Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 1

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (646)

Djoker 

všechny recenze uživatele

První film patří k vrcholům celého fenoménu. Ten druhý budou schopni částečně ocenit pouze fanoušci seriálu, kteří s Mulderem a Scullyovou ušli celých devět let. Mezi ně patřím i já, takže proto dávám relativně slušné hodnocení. Jedná se o průměrnou epizodu roztaženou na celovečerní stopáž, kde na rozdíl od prvního filmu není vidět větší rozpočet. Vyšetřování není ničím zajímavé. Bylo mi jasné, že k závěru přijde nějaký twist, kterým si tvůrčí duo ospravedlnilo realizaci filmu a on skutečně přišel, ale byl tak marný, že už pár hodin po projekci nejsem schopný popsat jeho podstatu. Potěší tak pouze několik odkazů na seriál, lehké rozvinutí vztahu ústřední dvojice a vlastně i ten nezaměnitelný X-Files humor (Bush!), což je ale na reinkarnaci legendy přeci jen málo. Při spekulacích o třetím filmu mi není úplně dobře. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní zavzpomínání na mnou kdysi tolik milovaný fenomén. První projekce ve mě vyvolala spíše zklamání, nicméně druhá dojem napravuje. Velmi rád jsem se po letech opět setkal se svými oblíbenými hrdiny a přestože se jedná o dosti vzpomínkovou záležitost, kde se často i bilancuje, tak se místy dostavilo to správné mrazení, které jsem měl vždy moc rád. 65% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

X-files no more please. My heart is broken. There is only one question: WHY?!!! Why should I believe in this piece of crap? I believe in a lot of thinks - especially in miracles, but this sequel is not the miracle. I hope, that some day Scully and Mulder will return with something extraordinary, that my eyes told my mind wow I can’t believe it. I want to believe in better potential sequel. Chris Carter shame on you….Chvilku to trvalo, než jsem se vzpamatoval z prvotního šoku. Tenhle snímek si zaslouží nálepku „never more“. Záhady mám rád a Akta X jakbysmet, tudíž jsem byl odhodlán hájit tenhle film za jakoukoliv cenu. Jenže se ukázalo, že příběh se pohybuje na stejném bodu mrazu, jako krajina v níž se odehrává. Mulder a Sullyová neřeší záhadu všech záhad, nýbrž osobní problémy, které brzdí příběh, který se nestačí ani rozjet a v další zatáčce sjíždí ze svahu a nabourává do cedule s nápisem I want to belive. Ale kde nic není…však to znáte. Největší záhadou tedy ve výsledku zůstává, kam se ztratil příběh? Blahopřeji všem, kterým se ho podařilo objevit. Pokud nebudu k zastižení, jsem v hospodě a snažím se této záhadě přijít na kloub nad skleničkou něčeho ostřejšího….takhle by to opravdu nešlo.... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Hmm, takže doopravdy se žádná sláva nekoná, přečetl jsem dost slabých recenzí, nepříliš lichotivých komentářů, ale pořád jsem měl kapku naděje, že to přece nemůže být tak slabé. Omyl. Příběh je plytký, akorát průměrný díl natáhnutý na celovečerní snímek. David Duchovny a Gillian Anderson se vrátili, ve filmu to mezi nimi jiskří, sluší jim to, ale to není to co mě lákalo. Kámen úrazu už bylo obsazení vizionáře, který mi do role totálně nesedl…to jeho přehrávaní. Nejlepší okamžik už zmiňovaný „joke“ s fotkou Bushe ;-D 5/10* ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Pokud se vypravíte na Chci uvěřit (moc vám to neradím), uvidíte jeden dobrý vtip, jednu krizi středního věku, jednu reklamu na auto, jedno deus ex machina, jednu upocenou honičku, jeden hloupý příběh a jednu českou komparsistku. Taky uvidíte Muldera a Scullyovou, ale klidně to mohli být třeba Dempsey a Makepeace nebo Randall a Hopkirk a vyšlo by to nastejno. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Postava Franz Tomczeszyn je odkaz na kostymérku Lisu Tomczeszynovou. (Karlos80)
  • Jména Clyde Bruckman nebo Luther Lee Boggs, která připomene Mulderovi agentka FBI, patří proslulým senzibilům ze seriálu. (Kailo)
  • Keď sa Mulder a Scullyová rozprávajú na posteli, ona má vedľa vankúša položenú knihu "Beautiful WASPs Having Sex" od Dori Carterovej, manželky režiséra filmu Chrisa Cartera. (molcan2)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno