Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (980)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po jedničce druhý nejlepší díl a vlastně i s jedničkou jediný opravdu sledovatelný pro "normálního" diváka.Condom měl kliku jako prase, že mu poslední díl ságy nabídnul mnohem větší prostor pro práci s herci, jelikož nemusí pracovat jen s úvodní gumovou trojící, která byla tak rutinní, sladká a zoufale okoukaná, že i z mé oblíbené a herecky velice talentované Kristen Stewart se stala jen povrchní a obyčejná tuctovka, která tady vypadá doslova jako luxusní kurva.Pryč je ta něžná a krásná Bella, z tohodle monstra se mi chtělo spíš blejt.No díky bohu se s příchodem celé řádky upírů z celého světa otevřela herecká možnost pro slušnou řádku opravdových a charismatických herců, kteří konečně dodali téhle umělé sáze to, co jí chybělo nejvíc...kvalitní herce!Kdo četl knížku (já né přísahám :D ) nemohl být ničím překvapený, všechno zase jede (prý) slovo od slova a mě celkem bavilo sledovat hlavně získávání dalších členů téhle MTV crue sosádky.Mluvit o něčem, jako je romantika či sympatie s ústřední trojící se prostě nedá, jelikož ze mě to jejich romantické ňufíčkování odešlo hned s druhým dílem.Líbil se mi především nepřekonatelný výkon Michaela Sheena, který je doslova diamantem mezi plejádou hnících hoven a vše kolem otce Belly, to bylo taky docela úsměvný.Jinak vše samozřejmě zachraňuje dost dobře zmáknutá a k mé radosti skoro 40 minutová finální bitka, což bylo vlastně to jediné, co mě už od začátku na Stmívání zajímalo a v co sem doufal a přišlo to až po dlouhých osmi hodinách romantického zvracení.Škoda jen, že to neskončí přesně jako v knize, i když tvůrce chápu, na stole by měli pěknou řádku žalob od rodičů mrtvých nanynek, kterým by pod takovým tlakem pukalo srdíčko a dostávali by hromadně po kinech v celém světě mozkové mrtvičky.Tuhle ságu jsem dokoukal čistě ze zvědavosti a taky kvůli tomu, že jsem šel kdysi na první díl do kina s partou kámošů v domění, že to je nějakej "horor" a oni mě chtěli na konci zabít.Myslim si, že se po těch předchozích nesnesitelných blitkách rozloučili tvůrci s touhle sérií docela se ctí i když mi je jasný, že nebude trvat dlouho a Hollywood nás zase obšťastní nějakou mocinky moc cool pentalogií, ze které nanynky budou vlhnout, pokladny kin se plnit a zdejší intelektuálové šílet.55%. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Finální bitva je tady! WTF?! Ano, jedno velké WTF zakončení mizerné gay-upíří série. Nebudu se asi více rozepisovat o tom, jak je Bella jako upírka trapně vyfrajírkovaná, aby všem vzápětí mohla ukázat své citlivé "hraní" v podobě pootevřené pusy a zasklených očí. A proč tam je sakra pořád ten Jacob?! ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Bože můj.... po první částí posledního dílu jsem byl strašně natěšen na další dobrodružství kapitána Edwarda a upíra Belly. První hodinu se opět řeší nepodstatné věci, pak kdosi s kýmsi bojuje a nějak to skončí. Sbohem Twilight. Další díly nás do pěti let neminou, naštěstí u toho nebudu. Kluci mají Pána prstenů, holky mají Twilight. Budu to brát tak. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pojď, Ede, zúčtujeme! Dnes naposled...Technicky opět o něco snesitelnější a opět je to úplně jedno. Nekonečně vyprázdněný film, který neuráží ani tak svou hloupostí jako třeba Nový měsíc (když v něm není nic, nemůže v něm být mnoho hloupého), ale právě prázdnotou, absolutní absencí vnitřku. S hrůzou zjišťuju, kolik lidí je ochotno na to přistoupit a říct si "není to tak hrozný". Nic horšího než film, který otupuje a film, který se otevřeně hlásí k hlouposti diváka, není! Díky bohu je to ale za námi. Dokonáno jest! Teď jen odpočítávejme vteřiny, než se na tenhle pseudofenomén zapomene. Tipuju, že budou stačit prsty jedné ruky. 10 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z blata do stále väčšej a väčšej kaluže diel druhý. Solídna prvá časť celej série poskytovala nádej na epické/inteligentnejšie/šťavnatejšie pokračovania, ale stal sa pravý opak. Absolútne nevyužitý potenciál námetu, čo ale bude chybou viac kníh, ako filmárov, ale žiaden z nich sa nepredviedol v podstate v ničom. Mizerné triky, gýčovité obrázky krajiny a určitá televíznosť proste nemôže z Twighlightu urobiť konkurenciu HP v túžbe po získaní si teen diváčky. Stalo sa a keďže som zase musel vidieť Lautnerovu hruď (nehovoriac o jeho výraze tváre) nad jednu hviezdu nepôjdem. BTW Michael Sheen by zaslúžil za upísanie sa tejto ságe odtrhnúť hlavu. A nemyslím to iba obrazne. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Tvorcovia uvažovali o využití tretieho rozmeru, no nakoniec z toho zišlo. (Sufferer)
  • „Když hrajete nějaký čas stejnou roli, prostě vám dojdou nápady. Máte pocit, že jste na nic a už nevíte, co máte dělat," přiznal Robert Pattinson (Edward) u příležitosti závěru ságy a dodal: „Už nechci dělat filmy pro teenagery." (Sufferer)
  • Robert Pattinson (Edward) povedal: „Existuje jedna vec z nakrúcania ságy, ktorá mi chýbať nebude. Je to množstvo bieleho púdru na tvári. Niekedy je to veľmi deprimujúce. Naozaj sa teším, že to už nikdy neuvidím." (Greenpeacak)

Reklama

Reklama