Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (646)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie také slabé, ako to vyznieva z tunajších komentárov a hodnotení. Iste, z kina by som odchádzal nespokojný, ale na DVD som s hrdinami mojej mladosti, keď Akty X boli bezkonkurenčne najlepším seriálom na planéte, strávil veľmi príjemný večer. Problém je v tom, že XF:IWTB nie je to, čo 95% z nás čakalo. Namiesto nadupaného nadprirodzeného thrilleru o poľovačke na bubáky nám totiž stará banda servíruje takmer komorný, v každom okamihu láskyplne natočený, atmosférický, psychologicky prepracovaný a hlavne výýýborne zahraný ponor do súkromia Dany a Foxa. Nuž a tá mysterióznom zľahka šľahnutá kriminálna zápletka je tam len ako korenie. Nie je to strhujúce, ale v závere tomu nechýba napätie a určite to nie je zle napísané a nezaujímavé. V seriáli by to patrilo k najdospelejším epizódam. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém selhává snad úplně všechno. Zápletka je vcelku tuctová, její podstatu odhalíte poměrně brzy a nějakého zvratu či zásadnější pointy se už nedočkáte (pokud za ni nebudeme považovat poučení, že kdo kouří dostane rakovinu plic). Filmu absolutně chybí tempo, přes nepříliš dlouhou stopáž působí strašlivě rozvlekle a nudně. To vše "korunují" jalové dialogy mezi ústřední dvojicí, především Scullyová pronáší moudra, která hodně brzy začnou lézt krkem. Shrnuto a podtrženo - jeden z nejhorších filmů, jaké jsem letos viděla v kině. Ale jako čtyřicetiminutová epizoda seriálu bez té zbytečné vaty by to bylo docela fajn. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyby se film nehlasil k Aktum X, ale byl to proste lehce mysteriozni thriller, tak si nikdo moc nestezuje, jenze takle byly naroky precejen vyssi. Pribeh by spatnej nebyl, ale rozhodne by snes nejakou zajimavejsi pointu a vetsi porci tajemna. Nejvetsi problem je ve vztahu Muldera a Scullyovy, kterej je fakt vyresenej nejak debilne, jednu chvily to vypada, ze spolu bydli, jindy se zase sotva pozdravi, fakt sem se v tom moc nevyznal. A ani tomu nenapomaha obcasna zmatenost pribehu. Dalsi problem je primo v Scullyovy, jejiz role spociva v tom, ze bud furt otravne keca, jak se k patrani nechce uz vratit a pustit si tajemno do domu nebo co, pripadne se snazi lecit nejakyho malyho fakana a to by se vic hodilo do nejakyho nemocnicniho serialu. Aspon, ze Mulder je porad ten sympatak, co chce vse vypatrat. Takze celkove docela napinavej thriller s blbe vyresenym vztahem hlavnich postav. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

První film patří k vrcholům celého fenoménu. Ten druhý budou schopni částečně ocenit pouze fanoušci seriálu, kteří s Mulderem a Scullyovou ušli celých devět let. Mezi ně patřím i já, takže proto dávám relativně slušné hodnocení. Jedná se o průměrnou epizodu roztaženou na celovečerní stopáž, kde na rozdíl od prvního filmu není vidět větší rozpočet. Vyšetřování není ničím zajímavé. Bylo mi jasné, že k závěru přijde nějaký twist, kterým si tvůrčí duo ospravedlnilo realizaci filmu a on skutečně přišel, ale byl tak marný, že už pár hodin po projekci nejsem schopný popsat jeho podstatu. Potěší tak pouze několik odkazů na seriál, lehké rozvinutí vztahu ústřední dvojice a vlastně i ten nezaměnitelný X-Files humor (Bush!), což je ale na reinkarnaci legendy přeci jen málo. Při spekulacích o třetím filmu mi není úplně dobře. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.0/10] | me: Pravdupovediac na tento film som sa tešil ako malý chlapec, pretože takéto comebacky neprichádzajú každý deň, ale musím (aj keď nerád) konštatovať, že sa to atmosférou blížilo k jednej (ľubovoľnej) slabšej časti X-Files. Hoci bolo veľmi príjemné opäť nasávať ten nádych a vidieť znovu Muldera a Scully-ovú :), čakal som proste viac. Od comebacku jedného z najkultovejších mysterióznych seriálov v pôvodnom hereckom obsadení som chcel mrazivejšiu atmosféru a taký ten sprány x-náboj. Film nebol zlý, ale som si istý, že všetci sme čakali viac. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Podtitul "I Want to Believe" je nápis no fotke UFO, ktorý visel v Mulderovej kancelárii. (youtoo18)
  • Kvôli čo najväčšiemu utajeniu projektu používali filmári krycí názov Rich Tracers, čo je prešmyčka pre Chrisa Cartera. (classic)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama