Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (620)

Handle odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak tohle bylo opravdu hodně špatné. Všechny čtyři díly Scary Movie miluji a těšil jsem se i na pětku, i když jsem tušil, že kvalita už bude asi nižší. Přesto jsem nečekal odpad. Víte co - tvrdit o předešlých dílech, že měly filmařské kvality nebo že se tam nevyskytovaly blbé vtipy, by také nebylo moc objektivní. I tak se ale v každým díle objevily tak vtipné scény, až jsem ze židle padal. Scary Movie 5 mě však otrávilo a stěží tam najdete alespoň trochu dobrý vtip. Parodované filmy jsou výborné, ale je to tak trapná slátanina, až se mi nechce věřit, že to takhle otřesně mohlo dopadnout. A především chybí Anna Faris, která někdy předešlé díly zachraňovala. Scary Movie 5 je prostě omyl, který v této podobě raději ani neměl vzniknout. PS. Nechápu, jak to může mít vyšší hodnocení než jakýkoli předchozí díl! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to moja chyba. Asi som nemal domov priviesť smrteľne nebezpečné divoké zviera.“ Ako minule, ani teraz nejde o príbeh, dej, postavy a ani logiku. Ide o čo najbrutálnejšie sparodovanie slávnych filmov, ideálne filmov z posledných mesiacov, aby ešte divákovi nevyšumeli z hlavy (takže bude "zaujímavé" pozerať takýto "aktuálny" film dajme tomu v roku 2030). Niektoré vtipy sú vtipné (Matt Damon, poník, hispánska slúžka) a to dokonca aj tie hrubozrnné, ale čím menej vulgárni a nechutní tvorcovia sú, o to je to vtipnejšie (pomerne inteligentný vtip a zároveň super nápad, ako ušetriť: namiesto scény, v ktorej hrdinky idú autom lesnou cestou, je záber na hračkárske autíčko). ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po dvou nepříliš podařených kouskách v podobě 3 a 4 dílu přichází Scary Movie 5, které světe div se, není tak příšerné! Některé scény mi přišli vážně vtipné a dokonce jsem se sem tam i smál a nebyl to ironický úsměv. Asi nějvíc mě pobavila parodie na Zrození planety opic. Pár fajn nápadů, scéna se Snoop Doggem a Cabin in the woods, chytrý Ceasar, to bylo fajn. Ale víc jak dvě hvězdičky si to rozhodně nezaslouží! ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem to čekal ještě horší, než na to nakonec bylo. Z prvními třemi díly se toto nedá srovnávat, ono vlastně kdybych nevěděl, že se jedná o Scary Movie, tak bych si myslel, že sleduji nějakou jinou parodii. Nejvíce mě pobavila parodie na Evil Dead, opičák Caesar a gangsta Snoop Dogg. Jinak jsou vtipy průměrné a nebo vyloženě trapné. Anna Faris mi chyběla, ale Ashley taky v pohodě :) 4/10. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Predošlé dva diely boli tak otrasné, že piaty diel som si prvýkrát pustil až dnes. A prekvapivo to tentoraz nedopadlo vôbec zle. Dokonca by som povedal, že sa to vyrovná priemernej dvojke. Síce sa jedná o reštart, takže aj keď sa tu objaví Charlie Sheen a Simon Rex, tak hrajú iné postavy. Krásku Annu Farisovú nahradila ďalšia krásna blondínka Ashley Tisdaleová. Odporných nechutností tu je minimum a viacero scén ma aspoň trochu rozosmialo. Plusom je aj ultrakrátka stopáž. 70 minút bez záverečných titulkov. Mínusom pre mňa je to, že väčšinu filmov, ktoré sa parodujú som nevidel. A to vrátane dvoch (Paranormal Activity a Čierna labuť) z troch (nová Planéta opíc), ktoré tvoria hlavné dejovú linku. Možno práve preto mi nevadilo ak sa znova doslovne kopírujú nejaké scény. Občas som síce nechápal, čomu sa mám smiať, ale väčšinou to bolo vtipné aj bez znalosti originálu a už to nebolo založené len na nonstop pádoch ako v predošlých dvoch dieloch. Takže nakoniec to je na súčasné pomery solídna parodická jednohubka. 5/10. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně v čase 0:07:13 si lze všimnout, že D'Andre (Mac Miller) má v jedné ruce pistoli a ve druhé ruční samopal, ale ve scéně v čase 0:07:16 má v obou rukách pistole. (dc125)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Atlanta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama