Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (615)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Předně je třeba zdůraznit, že tento film je určen pro fanoušky stejnojmenného seriálu a zvláštní význam bude mít především pro ženy a snad ještě transvestity. Mužské publikum nebude mít tolik pochopení pro ječící čtyřku zralých, dobře situovaných, emancipovaných a extravagantních Newyorčanek, z nichž každá prochází určitým mezníkem ve svém životě, ale zároveň ho prožívá spolu se svými nerozlučnými kamarádkami. Snímek má svoje slabá místa, především je to délka filmu, kdy navíc druhá polovina ztrácí šmrnc a vtip, tento nedostatek však s pomocí přihmouřeného oka nahradí svět bláznivých modelů, úžasných botek, neuvěřitelných šaten a luxusních restaurací, ale i trocha sentimentu a kouzelných momentů, které nejsou zaměřeny pouze na efekt, ale září lidským teplem tak, že vás musí dojmout - mě dostaly zvláště prostřihy silvestrovskou nocí, provázené fantastickou hudbou a setkání Mirandy se Stevem na Brooklynském mostě. Nesmím zapomenout na láskyplné nasnímání velkoměsta, kdy se obrazy portálů pětihvězdičkových hotelů klidně koupou ve špinavých kalužích a vy už chápete, proč jeho obyvatelé nosí trička s nápisem "I LOVE N.Y." ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem nevěděl, jestli mám hrdinky rád nebo je nesnáším. Na jednu stranu sympatické čtyřicátnice, které s grácií proplouvají svým životem a atakují diváka svou upřímností a výpovědní hodnotou o vztazích obecně, na druhou ženy, které naprosto nic nedělají a mají všechno, žijí svým konzumním a povrchním životem, který je jako vystřižen s módních časopisů (což je i tvůrci podtrženo scénou s kožichem). Nehledě na to, že je to příjemná podivaná, která i přes obludnou stopáž (2 a půl hodiny!) dokáže zaujmout i pobavit zároveň. Navíc se mi zdá, že celá zápletka se motá jenom kolem toho, jak ženy nedokáží odpustit mužům a tak se raději půl roku ukájejí smutkem, než aby se je snažily vyslechnout a popřípadě zvážit situaci. Vždyť předem snad oba dva vědí, co chtějí. Jinak je to určitě jedna z nejlepších adaptací seriálu, kterou díky me absolutní neznalosti (viděl jsem cca 2 díly) bohužel nemůžu docenit tak, jak by si zasloužila. Zatím jsem ve fázi Label it :) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslím dobre rozbehnutú prvú polhodinu, občasný vtipný okamih a geniálny iPhone product placement, tak mi toto plytké, umelé, v povrchnom gýči sa bahniace a stopážovo zdĺhavé NIČ dalo menej, než mi dá dobre spravený trailer k filmu akéhokoľvek žánru. Hraná verzia Winx Clubu pre "dospelé" publikum. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Seriál má vysokú kvalitu a v tomto prípade sa potvrdzuje fakt, že skratka, ktorá funguje v ňom, nemá šancu fungovať vo filme. Celý film je neuveriteľne natiahnutý a v podstate plytký, pripadal som si ako v dlhočiznej reklame ( zrejme každý sponzor bol vo filme spomenutý ). Netvrdím, že som bol sklamaný, ale čakal som oveľa viac. Na seriál však nezanevrem. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

SEX VE MĚSTĚ ze zfilmovaných seriálů posledních let spadá mezi ty slabší, ale pořád to pro fanouška seriálu stačí na nadprůměrné hodnocení. Oproti sériím, které měly sestupnou tendenci a byly čím dál tím víc konzervativní, filmovému SEXU chybí břitké dialogy, které nahradily vtipy za každou cenu, a zcizující promluvy do kamery i ona "sexuální antropologie", již zde zastoupilo věčné glosování._____ Film je skutečně sledem cca. 5 půlhodinových epizod v silně nadprůměrné kvalitě a s patrnými cliffhangery na konci každého "dílu", ale tentokrát se řeší věci ve větším než v seriálu (a tím nemyslím jenom to neustálé nakupování) a přestože titulní hrdinky mají každá velice málo prostoru pro své "(melo)drama", snímek si pro to vytváří pochopitelné alibi (viz věta o tom, že se nejedná o román, ale povídku, která je ale emociálně působivá)._____ Film pojímá seriál jako určitý fenomén, který je zároveň velice důmyslným způsobem reflektován, a ukazuje se, nakolik zestárly a proměnily se romantické komedie, i když se neustále navracejí k "popelčímu" modelu. Sympatické mi je, že i když námět "a co bylo po tom, co se dali dohromady a měli být šťastně až do smrti" skýtá spoustu nebezpečí (viz DENÍK DRIDGET JONESOVÉ: S ROZUMEM V KONCÍCH), v SEXU VE MĚSTĚ všechny vtipy - i ty těžící z trapnosti či vyměšování - posunují vyprávění dál a slouží jako katalyzátor buď pro postavy, či události, které se na to nabalí._____ V tomto ohledu je Carrie bohužel nejméně sympatickou, protože arogantní a naivní "ženou", a nejzajímavějším partnerským problémům Mirandy a Samanthy je věnováno málo prostoru, Charlotte je pak úplně zbytečná (její problém je, že nemá problém?). SEX VE MĚSTĚ je chick-flick, takže obsahuje nepřeberné množství scén nakupování, klábosení a záběrů pro potěchu ženského oka, ale zároveň je to film, u kterého se mohou dojímat a bavit i muži, kteří by mohli ocenit podvratnost jak zápletky, tak i vyústění._____ Seriál stavěl na "love and label", přičemž ona "label" je v závěru ukázána jako naprosto nepodstatná a bránící dosáhnutí pravé "love". Za plný počet a doufám, že tím, nakolik se mi tenhle SEX líbil, mi nechce film něco naznačit. :-) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Když si Carrie (Sarah Jessica Parker) po příjezdu do Mexika oplachuje obličej a sundá si sluneční brýle, vypadá zničeně. Celá tato scéna byla nápadem Sarah Jessicy Parker, která chtěla vypadat co nejhůř, aby divák pochopil bolest a smutek, kterým si Carrie prochází. (Dixieboy)
  • Film měl původně navázat na původní seriál už v roce 2004, kdy seriál skončil, ale produkce se nedokázala dohodnout s Kim Cattrall (Samantha Jones) na jejím honoráři. Dohoda byla uzavřena až v roce 2007. (don corleone)

Reklama

Reklama