Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2010, 140 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Carolyn Pickles, Jason Isaacs, Bill Nighy, Bonnie Wright (více)
(další profese)

Dlouho obávaná válka se zlem začala, Voldemortovi Smrtijedi kontrolují ministerstvo kouzel i Bradavice a zatýkají všechny, kdo by se jim chtěli postavit. Harry a jeho přátelé mají před sebou těžký úkol, chtějí najít a zničit tajemství Voldemortovy nesmrtelnosti - viteály. Při pátrání po nich nejsou nikde v bezpečí, proto se každý den přesunují a stanují v lese. Jejich samota vyústí v hádky podporované temnou mocí viteálu. Ron pak své přátele opouští. Ne na dlouho, brzy si uvědomí sílu přátelství a začne své kamarády hledat. Společně jsou poté úspěšní a jeden viteál se jim podaří zničit. Opět sjednocené trio se vydává navštívit otce Lenky Láskorádové. Od něho se dozvídají o Relikviích smrti - neporazitelné kouzelné hůlce, kameni schopném vzkřísit mrtvé a neviditelném plášti, který shodou okolností Harry již sedm let vlastní. A tato hůlka je to, co Voldemort hledá, jako pojistku proti Harrymu... (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 969)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oproti šestce, která nic moc extra nepřinesla (krom již dávno tušených věcí ohledně Snapea) se tahle sedmička (nebo šest-a-půlka?) rozjela o něco lépe. Harry nám konečně dospěl (dá-li se věk 17 nazvat dospělostí) jak fyzicky, tak i charakterově a celý film už netápe tolik mezi diváckými kategoriemi 7-10 a 11-14, nýbrž dějově i stylizací překračuje laťku zletilosti, čímž zase o kousek více zaujme (aspoň část) dospělého diváctva - a naopak o to více odradí to nedospělé. Hermiona je čím dál větší kočka (ano, už jsem ji zařadil mezi TOPku nejhezčích hereček), Ron také o něco méně vyšiluje a jediné, co mi tak vadilo byla přemrštěná stopáž - o 20 minut méně by stačilo - a také trochu upozadění rodinky Malfoyových, kteří se mi dosud velmi líbili svým záporáctvím, čišícím rovnou z jejich faceliftu. Jsem zvědav na osmičku - a taky na to, jestli J:K:R podle Verbalova "doporučení" celý příběh za pár let resuscituje a přidá dalších 5 až 28 dílů, takže se třeba dočkáme i Harryho Pottera v důchodu a případně pak i jeho záhrobních eskapád... Jednu z možných variant pokračování již jistý vtipálek rozvinul tady. :-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Kloves .. Čáry, máry, fu(c)k. Tento film absolutně nefunguje. Téměř stopadesát minut rozbředlé, nudně natočené a vleklé vyprávěné látky, která o to víc uráží, že vzniknula jen a pouze pro kasovní zisk a jejíž samotná hodnota je mizivá (ještě že mne lístek do kina stál jen 50 kč, větší sumy bych zajisté litoval). ___ Knihu jsem četl jenom jednu a to ani ne celou (nezaujalo), ale z toho co se „děje“ ve filmech (viděl jsem všechny) už asi tři díly zpět musí být přetaženo z hodně mizerné předlohy. A David Yates tomu nasazuje korunu svou únavnou režií, plnou táhlých záběrů přírodních scenérií a nezvládnutou dramatizací klíčových scén. Sice pár scén udělal poměrně vtipnými, zbytek ale vyzněl převážně směšné. V poměru s vynaloženým rozpočtem a známosti předlohy jde o jeden z nejhorších a především nejzbytečnějších výsledku. Vše, co obsahuje sedmá kniha, by zaisté šlo smrsknout do jednoho filmu, navíc celá série už dlouho trpí seriálovostí ovšem na zbytečně velkém rozsahu stopáže, kterou není schopná naplnit. ___ Nejsem zklamán, po minulém díle bylo očekávání po zásluze nízké - ale takovej poser jsem teda nečekal! Relikvie nudy – část 1. 20%. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nevyhnutelná prohra daná slabou předlohou. Kdyby se to v druhé půli nepřehouplo v nudnější heterosexuální verzi Zkrocené hory (stan, stan, žárlivost, stan, úprk, stan), mohl to být jeden z nejlepších dílů série. Takhle ani omylem. Kdysi padala v případě filmů Kill Bill vol. 1 a Matrix Reloaded tatáž výtka, že jde o pouhou „část celku“. Oba filmy podstatně lépe vynikly až s druhou částí. Je třeba si ovšem uvědomit, že v obou případech šlo o tempem vyvážené filmy, jejichž základní chybou byl čistě otevřený konec. Ten první Relikvie smrti také má, navíc ale nudí zbytečnou vatou, kterou šlo nahradit / vyškrtat. Společně s Princem dvojí krve je Relikvie smrti – část 1 nejzbytečnějším dílem filmové série. Jeho nedostatky mají jedinou výhodu. Pokud bude i druhý díl podobným otrocky doslovným opisem, máme se přeci jen na co těšit. Druhá část knihy je totiž o poznání výživnější než ta první. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Videl som prvých štyroch Potterov, ďalší ma už ako ne-fanúšika nelákali. Deathly Hollows Part I som zhliadol iba pre lákavé "Dark-Knight-Style" billboardy. A k smrti som sa nudil. Začiatok série oboznamoval s postavami, s pekným filmovým prostredím, a v prípade Cuarónovej trojky bol aj osobitým, úžasne temným filmovým dobrodružstvom s množstvom režijných vychytávok. Filmy mali vlastný príbeh, diváka vždy niekam posunuli. V kontexte k nim je Deathly Hollows Part I iba nastavovanou onanistickou kašou, otrocky, bez akejkoľvek kreativity sfilmovanou predlohou, ktorej kvality nepoznám, ale ak sú obdobné, tak amen tma. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Po trapném pokusu o akčního Prince dvojí krve je pro mě tenhle Harry Potter příjemným překvapením a návratem k normálu. Narozdíl od svého předchůdce má až překvapivě mnohem více svěžího vtipu a nepostrádá přiměřenou akci. Po celou dobu mě ani jednou nenapadlo podívat se na hodinky. Pro mě film splnil ten nejzásadnější účel - navnadit na závěrečné finále. ()

Galerie (437)

Zajímavosti (79)

  • Hermiona Grangerová (Emma Watson) se při výpravě na Ministerstvo kouzel vydává za Mafaldu Hopkirkovou (Sophie Thompson). Právě tato postava po celou sérii posílala varovné dopisy, např. v pátém díle o vyloučení Harryho Pottera (Daniel Radcliffe) z bradavické školy. (ricky4)
  • Jedná se o první film, ve kterém se objevil Bill Weasley (Domhnall Gleeson), Ronův (Rupert Grint) nejstarší bratr. Ronův druhý nejstarší bratr Charlie Weasley se pak ve filmovém zpracování neobjevil nikdy. (vojtaruzek)
  • Scéna, při níž jsou hlavní představitelé dopadeni skupinou lapků, působí poněkud nesmyslně. Namísto okamžitého přemístění začne celá skupina utíkat kamsi do lesa. V knihách je tato scéna vyřešena tak, že lapkové Harryho a ostatní okamžitě odzbrojí a v přemístění jim tak zabrání. (Meev)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

26.07.2012

Peter Jackson to už nenápadně naznačoval na Comic Conu v San Diegu. Hobit mu pořádně nabobtnal a za 266 natáčecích dnů bylo pořízeno tolik materiálu, že z něj Jackson pohodlně sestříhá buď dva extra… (více)

Reklama

Reklama