Reklama

Reklama

Zvláštní jednotka

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Francie, (2009–2016), 27 h 44 min (Minutáž: 52 min)

Tvůrci:

Olivier Marchal

Hrají:

Jean-Hugues Anglade, Nicolas Duvauchelle, Karole Rocher, Joseph Malerba, Isabelle Renauld, Geoffroy Thiébaut, Alain Figlarz, Joël Lefrançois (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

SDPJ 92 Haute-de-Seine je jedna ze tří zvláštních jednotek, které mají pomoci kriminální policii v pařížské oblasti. Jsou dobře vycvičeni a jejich úkolem je boj proti organizované a specializované kriminalitě a zločinnosti. Pracují s nejlepšími technickými a vědeckými prostředky a informatikou. Hrdiny seriálu Oliviera Marchala, který napsal scénáře a první čtyři epizody režíroval, jsou čtyři policisté: Caplan, Morlighem, Vachewski a Roxane, kteří mají na starosti okrsek des Hauts-de-Seine mezi Neuilly a Nanterre. Jsou to čtvrti, kde jsou luxusní domy a zároveň místa, kde zákon neplatí. Jejich život profesionální a často i osobní se pohybuje na hranici zákona. Bojují se zločinci a v patách mají lidi z "vnitřního", které chtějí jejich kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (18)

gonga 

všechny recenze uživatele

Přehlídka unavenych, cynickych ksichtu bez charismatu, které si ve vztahu policajt a zločinec poněkud popletly role a výsledkem je seriál s postavami, kterým může fandit jen stejný cynik jako jsou ony samy. A to pomijim celkové malou uvěří telnost jejich konání u policie a hlavně to, že by jim vše mohlo tak procházet. Myslím, že Francouzi se ještě musí od americké špičky (wire, shield) hodně učit. ()

smith22 

všechny recenze uživatele

Jak už tu psal PAGE a musím sním souhlasit, že jen opravdový jeliman tomuto serálu může dát jen jednu hvězdičku.Takto kvalitní krimi umí točit jen a jen Francouzi.Kam se na to hrabou ty komerční srajdy typu Kriminálka Miami, Las Vegas apod.?Škoda jen, že spousta lidí je zblblá tou USA masírkou a nepozná a hlahně nepodpoří hodnocením na první pohled zřejmou KVALITU.Já 5 hvězd často nedávám ale tady vůbec nemám proč váhat. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Podle prvního dílu je Zvláštní jednotka jak svým obsahem, tak i svými hrdiny dokonalým protipólem seriálů, jako je Komisař Moulin nebo jeho starší vydání Navarro, kteří jsou od pohledu sympaťáci se smyslem pro spravedlnost a používající jen ty správné metody. Jejich kolegové ze Zvláštní jednotky jsou naopak unavení a větrem ošlehaní cynikové, kteří ví, že se zločineckým šmejdem není možné bojovat stylem Káji Maříka, a tak nikdy nemají daleko k nějaké té ráně nebo nekompromisní akcí a práva zatčených vnímají jako liberální výmysl ušlechtilých fantastů. Jejich kolega používá obvyklou metodu mučení a pod návalem spravedlivého rozhořčení vypíchne zatčenému gangsterovi oko (zasloužil si to, grázl, měl drzé poznámky), načež odporná štvanice policejní inspekce přiměje tohoto veterána spáchat sebevraždu. Seriál má z mého pohledu tu chybu, že straní té horší straně konfliktu mezi galerkou a policií, protože jestli takhle má vypadat výkon spravedlnosti, pak chci stát na té druhé straně. Ale uvidíme, dám tomu ještě tak dvě epizody a pokud se to nějak zásadně netransformuje, se seriálem, který glorifikuje ty nejodpudivější rysy francouzských speciálních policejních sil (zvlášť protidrogové oddělení je skutečně ve Francii tímto stylem známo), skončím. Celkový dojem: zatím 40 %. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Další dávka kombinace akce a deprese z dílny Oliviera Marchala. Členové zvláštní jednotky s postupujícími díly zabředávají hloub a hloub do problémů, které se vrší jeden na druhý. Jejich kolegové i protivníci z řad podsvětí i policejní inspekce jsou stejní nebo ještě horší než titulní parta a jejich metody se nijak neliší. Temné, napínavé, drsné, bezvýchodné - včetně toho konce. ()

vorenus 

všechny recenze uživatele

Musím hodnotit, už po třech dílech.Kvůli sedmi uživatelům, kteří seriál ohodnotily velice záporně.Sice nevím, kde ho mohli shlédnout, ale budiž.Musím ho doporučit všem komu se líbila VÁLKA POLICAJTŮ s G.Depardieu a D.Auteuilem v hlavní roli.Scénář a dialogy má na triku stejný tvůrce a dva kousky dokonce režíroval.Jediná slušná věc co běží v tv a stojí za to! ()

Galerie (92)

Reklama

Reklama