Reklama

Reklama

VOD (1)

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gary Young | Hudba: Martin Phipps, Ruth Barrett, Pete Tong, Paul Rogers | Produkcia: Matthew Vaughn, Kris Thykier, Matthew Brown, Keith Bell | Distribúcia: Lionsgate UK | Štúdio: Marv Partners, UK Film Council, HanWay Films, Prescience, Framestore Features | Rozpočet: 7,3 miliónov $ | Tržby: 10,309,370 $ || Effekt Man on fire, respektíve veľmi podobná štruktúra príbehovej linky, a charakterového vykreslenia a cez ňu aj osobnostný vývoj hlavného hrdinu od mierumilovníka až k neľútostnému zabijáckemu mágovi. Michael Caine je jednoducho už tým najvybrúsenejším hereckým klenotom na trhu - nie nadarmo hraje opakovane v elitných záležitostiach z dielne Ch. Nolana... Podobne ako D. Washington v Muž v ohni, aj Caine tu zápasí s nedotiahnutou motivovanosťou stať sa vraždiacou mašinériou. Gary Young je síce dobrý scenárista, ale odvôvodňovať konanie postáv v takto závažných tématach je najtvrdším orieškom aj pre tých najskúsenejších - najčastejšie práve na tomto faktore zlihávajú aj inak potenciálom nabušené "širokospektrálne" letné kusy... Len preto nie za 4, inak lahoda. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí a padá s Michaelem Cainem, založený navíc pouze na přitažlivosti realistického ztvárnění brutálního násilí. Barber divákovi předhazuje vizuálně působivou, syrovou a bohužel multitematickou podívanou, která ovšem postrádá nějaký zásadní fil rouge, který by alespoň naznačil, koho, že se to režisér vlastně rozhodl moralizovat. Jsou to dnešní bestiální teenageři? Nebo snad zbržděná policie? Nebo že by to byla snaha nastavit zrcadlo celé britské společnosti? Ve výsledku je bohuže všechno a nic, narvané do hodiny a půl. Navíc ve srovnání s Gran Torinem je Harry hrozně laciný. * za atmosféru filmu a * za fantastického Michaela. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takže Vy tvrdíte, že eskalující násilí má na svědomí bdělý důchodce." No jasně. Za to násilí může děda Harry a jeho rozedma plic. Žádný gangy zfetovaný mládeže, který jsou ozdobou každýho moderního sídliště. Ty za to rozhodně nemůžou. Mě tedy Harryho akční vzepětí docela bavilo, ale přišlo strašně pomalu a hrozně pozdě. Ten pomalej rozjezd mě zkrátka děsně nudil, takže pokud se na to budu chtít mrknout ještě jednou, tak vynechám úvodní slzy i policejní tápání a vychutnám si až Harryho pokulhávající pomstu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Harry Brown vs Dirty Harry? Ani za mák. Dirty má charisma na rozdávání, hlášky, drsné pohledy, spousty vystřelených kulek. Brown je tradiční penzista luštící křízovky, sotva se pohybující, šetřící s každým nábojem, aby zbylo na rohlíky z Tesca. Harry Brown je film, popisující britskou mládež v tom nejhorším světle. Dle filmu je horší, než gangy z Comptonu (největší a nejdrsnější ghetto v LA). To se mi moc nezdá, občas je vykreslena až přehnaně drsně. Například jízda na motorce a zastřelení matky s kočárkem, se mi zdálo až moc přitažené za vlasy. Tento panelákový gang, hlídající podchod pod státovkou, jako největší poklad, mi přišel až moc drsný, aby to mohla být pravda. Michael Caine je až moc starý a rozvrzaný, abych uvěřil jeho schopnosti vůbec udržet zbraň v ruce. Mladší herec by sem rozhodně seděl víc. Caine navíc používá jeden a ten samý pohled, takže při smrti svého kamaráda se dočkáme stejné grimasy, jako při radostném popíjení piva. Film není špatným, až na přehnaný konec a zbytečně přehnané teenagery i uvěřitelný. Hezky kontrastuje doživání důchodce, s následným masakrem. Bohužel záporné vlastnosti filmu, popsané výše, mi neumožňují dát více, než 60%. 03.01. 2010 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělé zejména díky výkonu Michaela Cainea. Úplné dokonalosti zřejmě zabránil ne zcela super scénář, v realizační fázi nevidím chybičku. Námět je nesmírně chytlavý, nemotivovaného násilí kolem máme všichni až nad hlavu. Je celkem jedno, jestli je spouštěcím mechanismem nuda ovládající bandu na ulici nebo zápas nějakých fotbalistů proti nějakým fotbalistům, všem těm hlavním protagonistům většinou všichni přejeme, aby od zdánlivě bezbranných obětí dostali pořádnou ránu do zubů , když už na to nestačí policie. Takové filmy se líbí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Michaela Cainea k filmu už od počiatku výrazne priťahovala podobnosť medzi sebou samým a hlavným hrdinom. Obaja boli vojnovými veteránmi (Brown ako člen námornej pechoty slúžil v Severnom Írsku, Caine zase bojoval v Kórejskej vojne). Navyše Caine kedysi tiež žil v štvrti, v ktorej vo filme žije Brown. (SarumanKo)
  • Jednu z postáv mala pôvodne stvárniť Katie Jarvis, kvôli tehotenstvu sa však vo filme neobjavila. (vander19)
  • Natáčení probíhalo převážně na londýnském sídlišti Heygate Estate ve čtvrti Walworth, které se přibližně 3 roky po uvedení filmu dočkalo demolice. (Lumberjack)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama