kleopatry a její smrtí uplynulo 18 let), ale to vůbec nevadí, takhle je to možná lepší :-) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení se zpožďovalo kvůli nespokojeností Claudette Colbert (Kleopatra) s jejími kostýmy, které požadovala vyměnit za jiné a také kvůli její týden trvající nemoci. (Griffith)
  • Claudette Colbert (Kleopatra) měla velký strach z hadů, aby ji režisér DeMille přiměl scénu s plazem natočit, nechal ze zoo z Los Angeles přinést jednoho z největších hadů, kterého Colbert nečekaně ukázal a neskutečně ji tak vyděsil. Poté jí ukázal podstatně menšího hada, a zeptal se, zdali by svolila natáčet s ním. Colbert v porovnání s velkým hadem přišel neškodný a scénu s ním natočila. (Griffith)

Reklama

Reklama