Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Nedávno jsem dával původní film a je to furt stejně nepřekonatelná atmosférická pecka. Remake se může jít zahrabat.

na příspěvěk reagoval Jakkob

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Jakkob

jo s tím máš asi pravdu .. mě se původní trilogie líbí .. i ten první díl není špatný, ale nevidím to tak kultovní záležitostí, jak ostatní ... možná je to taky tím, že jsem film viděl vcelku dávno .. v žebříčku oblíbenosti by to asi bylo 1. místo Evil Dead II, 2. místo - Evil Dead, 3. místo - Armáda temnot

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

movieband

Tak pokud z původní série ani první díl nijak nezaujal, pak se nelze divit, že Tě nezaujal ani remake, které si nejvíce bere právě z prvního dílu a tváří se jako ryzí gore horror s minimem humoru...

na příspěvěk reagoval movieband

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Deratizer

asi jen v té věci, že mě to vcelku pobavilo pár tady těchdle scén, ale jinak mě to nijak nezaujalo .... možná to ještě přehodnotím, jestli se na to někdy v budoucnu ještě podívám 

na příspěvěk reagoval Jakkob, Kobain

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

movieband

No jsi se mnou ale dal jsi jen dve hvezdy ale ja dam asi 4  protoze se m ito celkem libi. Uriznuti ruky me nerozesmalo. Ono tam u toho je humorny to ze ji jde do koupelny zkontrolovat zda se ji neco nestalo a nakonec s ni bojuje o zivot :-) A ten bryletej herec tam vypada proste komicky.

na příspěvěk reagoval movieband

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Kobain

já sem, ale neříkal, že mi to nějak vadilo :P ... jen, že mi to přišlo úsměvné a na Ashe jsem si při tom vzpomněl, tak se s chápáním uklidni 

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Vlastně o ni přijít kvůli motorovce, Ash taky nevykrvácel to prostě k tomuhle filmu patří zkus to pochopit

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

to máš jak Omen z 76tého a Satan přichází z roku 2006 ... oba to jsou v podstatě stejné filmy .. akorát, že starší verze má obrovsku výhodu v hudbě, která je parádní ... co se týče filmu Omen, tak se mi líbí obě verze ... co se týče Evil Dead, tak první díl mě moc nenadchnul .. to až ten zbytek (nejvíc 2 díl) .. každopádně trojka je nejslabší z celé trilogie ... na tohle se asi mrknu znova  takže to možná přehodnotím ... uvidíme ... pokud mám teda celý film brát jako nesmírnou hovadinu a spíš černou komedii, tak to možná vyjde ... pokud je, ale záměr horor a vážná stránka filmu, tak teda nevím .. u některých scén jsem se smál, ale u některých jsem se zase cítil jako bych koukal na horor ... je to balancování mezi dvěma žánry a sem z toho zmatený, protože nevím jak film mám teda sakra brát ...

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Já mám hlavně pocit, že některý lidi odmítají remake spíš proto, že je to snad móda či co. V hodnocení hned nějakýmu remakeu fláknou odpad, aby mohli bejt jakože za znalce, který uznávaj ty starý klasiky. Může bejt a většina předělávek není zdaleka tak dobrá jako originál, ale vadí to vůbec někomu? Nevidím důvod, proč bych si třeba nemoh užít novou verzi Stopaře? Že je ten starej lepší? Jasně že je, ale to neznamená, že si ty předělávky nemůžu užít jako samostatnej zábavnej film. Co se týče třeba Pátku 13, tak ten starej byl lepší, ale nebejt hudby Harryho Manfrediniho, zdaleka to by to nemělo takovej účinek. On totiž Sean S. Cunningham byl spíš solidní rutinér, než geniální režisér. 

na příspěvěk reagoval movieband, Jakkob

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ne ne ne a ještě jednou ne hodnocení ti neberu máš na něj právo a dál nehodlám o tomhle paskvilu diskutovat.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak já si sem těma svejma pěti hvězdama po čertech jistech a to mám původní trilogii ve velké oblibě a nedám na ni jakkoli dopustit. A tady remake sem viděl jen jednou v kině, plus něco málo z toho ripu, co je teď k mání.. ;) Podle mě si tohle určitě zaslouží min. tak 3* a to hned z několika důvodů - třeba očividné fan. nadšení autorů a snaha se zavděčit právě fanouškům původní série (u mě to tedy zafungovalo na výbornou), min. užití CGI efektů, žádné brutální odchylky od pův. námětu a předlohy, účast původního tvůrce i hl. her. představitele (ať už tvůrčí, či herecká) a především pak nekompromisní syrovost a brutalita, která může směle soupeřit s kdejakým gore horrorem současnosti i minulosti. Trailer celkem jasně naznačil o co půjde a ve výsledku to bylo přesně tak, jak onen trailer avizoval...

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Deratizer

sem s Tebou .. já jsem se taky vcelku tlemil .. hlavně, jak si tam řezala tu ruku .. na konci byl jeden kurevsky velký WTF moment s rukou, který  mě hodil do rozhodnutí co sem to vlastně sledoval za hovadinu 

na příspěvěk reagoval Kobain, Deratizer

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Lesniho ducha 2013 uz tu nekdo srackoidne hazel do jednoho pytle s remakem Nocni mury, ale pro me je Lesni duch 2013 slusny remake, ktery samozrejme neprekona puvodni kult, ale je to ok v porovnani s fakt podradnymi remaky jako je Nocni mura, Patek 13 apod. Tehdy jsem tu psal, ze od toho remaku cekam uroven jako jsem dostal naposled u Hory maji oci(2008). A myslim ze od te doby to je fakt nejlepsi hororovy remake. Ikdyz toto neprekonalo original a hory maji oci 2008 u me jasne prekonava puvodni film.

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

karlik4801

Treba dvojka Lesni duch je uvedena jako cerna komedie a fakt to tak funguje, v jednicce neni humornyho nic a oficialne je to vazne brany jako cistokrevny horor. Tohle bych rekl ze je toceny zamerne jako vazny a brutalni horor a vlastne me tam rozesmala jen tato scena, ale nekteri znami se mi divili, jak se tomuhle muzu smat, ze nejsem normalni. A to se napr tlemili u Izolace.... Takze proto si nejsem jistej, jestli reziser to citil stejne a fakt do toho ten smich chtel zasadit. Ale to je fuk, me by zajimalo, jeslti to rozesmalo i vsechny ostatni.

na příspěvěk reagoval movieband

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Odkaz na původní trilogii? To bych se teda kurevsky hádal, ale mám dobrou náladu a nechci už tenhle paskvil dál řešit. Jenom jsem po čase napsal aby jste věděli, že tuhle diskuzi pořád sleduju abych viděl co tu kdo píše za sračky.

na příspěvěk reagoval karlik4801

karlik4801

karlik4801 (hodnocení, recenze)

Deratizer

Ví to každý. To je jako kdybys mi řekl ať se zeptám Stalloneho jestli vše v Expendables myslel vážně nebo ne, je to odkaz na staré akčňáky. Tohle je odkaz na původní trilogii. Proto to má být humorné. 

na příspěvěk reagoval Deratizer

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

karlik4801

No moje dojmy z ruznych komentaru k filmu byly vselijaky, nez jsem to sam videl. Ono to vtipny neni, ale me to privedlo ke smichu, od te doby me to zacalo bavit, ale pokud to takto rozesmalo i vice lidi nebo vetsinu lidi nebo jen me, to nevim. V te scene se umyslne nezertuje a zajimalo by me jestli zamer rezisera byl vyvolat v divakovi zachvat smichu nebo se to jen tak vylouplo. Pokud to byl cernohumorny zamer, tak je to dokonaly, protoze rozesmat nekoho takovym vazne se tvaricim brutalnim masakrem je umeni natocit.

na příspěvěk reagoval karlik4801

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Nevim proc, ale prskal jsem smichy pri masakru v te koupelne s tim brylatym a musel jsem si to nekolikrat vratit :-D Dobry jak si vytahoval tu jehlu z oka, fakt jsem byl vysmatej. Dobra volba tohoto herce.

na příspěvěk reagoval karlik4801

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama