Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Cival 

všechny recenze uživatele

I ty si můžeš pořídit svého hodného černouška! Jako Angelina, jako Madonna, jako Sandra Bullock, která z pozice zazobané bílé paničky vykupuje netykavost bílé většiny tím, že koupí pár hadrů a postel jednomu nemotorovi. Blind Side je výsměch sociálním dramatům a hlavně vyprázdněný film, který mi vůbec nic nedal - snad jen brzkou jistotu (to když se děti láskyplně usmívaly u stolu na svého milého adoptovaného méďu), že tenhle plochý reklamní leták na lásku nerozdýchám. Mimochodem, pokud se oscarové nominace rozšiřovaly kvůli takovýmhle filmům, tak jdu blejt. Křestanství je mocný marketingový nástroj. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu nedával moc nadějí, i když to hodnocení mělo dost slušný. Ale po skončení už chápu, proč jsou z toho Američani tak vytřískaný. Naložili si totiž neskutečně neuvěřitelný životní příběh jak z té nejfantastičtější knihy a vrazili to na bedra nejpodceňovanější herečce Hollywoodu, Sandře Bullock. Já se přiznám, že jsem tu ženskou do tý doby nijak moc nemusel. Její filmy mě nebavili a nebyl jsem jedinej. Jenže co předevdla v tomhle filmu, to si musela připravovat celej život. Každá její věta mě neskutečně oddělávala. A když utřela černošskej gang v jeho epicentru takovým způsobem, že ani černoch neměl nárok na odpověď, tak jsem pochopil, že ta ženská má takový koule, že mě až mrzí, proč nehraje ve více takových filmech. Tímhle filmem to natřela jak mně, černošskýmu gangu, tak všem, kteří o ní pochybovali a já uznávám, že tady to fakt zmákla. Krom toho přebrat za jeden rok Zlatou Malinu a tejden na to Oskara je fakt unikát a Sandra Bullock, ať už je jakákoliv, sama sebe v tomhle případě už asi nepřekoná, protože asi nejspíš bude pokračovat v podobných filmech, které točila. Jenže Blind Side je skutečně trošku mimo. Ze začátku mi to totiž přišlo jako průměrný životní dráma, kterých už je všude tuny. Ale bylo to hezký, moc mile se na to koukalo a ten hora chlap si ten film skutečně zasloužil. Malý zázrak z Ameriky, o kterém se ještě nedávno nevědělo a pak se najednou objevil na Oskarech. Překvapení, který mě skutečně potěšilo. I když je to ze světa americkýho fotbalu a všecko je tam hrozně americký. Nevadí, bylo to moc hezký. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Lee Hancock .. I kdyby tento film neměl silný příběh rodiny, která si do svého kruhu vzala dítě opravdu nedrobných rozměrů (ti zajištění pomáhají splnit Americký sen i těm, kterým by se jinak nejspíš vyhnul), pořád by zde byl výtečný výkon Sandry Bullock, která tímto počinem definitivně hlásí návrat do první ligy a přeji ji, ať si dojde i pro zasloužený Oscar (došla, gratuluji!). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, který umí zahrát na tu správnou citlivou strunu. Jediné co bych vytknul je slabší závěrečná půlhodinka, která mi trošku kazila celkový dojem. Sandra Bullock si střihla velice výraznou ráznou ženskou, které není radno odporovat. Americký fotbal je pro mě stále nepochopený sport, ale tady naštěstí o nějakou propracovanou taktiku hry nešlo, takže jsem se v tom dokázal orientovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $255,959,475Tržby Celosvetovo $309,208,309Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,247,964 //počet predaných kusov 608,877Tržby za predaj DVD v USA $123,103,493 //počet predaných kusov 8,356,817Americká omáčka bez citu, tak za toto dostala Sandra Bullock Oscara, sila, to ho potom mohla dostať aj za polovicu iných filmoch kde hrala, nie že by som ju nemal rád ako herečku ale akademici čo tropia je niekedy neskutočné. Príbeh sám o sebe nie je zlý ale jeho pasívne podanie John Lee Hancockom smeruje až k nudnej lacnej televíznej produkcii a nie k veľkému a prekvapivo komerčne úspešnému kino filmu. Postavy vôbec nedokážu vtiahnuť do deja, ich charakterová stavba je doslova plano podaná, emócie nehrozia a po filme ostane nechutne sucho v ústach po tom ako potenciál zahatá neschopná réžia, pre mňa veľké sklamanie. /40%/ (a tých 83% k 2.7.2010 je fakt moc, to takáto omáčka ešte môže niekoho zaujať?) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Michael Oher získal v sezóne 2012 Vince Lombardi Trophy (udeľovaný víťazovi NFL) s Baltimore Ravens. Tí ho v roku 2009 draftovali v 1. kole ako svoj 1. výber. Po získaní Super Bowlu sa upísal Tennessee Titans (takže za rodinou nenávidené Tennessee nakoniec predsa len hral, aj keď šlo o tím profesionálnej ligy). (marlon)
  • Počas prvého zápasu si môžeme na tabuli so skóre všimnúť označenie pre hostí "VISITOR", no o chvíľu už tam je "GUEST". (ShortyIC)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama