Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku se na hranici zákona snaží balancovat dva neohrožení, ale velmi drsní policisté Danson a Highsmith. Zná je už celé město, jedni jimi pohrdají, jiní je obdivují. Jejich pravým opakem jsou kolegové Terry Hoitz a Allen Gamble, kteří se ale kvůli papírování do ulic prakticky nedostanou. Oba se stávají terčem každodenních posměšků a všichni jimi otevřeně opovrhují. Když během policejní akce Danson a Highsmith tragicky umírají, rozhodne se Terry, že je s Allenem nahradí. Terry se zbraní v ruce přinutí Allena, aby vstal od psacího stolu a vyrazil s ním do akce. Krátce poté dojde k přestřelce mezi překupníky kokainu. Terry Allena vyprovokuje k riskantní jízdě, a tak se Allen vřítí na místo činu, rozmetá zabavený kokain a přejede tělo zastřeleného překupníka. A na problémy je hned zaděláno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (784)

Matty 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější (což tentokrát překvapivě platí více o postavách než o vtipech) ve službách zákona. Film se naštěstí nenese v duchu úvodních minut, které mají, pravda, díky Jacksonovi a Johnsonovi potenciál vystřelit vás do akčního nebe, vinou střihu však představují nepřehledný explozivní bordel. McKay včas přeladí na své ozkoušené baletění mezi trapností a vtipností, kdy servíruje vtip za vtipem, padni komu padni (resp. padni kam padni). V sále plném diváků, kteří si přišli nechat pošimrat bránici, fungovala Benga výtečně, ale dovedu si představit, že při osamoceném sledování v domácím brlohu více vynikne jejich dýchavičnost, roztáhlost a prázdnost (přísavka v podobě polo-vážných odkazů k finanční krizi moc nedrží). Willu Ferrellovi skutečně náleží pozice "toho druhého" mezi komediálními a Marku Wahlbergovi mezi akčními hvězdami dneška, ale do výslužby bych ani jednoho ještě neposílal. Jak dokazují Benga, když se pořádně rozeběhnou, dokážou navzdory všem očekáváním (která byla v mém případě mimořádně nízká, což jistě také sehrálo svou roli) chvíli i letět. 70% Zajímavé komentáře: DaViD´82, tron, SarumanKo ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell mě asi nikdy nezklame. Opět hraje pošuka, opět mě pobavil. Marky Mark mi zase lez na nervy. Ten mi leze na nervy už někdy od poloviny 90. let, kdy se vysral na muziku a začal se věnovat filmu. Teda né, že bych jeho muziku nějak žral, ale třeba "United" byla svýho času fakt pecka. Jinak film mě docela pobavil. Sice to nebyla taková zábava jako většina jinejch fimů s Willem Ferrellem, ale pro mě za 4 hvězdy. Trochu mě překvapilo, že Samuel L. Jackson, kterej byl v televizních programech uvedenej mezi hercema na prvnim místě, si ve filmu zahrál v prvních 15 minutách a konec. Jinak z dalších herců bych vyzdvihnul Michaela Keatona a Evu Mendes. Evička je prostě super :-) ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Už úvodní destruction derby naznačuje, kudy se film bude ubírat a jak se bude tvářit. Jenže já ani několik hodin po shlédnutí nevím, jestli se mi tohle líbí nebo ne. Je to o postoji, který k filmu zaujmete a o nalazení se na (hlavně) Ferellovu vlnu. Když nesedne Ferell, může se z filmu stát docela hustá džungle, kterou se 100 minut těžkopádně prodíráte. Takový pocit z toho prostě mám. Občas tu náročnou cestu osvěží a usnadní několik podařených hlášek, nápadů nebo postav (Faceback, hospodská pitka, Dwayne a Samuel), v cíli ale propadám zjištění, že jsem si to celé nijak neužil, protože mi prostě nesedl průvodce. Moje chyba. 100 miliónů dolarů(rozpočet)/170 miliónů dolarů(výdělek celosvětově, konečné číslo). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trochu lepšia verzia tohtoročného Cop Out s Willisom.Prekvapivo dobrý humor (pre mňa lepší ako ten v Cop Out), slušné akcie, dobrý herci a miestami trošku uťahané a nudné scény.Akurát mi vadí, že Jackson a Johnson dostali tak malinko priestoru.Keď umreli nevedel som si predstaviť, že na ich miesto príde Wahlberg (policajt ktorý chce miesto najlepších polišou a nechce sedieť len v kanclíku) a Ferrell (policajt ktorý radšej sedí v kanclíku).No nakoniec som sa cez do dostal vďaka tým skvelým hláškam, ktoré vypúšťal Wahlberg s Ferrellom.Celkom príjemná oddychovka s nenáročným dejom a ako inak peknou Evou Mendes. 80% - 4* ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Přesněji ohodnotím po druhém zhlédnutíí, jelikož stále nemám jasno. Film je v zábavnosti dost nekonzistentní, jež jednou je trapný a podruhé neskutečně vtipný... zatím hodnotím 3,5 hvězdičky i když je to lepší podívaná než Poldové od Kevina Smitha... „Aim for the bushes“ ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Nápad spárovat před kamerou Willa Ferrella (Allen Gamble) a Marka Wahlberga (Terry Hoiz) vznikl několik let před natočením filmu, během oscarového ceremoniálu, při kterém si Ferrell z pódia dobíral nominované herce, jen Wahlbergovi prokazoval komicky přehnaný respekt. (Coldrex)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 119,2 milionu dolarů, součet těch celosvětových 170,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama