Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

je docela směšné pozorovat v obří neotesané gorile výraz ukňouraného chudáčka. Zároveň má však schopnosti (nikoli charisma) tlustého čínského mistra z Ip mana 2. To ani nepočítám, jak mě neskutečně - téměř k smrti - unudila analýza Sandry hned na úvod. Jak už řekl arachneuss. Americkej fotbal je fakt ta nejdebilnější hra. V tuposti tenhle film předčí jen Vzepřít se obrům. p.s. scéna s knihovnou byla jen proto, aby Mike mohl říct, že mu maminka nikdy nečetla. druhou hvězdu dávám za toho chlapečka s prořízlou pusou ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ta paní byla moc hodná, že černochovi takhle pomohla, ale kvůli tomu to přece automaticky není dobrej film!!! Ze začátku dobrý. Čekal jsem, že se tam vyskytne nějaká dramatická linka, ale ono prd. Jen se všichni usmívají a mají se rádi. Postava Sandry Bullock už mě chvílema srala, jak všechny furt komandovala včetně manžela, totálního podpantofláka. Koukat se na to ale dalo díky titulnímu sympaťákovi. Klasickej obří dobrák, co by ani mouše neublížil a zaslouženě ke štěstí došel. 50% ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pravdivý životní příběh, který i s dvouhodinovou stopáží, dokázal zabodovat. Tenhle film mě vážně bavil po celou dobu, nepociťoval jsem přehnaně velké vžití do filmu, ani bezhlavé fandění hlavní postavě. Film jsem si vychutnával s odstupem a sympatií vůči pěstounské rodině a "Big Mika". Sandra Bullock byla neuvěřitelně dobrá, hrála snad nejlíp, co jsem kdy viděl. Na "stará kolena" dokonce začla být sexy. Právě ona udělala tenhle film a zaslouží si za to plné uznání. Quinton Aaron hrál rovněž seznačně a skvěle se, se Sandrou doplňovali. Líbily se mi dialogy a rozvržení děje. Možná bych jen chtěl více fotbalových utkání a trochu záběrů z tréninku. Docela mě udivilo, že film je natočen na základě pravdivých událostí a "reálný" "Big Mike", byl draftován do NFL v tom samém roce, jako byl natočen film. To je snad poprve, kdy něco podobného vidím. Skvělý film, plný skvělých výkonů a zajímavých dialogů. 90% 17.01. 2010 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nepotrebujem, aby ste schvaľovali moje rozhodnutia. Ale rešpektujte ich.“ Nemyslím si, že je to prehnane patetické, hoci som si istý, že sú na svete státisíce divákov, ktorí si to myslieť budú. Svet, v ktorom žijeme, je zvláštny a niekedy sa dobrým ľuďom dejú zlé veci, niekedy sa zlé veci dejú zlým ľuďom, ale bez prehnaných emócií si myslím to isté, čo Stephen King. Že sa niekedy (a nie je to nejako extra nečasto, len sa o tom nepíše v novinách tak často, ako o katastrofách) dejú aj dobré veci dobrým ľuďom. Jediný problém, ktorý s týmto filmom mám, je, že nie je originálny. To všetko som už videl v rôznych iných športových či „školských“ melodrámach a mám pocit, že ak aj nie o VEĽA lepšie, tak aspoň o DOSŤ lepšie. Jasné, je to vraj podľa skutočných udalostí, ale niečo tomu chýba. Možno je to zbytočne dlhé, možno sú tvorcovia príliš chaotickí (kedy chodil do autoškoly?), možno... čo ja viem. Takisto výkon vrtule Bullockovej mi nepripadal ničím mimoriadny, štandardne dobrý herecký výkon, nič viac, nič menej. Ocenil som, že scenár sa nepokúša o žiadny umelý konflikt, napr. rodinu nezačne vydierať afroamerický gang z hrdinovej štvrte, nikoho neobviní FBI z pedofílie, nikto neumrie na rakovinu, dokonca nedostane ani angínu. Samotný príbeh mi ale pripadal zdĺhavý a neveľmi zaujímavý – mám pocit, že článok v časopise o tom istom by ma zasiahol viac. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nesúdim. Prečo by som aj mal keď sa kedysi jeden sociálne zle zabezpečený černoch/velikán reálne popasoval s nešťastím a zrejme vopred zbrane nezložil. To sa cení. Hrozba gýčovitej rekonštrukcie sa však naplnila a kresťanský brainwashing s menovateľom duchaplnej adopčnej otvorenosti sa domáha porozumenia. Napriek mojej neznášanlivosti si Sandra Bullock aspoň na zlomok svojho kariérneho šaškovania siaha na imaginárny vrchol nevtieravého herectva a rolu matky/boháčky zvláda s gráciou. Žiaľ vypočítavá zvieracia kazajka, ktorou ma John Lee Hancock v istých pasážach zväzuje je faux pas povážlivého rangu a nevytrhne to ani ukazovák na portrét cudzoložného Busha. Takže je na každom či chce byť "znásilnený" alebo "radodajný". Inu uhol pohľadu, že ano. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Skutečný Michael Oher získal Vince Lombardi Trophy i se Seattle Seahawks. Jeho kariéra v NFL skončila v sezóně 2016–2017, kdy utrpěl těžký otřes mozku a před následující sezónou byl propuštěn z týmu Carolina Panthers. Samotný film rád nemá a byl díky němu i terčem posměchu od spoluhráčů a protihráčů. (Martinicus)
  • Počas prvého zápasu si môžeme na tabuli so skóre všimnúť označenie pre hostí "VISITOR", no o chvíľu už tam je "GUEST". (ShortyIC)
  • Ve skutečném životě byla Collins Tuohy (ve filmu Lily Collins) kromě úspěšné volejbalistky a roztleskávačky rovněž výbornou skokankou o tyči. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama