Reklama

Reklama

Evil Dead: The Musical

(divadelní záznam)
Kanada, 2003, 95 min

Obsahy(1)

Divadelní představení, které se hraje zatím jenom na Broadwayi. Je to muzikál, který dramatizuje film Evil Dead. (Martin00x)

Recenze (19)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Je to skoro k neuvěření, ale i na divadelních prknech se dá střihnout hororová klasika, aniž by byla okleštěna o svou brutalitu. A ta je v případě Evil Dead důležitá. Nechybí tak chata v lesích, znásilnění stromem (imho jedna z nejvtipnějších scén), spousta démonů, poněkud otylý Ash, protáčející se brokovnice, motorovka nasazená na pahýl pravé ruky a samozřejmě několik uřezaných hlav a údů, při jejichž zbavování cákají gejzíry krve. Takže fakt prdel, navíc jde vidět, že aktéři si své role báječně užívají. Za plnou palbu to ale stejně nebude. Několika songům totiž chybí nápady a ke konci už se to trochu táhne. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Cuz the men in my life - and I mean all the men in my life, Every single man in my life, Keeps getting killed, By Candarian deeeeemons! Strašná sranda. Vidieť to naživo, ešte zopár hviezd pridám. Záverečný masaker na nezaplatenie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ovšem náser. Nikdy bych nevěřil že se mi bude muzikál(nemyslím tím filmovej) líbit, ale tohle byla teda paráda, a kdybych měl možnost to vidět na živo tak do toho jdu. Krev cáká po obecenstvu, chytlavé písničky a prostě ten příběh Evil deadu převedený do divadelního stylu se musí vidět. Prostě krása. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Muzikal patri medzi zanre, ktore idu uplne mimo mna. Doteraz som nikdy nevidel ziadny cely. Ale toto je ultimativna pecka a pre fanusikov trilogie Evil Dead povinnost. Dej cerpa hlavne z prvych dvoch dielov na ktore mali tvorcovia prava ale je tu aj par odkazov na treti diel. This Is My Boomstick! :))) Uplne pôvodny kasting s ktorym sa da najst na nete zaznam sa podaril na jednotku. Predstavitel Asha ma zmaknute Campbellove grimasy dokonale. U mna jednoznacne vedie predstavitelka Ashovej sestry, ktora ma famozny hlas a jej pesnicky patria k tomu najlepsiemu. Dokonca podla mna trumfla aj vsetkymi milovanu pesnicku What the fuck was that?, ktora je tiez famozna. Neskutocne vymakane su aj kulisy a gore efekty. Krvou sa rozhodne nesetrilo. A humoru je tu tiez habadej. Takze rozhodne odporucam kazdemu milovnikovi Evil Dead a to aj napriek tomu, ze muzikaly vam nic nehovoria. 10/10. ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to je tou příšernou kvalitou záznamu ale měl jsem z toho pocit, že-na to, že je to muzikál-tam většina aktérů jóduje dost falešně a i takového ignoranta jako mě to tahalo za uši.... něják extra vtipné mi to taky nepřišlo, ale to zase může být tím záznamem, protože mi dost zpívaného textu unikalo ve všeobecném šumu..... Nevím jaký záznam viděli všichni ti nadšenci tady(protože dohledatelných je několik verzí-snad i v jiných kulisách a s jinými herci) ale já se podle toho co jsem viděl neodvažuju hodnotit, i když jsem podobným projektům víceméně pozitivně nakloněn. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající záležitost plná dobrého humoru a divadelních krvavých scén (motorová pila, brokovnice, uřízlá ruka, atd.). Děj těží z prvního a druhého Evil Dead. Provedení je fascinující, vtipné a za doprovodu kvalitních songů. Jasný plný počet. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná jízda! Těžko si představit, že na mrňavé jeviště a do pouhých tří scén lze vtěsnat všechno co k Evil Dead patří, a přitom to opravdu jde. Nechybí Lindina uříznutá hlava, Ashova posedlá ruka která jej tahá za vlasy a mlátí mu o hlavu nádobí, motorová pila aneb scéna "Who's laughing now?!", ruka pobíhající po místnosti a ukazující fakáče, smějící se los na stěně, houpající a smějící se obrazy na stěně, lampička a další, prostě všechny perly na které si vzpomenete tu najdete. Ashova sestra posedlá démonem je zavřená ve sklepě a dere se ven, na pódiu stříká krev na všechny strany a nešetří se ani vtipem, zazní nespočet hlášek z filmu a přesných citací, který udělají každému fanouškovi radost, jelikož si spoustu pasáží pamatuje nazpaměť a je krásné vidět, že si tvůrci muzikálu dali záležet. Představitel Ashe je vytáhlý a pohublý, oděn do modré košile a hnědých kalhot přesně jako originál, na pravé ruce má nasazenou motorovku a v levačce zdatně protáčí brokovnici. Nechybí tomu nic. Má to krev, má to vtip, má to vkus. GROOVY!!! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kdo filmy neviděl, asi se nebude tak úplně chytat, proto je povinnost si je skouknout dřív, než začnete s muzikálem. Ten jsem viděl jen v orig. znění bez titulků, ale i tak je to sranda. Herec, co hraje Ashe, se fakt snaží napodobovat toho filmovyho a daří se mu to, tzn. je to stejnej borec. Hlášky tu taky jedou a dokonce se dočkáme i dostatečného množství krve. Dostaneme většinu zásadních scén z obou filmů plus několik odkazů na Army of Darkness. Myslim, že tenhle muzikál se nemá za co stydět - snaha se cení a rozhodně takhle originální muzikál jste určitě ještě neviděli. Prostě si to dělá z filmu prču, přidá i něco vlastního a už jenom to, že někoho napadlo to udělat jako muzikál, je super idea. Sice to zpracování má ještě trochu rezervy, ale tvůrci si dělají prdel i z toho. No, na česká divadelní prkna se to asi nikdy nedostane a je to škoda - je to asi jedinej muzikál, na kterej bych rád zašel. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Tak tady nemám co dodat. jsem velkým fandou této horrorové ságy a právě proto, když jsem se na internetu dozvěděl o muzikálu inspirovaném prvními dvěma filmy, neváhal jsem a zhlédl. Řeknu vám, že takhle dlouho jsem se nezasmál. Cákance krve, dokonalá imitace Bruce Cambella a naprosto famózní, dnes už kultovní hlášky použité i ze třetího filmu. ZPísně byly perfektní a hudba taktéž. Nejlepší muzikál, jaký jsem kdy viděl. Tohle nesmí uniknout vůbec nikomu, protože se tomu musí zasmát úplně každý. DOPORUČUJU !!! ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu záležitost pro fajnšmekry. Nevěřil jsem, že je možné ještě nějak upgradovat Raimiho kultovní díla, ale ono se to povedlo a je to parádní jízda. Kvalitní, vtipné songy, hlášky ... pro fanoušky Evil Dead povinnost! Join us! ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Moc nemusím divadlo a muzikály mě obvykle nebaví, ale tohle byl naprosto masakrální nářez! Ash střílí démony, řeže je motorovkou, krev stříká, amputovaná ruka běhá kolem a dělá neplechu... Dojde na všechny důležité scény z prvních dvou Evil Deadů a scénáristé občas na diváka zamrkají i odkazem na Armádu temnot. A způsobí mu záchvaty smíchu, protože se nebáli parodovat jak žánr, tak samotné Raimiho kultovní dílo. Herecké výkony jsou suprové (především představitelka Cheryl si to fakt dává), práce s kulisami neuvěřitelná a písničky skvěle zrýmované a zábavné. Navíc aktér hlavní role dokonale zvládá grimasy Bruce Campbella a repliky pronáší s patřičnou intonací, takže je důstojnou náhradou. Něco tak hravého jsem dlouho neviděl. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Nemôžem inak, nerobím to, ale aj z tých útržkových videí na YT mi to nedá aby som to neohodnotil plným počtom. Raz si to pozriem, dúfam že naživo. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nepovažuji za muzikál, ale hru se zpíváním. Diváci se tam neustále smějí a já nevím čemu, tohle chce prostě vidět s titulky. Písničky hezké. Mně se to líbilo. Škoda, že není k mání kvalitní záznam. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Hmmm....zhrnutie všetkých troch dielov Evil Dead dokopy do jedného muzikálového divadelného predstavenia...nie je to zlý nápad. Mňa to každopádne až tak neoslovilo, aj keď pesničky boli naozaj dobré. Zrejme si tento kult zaslúžil aj takúto verziu. 40 % ()

pekkanik 

všechny recenze uživatele

Toto som si dal ako bonus za obidvomi ED a je neuveriteľné, s akými skromnými prostriedkami sa dá urobiť dobrý muzikál. Obecenstvo, samozrejme, vie, o čo ide a reaguje na patričných miestach, predstaviteľ Asha skvelý, odrezaná ruka a hlava motorovou pílou bomba, herečka, ktorá stále vystreľuje z pivnice, ale najviac ma dorazil spievajúci vypchatý jeleň (či los), sranda na n-tú. ()

Reklama

Reklama