Reklama

Reklama

Pátek třináctého

  • USA Friday the 13th (více)
Trailer

Vítejte v táboře Crystal Lake. Jeho historie je krvavá a místní říkají, že je prokletý. Je to dokonalé místo, kde může psychopat za svitu romantického úplňku zabíjet zamilované táborové vedoucí jednoho po druhém. Původní vyvražďovačka režiséra a producenta Seana S. Cunninghama vedla ke vzniku fenomenální filmové série a stovek imitací. Díky atraktivnímu obsazení (včetně mladého Kevina Bacona) a kreativnímu způsobu, jakým brutální syn zbožňující matky používá ostré nástroje, nepřestává tento klasický krvák napínat, inspirovat a děsit. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Bloody13

Bloody13 (hodnocení, recenze)

Proč na pátek 13. pokaždý vysílaj jedničku? Chtělo by to po těch letech změnu a zakoupit práva i na nějaký ostatní díly, hmm?

na příspěvěk reagoval Jello Biafra

Voorhees

Voorhees (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Díky, tak to zcela nechápu, v tý době nemohli mit o ty masce ze trojky snad ani ponětí ne? A neni ani ve dvojce.. a jak řikáš v prvním díle toho chybí hodně :D každopádně díky ;)

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Voorhees

Voorhees (hodnocení, recenze)

Může mi někdo vysvětlit proč je na plakátu maska, když se oběví až v třetím díle? O.o

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

JasonIX

JasonIX (hodnocení, recenze)

dobrý film dost dobrý na 1980 rok a peníze ale chyb je tam jako much sou například vrah podřízne vedoucímu krk přeřízne ho celý ale pak se ukáže že je jen do půlky a když v minulosti vrah zabije vedoucího spadne a ostnatný drát to by ho přepulílo na dvě časti a když vedoucí přitlouká hřebíky tak zvuky se objevují pozdě když kluka probodne vrah ze spodu podcem do krku je tam podobný efekt jako při braindead živý mrtvý film dostal inspiraci od 

Halloween

nebo

Texaský masakr motorovou pilou

  je to dobrý film ale byly i lepší pátky třináctého a jak je tu napsaný žánr měl by tam byt Horor/Mysteriozní protože vrah se ukáže až na konci filmu nejtrapnější byla parodie na Pátek Třináctého Sobota Čtrnáctého

PenaPP

PenaPP (hodnocení, recenze)

Zajímavé, že před chvílí jsem na Nova Cinema viděl upoutávku v které byl Jared Padalecki. Přitom ten hraje v nové verzi z roku 2009. Zřejmě slušný přehmat od někoho z Novy.

petersmelik

petersmelik (hodnocení, recenze)

Neverím že toto je začiatok kultového horroru.Som sa nudil celý film.Moje hodnotenie ODPAD 0%

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Prvýkrát videné včera a pre mna sklamanie po vzhliadnutí tejto klasiky. Iba o ničom vyvraždovanie mladíkov kdesi v tábore v lese. Takisto prekvapenie, že nezabíjal od prvého dielu Jason Vorhees (ako tomu je Mike Mayers u Halloweenu). Kevin bacon si dlho nezahral. Tiež som prekvapený, že na csfd má iba 62% (na klasiku) oproti Halloweenu, ktorý má prehnaných 83%. No, bojím sa pozriet ostatné časti (je ich 9), ked už jednotka je prepadák. No ale ked som sa na to už dal...! Moje hodnotenie: 45%

StrYke

StrYke (hodnocení, recenze)

nemám rád starý vyvraždovačky, kde lidi nic neví o tom, že umíraj jejich přátelé a když jsou na řadě jen ječí a nic nedělají... 30%

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Horor je to mizerný a najmizernejší je koniec. Jačiaca hysterka, ktorej by som milerada zaťala sekeru do chrbta, aby už prestala. A ten naťahovaný koniec - ten je najhororovatejší. Keď si už piaty krát myslím - sláva, koniec, titulky.....a ono furt nič, furt to ešte žije.....

bolan

bolan (hodnocení, recenze)

Pátek 13 jsem viděl jako malej u kámoše na videu a hrozně se mi to líbilo. Po dlouhé době jsem si to opět sehnal a nechápu co mě vlastně bralo. Za komoušů bylo ale hypnotizující vše a to je jediný za co těm šmejdům děkuju. Že pro mě dokázali udělat výborný zážitky z filmů, které jsou v podstatě dost nudné. Film bezpochyby určitou kultovní záležitostí asi bude, ale to mě ve chvíli kdy tupě koukám na placatou bezduchou blbinu vůbec nezajímá. Za jediný překvapivý moment, že vrahem je matka (mimochodem její herecký výkon je na hranici směšnosti) a výborně zasazenou sekyru do hlavy na dámských toaletách uděluji 3. Ale to jen že jsem fanda do hororů :-)

zipper111

zipper111 (hodnocení, recenze)

he he he. Musim se doopravdy smát! Viděl jsem pouze první 2 filmy, ale teď si pročítám o čem je dalších 10 a to prostě nejde se nesmát. Jason už stokrát mrtvej a vždycky hroznou náhodou obživlej...a všichno to tu hrozně žerou, nechápu, kdyť je to do nebe volajíci debilita!

larsulrich

larsulrich (hodnocení, recenze)

velmi dobry horor ktory pre mna z nepochopitelnych dovod bo ohodnoteny horsie nez som ocakaval

LION-MR.T

LION-MR.T (hodnocení, recenze)

Díval jsem se na to ve 14.letech s rozsvíceným světlem po půlnoci na polské televizi a neusnul jsem.Buď jsem srab nebo je to tak dobrý.

horor2

horor2 (hodnocení, recenze)

Parádní atmosféra,překvapivý konec...celý film jsem si myslel,že vraždí Jason,ale není tomu tak....nejvíc se mi líbí konec:-)

megaslash

megaslash (hodnocení, recenze)

Vobec 80te roky boli najurodnejsie na horurky.Cela seria Friday the 13th je pre mna kultova zalezitost,ktora odstartovala moj obrovsky zaujem o horror.Nechcem porovnavat piatok s halloweenom pretoze kazdy ma svoje caro.Rovnako mam rad Jasona Voorheesa(ktory fakt v jednotke nevrazdil) tak aj Michaela Myersa .Podstatne je ,ze tu silne citit zanietenie pre zaner a hlavne perfektna "rucna praca " ,ktora je typicka pre 80te roky.Vdaka Bohu ,ze vtedy este do vsetkeho nepchali pocitace(aj tak neboli na vysokej technickej urovni) ako to robia teraz. Pre mna je to nekorunovany kral slasheru.Sorry pan Carpenter

Lajný

Lajný (hodnocení, recenze)

Já ten film jako male kluk a už tehdy mě chytl!Já mám ten film zkrátka rád i když vím že nějakých zázračných kvalit nedosahuje.Klasika je ale klasika

Související novinky

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Reklama

Reklama