Reklama

Reklama

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (2 201)

novoten 

všechny recenze uživatele

Některým romantickým svodům se zkrátka odolat nedá. Milovníky Whedonversa tu nemůže překvapit prakticky nic a jako nečtenář předlohy jsem se ve finále začal pomalu ztrácet, ale ta příhodná dynamika při budování napětí, neodolatelná Kristen a dokonalý trojblok scén (Poslech Debussyho-Skok na strom-Hra na klavír) rozhodl o tom, že občasné nenápadné výtky k logice bez problémů spolknu. Romanticky naladěné/ní budou v sedmém nebi. Po druhé projekci pak pevná čtvrtá hvězda. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film si bere z knihy to nejlepší a vyhýbá se tomu, co Meyerová nezvládla, čehož je skutečně hodně (dá se říct, že je mizerná spisovatelka). Díky tomu považuji film za lepší dílo, než je samotná knižní předloha.. Stejně se ale film nemůže vyhnout některým zásadním problémům, které tvoří kořen knihy - například úplně všichni čtenáří (diváci) vědí, že to je kniha (a film) o upírech. Stejně se ale dílo tváří hrozně tajemně a totožnost Cullenových potvrdí snad až někdy v polovině. Což je prostě blbý, nefunguje to. Čtenář-divák jen čeká, až to tý Belle konečně docvakne..a čeká.. a čeká. Mezitím se rozjíždí prachobyčejná romance, která je ale přecejen dobře natočená, takže se na to dívat dá. Je mi úplně jasný, proč už existují čtyři knihy, film má obří komerční úspěch a točí se druhej. Uplně vidim ty holčičky, jak to žerou:) No a nedivim se jim. Ale mě to nic moc dát nemůže. Takže, jak už jsem napsal - rozhodně mnohem lepší než kniha, ale stále jen průměrný a mooc dlouhý film. Dle špatné předlohy nelze natočit dobrý film. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Buffy bez kvalitnej dramatickej línie, hlášok, vypointovaných dialógov a schopných nahrávačov sympaticky neobyčajnej hlavnej hrdinky. Napriek tomu ani zďaleka nie taký zlý výsledok, akoby sa dalo čakať a zásluhou Kristen Stewart či neošúchanej hudby niekedy aj celkom príjemný, hoci fakt len niekedy. Hoci som však ochotný uveriť minimálne v čítavosť literárnej predlohy, jej kultovosť pre mňa asi vzhľadom ku zvyšným kvalitám ostane menšou záhadou a sám netuším čo mám od ďaľších dielov v tak pomerne vyčerpanej téme čakať. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stmívání představuje zvláštní fenomén, když se k dnešnímu dni blíží počet hodnotících na CSFD číslu 32 tis. uživatelů. Film tedy zjevně patří k nejprofláknutějším symbolům současné filmové popkultury. Film, který polarizuje a vzbuzuje vášně od absolutního ztotožnění u dívek pubertálního věku po nemilosrdně odmítavé reakce opačného pohlaví vedené případně i z intelektuálních a estetických pozic. Pravdou je, že u Stmívání najdete materiál k jízlivému ostřelování tuze snadno. Argument, že nejsem cílové publikum je sice pravdivý, ale irelevantní. Misfits byli primárně určení pro teenagery, a přece se u nich skvěle bavím. V tomhle případě ale krčím rameny a tvrdím, že mi Stmívání nemá absolutně co nabídnout. Další díly romantické upíří ságy se budou muset obejít bez mé divácké účasti. Celkový dojem: 25 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden fakt je veľmi zaujímavý. Že aj napriek ošiaľu a mánie, ktorá vznikla pred rokom z tohto filmu (90% z mojich známych - a určite nie len mojich - šli na film do kina, a väčšina film ospevovala), má film tak chudobné hodnotenia. Ale kráča sa s davom a kto chcel byť in naparil filmu dokonca dve hviezdičky. Ale neviem. Mne sa to naozaj páčilo, piatu hviezdu dávam na podporu pokračovania a hlavne z recesie. Každopádne som sa ani raz počas filmu neprichytil, že by som sa nudil. Je pravda, že nejakou obzvlášť nápaditosťou film neoplýva, kvalitnými hereckými výkonmi sa to tiež nehemžilo, ale možno to bude tým, že som film pozeral za súmraku a navyše pri splne, možno to bude tým, že aj ja som raz musel podľahnúť nejakému čistokrvnému teenmovie a možno som nebol pri zmysloch, každopádne sa mi to páčilo a teším sa na pokračovanie. 90%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (117)

  • Bella (Kristen Stewart) na pláži La Push říká, že surfovat neumí. Představitelka Belly se ve skutečnosti surfingu věnuje. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama