Reklama

Reklama

Chéri

  • Česko Můj Chéri (více)
Trailer

Paříž dvacatých let. Mladý syn bohaté kurtizány se učí lásce díky postarší přítelkyni své matky. Když je po šesti letech nucen vztah ukončit a oženit se s někým jiným, nedokáže zapomenout a stahuje se do světa fantazie… Paříž dvacátých let, tzv. Belle Époque… Léa de Lonval (Michelle Pfeifferová), postarší svůdnice se sblíží s bývalou konkurentkou Madame Pelouxovou (Kathy Batesová) a rozhodne se jí pomoci - Léa jí slíbí, že stráví několik týdnů s jejím synem, devatenáctiletým Fredem (Rupert Friend), bonvivánem přezdívaným Chéri a naučí ho pár věcí o ženách. Neškodný flirt se však rozvine do vážného romantického vztahu, což překvapí každého včetně dvojice samotné. Šest let téměř manželské blaženosti uběhne a machiavelistická Madame Pelouxová ujedná pro Chériho sňatek s dcerou jiné své známé. Mladík se však s odtržením od Léy nemůže vyrovnat, což vede k vášnivé konfrontaci… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Ralna 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer i Rupert Friend, oba dva jsou úžasní. Konec filmu se mi zdál tak náhlý, ale vlastně přišel v nejvhodnější okamžik. Happy end jsem nečekala, takové příběhy šťastně nikdy neskončí. Líbil se mi občasný vstup vypravěče, hudba, a barevnost filmu - ta zahrada a vůbec všechno v domě. Neomrzel mě ani po čtvrtém zhlédnutí (během hodně krátké doby). ()

Anez 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem se trápila nad otázkou kolik dát hvězdiček. Tento film má spoustu kladů. Například herecké výkony z Ruperta se stává skvělý herec! A Michelle opět dokázala, že i po padesátce dokáže okouzlit svou krásou, ale hlavně svým talentem. Skvělá hudba, kamera a dialogi. Tomuto filmu lichotí i to že není přehnaně dlouhý. A konec byl úžasný. Tak to mám ráda, nepárat se stím. Zdělit rozněžněnému divákovi toužícím vědět co bylo dál co nejironičtějším způsobem :) A proto všechno dávám 4. s klidným srdcem. ()

Reklama

STina1 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, ktorý vo mne zanechal dojem. Intro pomocou rozprávača je zaujímavým začiatkom, až mi to prišlo ako rozprávka na dobrú noc, avšak pre mládež od 18+. Postupom deja ma dostávala jemná irónia života hlavných postáv /rozhovory, ich vlastné myšlienky a názory/, pretkaná nahou realitou o skutočnej láske, ktorá prekonávala veľa prekážok. Herci boli všetci úžasní a hlavne M. Pfeiffer svoju postavu zahrala dokonale. Koniec nebol žiaden "daniel-steelovský" happy end, a aj to bolo u mňa veľké plus. Jednoducho, nádherný film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chéri je historická lahůdka o kurvách, nebo chcete-li, kurtizánách, a jednom rozmazleném frackovi, který si říká Chéri a výborně ho hraje právě Rupert Friend. Každopádně i o Michelle Pfeifferové nemůžu říct nic špatného. Ta tu předvádí nádherný výkon, i když ve filmu, který má hezké prostředí, ale typický příběh. Přesto právě závěr mě zaujal nejvíc, když jsem si uvědomil, že ta poslední scéna je jedna z těch bez emočních a syrových, kterých mnoho není, a po konci o nich vždycky musím přemýšlet. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dobře, dobře ... kulisy i herecké výkony jsou pěkné a hezky se na to na celé dívá. Dramatická linka je taky dobře načrtnutá, nicméně příběh jako takový mi nenabízí nic, na čem by mi záleželo. Vztah ústřední dvojice je nerovný ... VELICE nerovný - a víceméně sobecký ... oboustranně. Krom toho je vyplněný převážně sladkým nicneděláním - a zaujatý výhradně sám sebou, má sklony k sebedestrukci, takže prakticky nikam nesměřuje. Snad proto nedokáže zaujmout, popravdě spíš maličko nudí ... průměrné 3* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Romány Colette Chéri (1920) a La Fin de Chéri (1926) u nás vycházely jako Zlatíčko (1931) a Zlatíčkův konec (1932). Druhý román byl později znovu vydáván jako Život a smrt Drahouška Freda (1978). (NinadeL)
  • Lea (Michelle Pfeiffer) má v pokoji obraz od Alfonse Muchy. Je to pěkně vidět v závěru filmu, kdy se Chéri (Rupert Friend) vrací a je zde záběr při dialogu na Chériho a za ním je tento obraz. (Lukrecie)

Související novinky

Michelle loví mladší chlapy

Michelle loví mladší chlapy

13.02.2008

Po delší odmlce se loni vrátila na plátna kin, aby ukázala, že ještě dokáže hnout mužskými poklopci. Jo, a taky je pořád dobrá herečka ;-). V nadcházející romantické komedii I Could Never Be Your… (více)

Reklama

Reklama