Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dnes už skôr mierny nadpriemer, ktorý nemá súčasného diváka po všetkých tých duchárskych hororoch posledných dekád čím prekvapiť. Všetko je ale prehľadné, nečaká nás žiaden mindfuck, čo môže ale práve pre mnohých predstavovať problém. Čiže nie, žiaden Šiesty zmysel nás nečaká. Skôr mi film pripomenul istým spôsobom Blízke stretnutia tretieho druhu, kto videl, chápe. Zaujme polemika o povahe pomsty, tunajší duch totiž vlastne vôbec nestraší, ide mu o večný pokoj a načo sa zbytočne po smrti rozčuľovať. Jasný cieľ ale má. No a v jadre sa rieši zase kríza blížiaceho sa stredného veku u chlapa, ktorý sa môže tešiť na ďalšieho potomka a jeho následné chovanie môžeme chápať ako metaforu vlastnej neistoty. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Koepp příjemně překvapil. Jak co se týče scénáře, který byl výborně vygradován, tak po stránce režisérské. Takřka po celou dobu trvání měl tento snímek stejně rychlé a strašidelné tempo, jenž se místy i docela přibližovalo Shyamalanovu Šestému smyslu. Perfektní byl i Kevin Slanina, který takto vyšinuté maníky umí zahrát naprosto s přehledem. 78% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatická a funkční malá duchařina, v níž rozlehlé a pochmurné viktoriánské sídlo nahradil řadový městský dům se zahrádkou a... duchem pochopitelně. Nastěhuje se sem nová rodinka, duch se začne ozývat, otci začíná hrabat a následkem toho začíná hrabat na zahradě, prostě klasika, až na pár detailů - např. tradiční příjezd autem je přeskočen a nedočkáme se tak povinných/oblíbených záběrů na autíčko z ptačí perspektivy proplétající se po silnici lesy. A hrdinova posedlost duchem má racionálně vysvětlení - pátrání po původu ducha mu dodává pocit smyslu v krizi středního věku / stereotypním životě telefonního technika (a ilustrace jeho zaměstnání ve filmu pěkně oživí jeden jeho telefonní hovor). Na nic se nečeká a s duchem se komunikuje od první scény, místy to má správně znepokojivou atmosféru - zhypnotizovaný hrdina v kině, jeho rudé záblesky, nebo mladík s pistolí - a je to i docela napínavé, plus hrdina i Bacon jsou fajn. Ale kdyby to bylo zamotanější, nezlobil bych se, ale tak to splnil Šestý smysl ze stejného roku. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který mě příjemně překvapil. Je zajímavé, že se velmi podobá "Šestému smyslu" a navíc vznikl i ve stejném roce, ale netuším, kdo od koho ve skutečnosti opisoval. Příběh si od začátku drží vysoké tempo a nedovolí, aby se divák nudil. Po první polovině, která je plná duchařiny a napětí, se film začíná stáčet směrem k detektivce. Tato část je také zajímavá, ale už nemá takový spád a navíc mě zde čím dál tím víc začínala štvát manželka představitele hlavního hrdiny. Za zmínku jistě stojí i to, že si tvůrci dovolili na několika místech použít dosti černý humor (což je sympatické). "Ozvěny mrtvých" představují ne zcela originální snímek, kterému nechybí potřebný šmrnc. 7/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

příjemný,mrazivý thriller.o termínu horor bych moc nemluvil,protože přes nějaké to příjemné mrazení se opravdu nepřehoupnete,no prostě se nebojíte.přiznám se že jsem čekal nějakou opravdu hutnou duchařinu a pak sem se dočkal pár vidin a hysterického chování,vždy skvělého kevina bacona.slušný průměr,bohužel. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)
  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)
  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama