Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Francúzske horory tkzv. novej vlny ma doteraz zväčša nesklamali a sklamaním pre mňa určite nie ja ani La Horde, ktorej sa v našich končinách dostalo pokryteckého distribučného názvu Zombie Apokalypsa. Tvorcovia filmu si príliš nelámu hlavu s nejakým scenárom alebo dejovou zápletkou a hneď od začiatku idú priamočiaro na vec - ošarpaný panelák v drsnej časti Paríža, nebezpečný nigérijsko-cigánsko-tatársky gang vs. partička neortodoxne postupujúcich policajtov a neúnavne útočiace hordy zombíkov, dôvod výskytu ktorých sa ani nepokúšajú vysvetľovať. Je to celé proste iba o akcii, gore a nemŕtvych kamarádičkoch, ktorí tu sú nezvyčajne rýchli, húževnatí a odolní. La Horde je celkom príjemným osviežením momentálne trochu strnulo pôsobiacej hororovej scény, ktoré kvalitatívne o čosi málo predčilo minuloročný francúzsky zombie flák Mutants. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý zombie horor z francúzskej produkcie. Má výborný príbeh o skupine policajtov, ktorí sa rozhodnú pomstiť vraždu svojho kolegu a priateľa a tak sa vydajú splniť túto krvavú úlohu do výškového domu, v ktorom gangstri sídlia, ale nevydarí sa im to, no čoskoro si uvedomia, že nastala zombie apokalypsa a tak policajti musia spojiť svoje sily s nenávidenými gangstermi, aby si zvýšili svoje šance v tejto neočakávanej a mimoriadne náročnej situácii. Spracovanie je celkom slušné, dej je úplne jednoduchý, v celom filme ide len o to, aby sa skupina ľudí dostala z najvyššieho poschodia výškovej budovy von, čo mi navyše ani nepripadá až tak moc logické, vzhľadom na to, že vonku to nie je o nič lepšie, ale to je to najmenej, hlavne, že po rýchlom úvode sa už začne hlavný dej, postupne sa dá zbližovať s rozmanitými postavami, keďže v úvode na to nie je čas, stále sa niečo deje, je to svižné a dostatočne zábavné, takže sa je na čo pozerať po celý čas. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou spokojný. Nie je ničím výnimočná a ani výraznejšie nápaditá, ale osobné strety pôsobia správne surovo, streľba je zase nadmieru krvavá, useknutých alebo inak zdeformovaných častí tiel tiež nie je málo, oceňujem slušnú rozmanitosť zbraní, takže svoj účel to splní. A najzaujímavejšia je asi celá záverečná akcia na prízemí. Inak o nejakú atmosféru tu vôbec nejde, nejaký náznak je možno v jednej scéne a nie je to ani výraznejšie napínavé, ale dobre to funguje aj tak. Herecké obsadenie je na tom dobre, získali si ma hlavne obaja vodcovia, teda policajtov a aj gangsterov, bavila ma aj postava veterána, ale nesklamú ani zvyšné postavy. A chválim ich aj za hlášky, je ich tu plno a mnohé sú výborné. Réžia a technická stránka sú skôr len priemerné, ale na takýto surový zombie film to stačí. La Horde je vydarené akčné zombie béčko, ktoré samozrejme nemá na tých najlepších predstaviteľov tohto žánru, ale bavil som sa nadpriemerne a za posledné roky sa jedná asi o najlepší zombie film, aký som videl. 76% ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela nálož, scénář si sice neláme hlavu s vysvětlováním původu vzniku nákazy (že by záření z Venuše? :)) a počáteční akce lehce neschopných policajtů nedává divákovi moc nadějí, ale postupně se na malém prostoru (z hlediska lokace i děje) rozvine struhující akce. Podle některých postav se sice v předměstském paneláku situace oproti normálnímu soužití s místními gaunery příchodem zombií zase tolik nezhoršila, ale berme to jako sociálně kritickou nadsázku. Až na nepříliš časté technické nedostatky patří rvačky, přestřelky a hlavně řešení vztahů mezi přeživšími k tomu nejlepšímu, co jsem v žánru viděl. Napínavé, akční, brutální a jsem v pokušení vysolit žánrovou pětihvězdu. Na závěr vzkaz autorům místních kopírákových komentářů, stěžujících si na mávání pistolemi a sprosté nadávky: buďto si a) film pusťe celý, nebo b), což doporučuji, pokud vám tolik vadí nadávky, vyhněte se filmům o masakrování lidí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zombie fofr masakr. Oběti lítají sem a tam. Zombie jsou jim v patách. Ze zombie lítají cucky, z obětí občas taky. Francouzi stále utvrzují v tom, že zvednutou gore rukavici nemíní pustit. Svými masakrálními filmy dávno zastínili Italy, kteří jsou nejspíše za zenitem. Sice mám rád ty pomalé plíživé zrůdy z 80.let, ale sprintujícím zombíkům jsem na chuť také přišel. Ani už nevím , kde to začalo. Úsvit mrtvých? Každopádně rychlost se vyplatila i v 30 dní dlouhé noci... Občas se zasmějete - to když se mlátí dvě ženské, respektive zdravá mlátí zombiefrau popelníkem počínaje a ledničkou konče. Veterán z Indočíny se s tím také nepáře, sekerou počínaje, přes rychlopalné zbraně a granátem konče. Na sympatie zapomeňte, hlavní postavy-oběti vás nakrknou hned na začátku a k soucítění vás až do konce nepřinutí. Ale to máte jedno, při jízdě na krvavém tobogánu na to stejně čas není... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová nuda. Zombie filmy jsou vždy zajímavé tím, jak se lidi chovají v krizové situaci. Zde jen furt francouzsky nadávaj, takže samý žepepýpapý a mávaj si bouchačkama u držky. Kdybych na to nekoukal s přítelkyní, byl by to jeden z těch špatnejch filmovejch zážitků. Ke kladům patří, že tam je Čech a řekne větu česky a ostaní postavy se o něm i jako o Čechovi zmiňují (takže konečně nejsme Rusáci). Z herců je nejlepší opravdu drsnej negr Eriq Ebouaney. Z něho šel respekt. Má tam jednu scénu, když pláče a sám u toho vydává zvuky, jak nějakej zombík. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)
  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)

Reklama

Reklama