Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 3

Recenze (980)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ani tohle sice nebylo na pět hvězd, ale je pravda, že Rozbřesk (první i tato druhá část) zvedly úroveň docela vysoko. Pořád se sice najdou nějaké trapnější nebo ne až tak povedené scény (například scéna, kdy na začátku leze Bella s upírskou vervou po skále, působí dost hloupě), ale těchto scén je v podstatě minimum. Převládají scény, na které se dobře kouká nebo jsou nějakým způsobem zábavné (opět musím připomenout, že oproti Novému Měsíci tady skutečně jde o zamýšlený vtip - u Jacobovy svlékací scény jsem se fakt nasmála). Objeví se několik nových zajímavých upírů a zlatým hřebem je samozřejmě závěrečná bitva, která je propracovaná a hodně efektní (plus překvápko jako třešnička na konec). Já jsem tedy opět spokojená na čtyři hvězdičky. A musím pochválit i povedené úvodní a závěrečné titulky. ~(4,3)~ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nenávist, kterou fenomén zpravidla vyvolává, bude tentokrát hodně umělá. Tady už nejde objektivně mluvit o nějakém extra průšvihu. Prostě průměrná fantasy pro teenagery, která si navíc trochu vypůjčuje z X-Menů, což z ní dělá pro pánské publikum zcela jasně nejstravitelnější díl série. Tradičně ubližují tupé dialogy, nucená romance, nechtěně vtipné situace, opravdu špatné triky (vládne malá Renesmee) a závěrečné (samo o sobě velice solidní) bitvě nesluší nízká krvavost (když se utrhne hlava, působí totální absence krve - ač předlohou podložená - prostě absurdně). Díky svižnému ději jsem se ale téměř nenudil a chvílemi dokonce dobře bavil. Bill Condon je zatraceně šikovný krejčí a je jen jeho zásluhou, že "pětka" většinu času docela funguje. 50%. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Jít na tohle do kina byla zpočátku spíše povinnost, četla jsem totiž všechny knížky a viděla všechny předchozí (ne moc povedené) filmy, ale tento prvotní účel se nakonec změnil. Poslední díl jsem si užila a utekl celkem rychle a já jsem se ani nestihla začít nudit. :) Určitě se jedná o nejlepší část celé série s hromadou zvratů a zajímavých scén. Pár hluchých momentů a chyb se samozřejmě našlo, ale vše přebila skvělá atmosféra, hlavně bych vyzvedla tu ve scéně týkající se souboje. Všichni herci podle mě ve srovnání s minulými díly dospěli a jejich herecké schopnosti vzrostly mnohonásobně. Trochu mi vadil ten sentimentální konec, který mě však i přes obrovskou snahu nedohnal k slzám a nemohla jsem tak napodobit pubertální faninky. Film však doporučuji jako oddychovku, od které by člověk neměl moc očekávat a třeba bude odměněn příjemným překvapením :) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

X- Men, kde je Profesorom X Pattinson a Wolverinom Lautner(chápeme, problém, však?) versus bratranec Draculu z Van Helsinga( už nikdy nepoviem, že Roxburgh prehrával:). Film tak dobrý ako mu to predloha, cieľovka a Taylor Lautner dovolia.Nebyť záverečného podrazu na diváka dal by som aj Guilty Pleasure piatu*:) P.S. Twilight ma (až na štvorku) nebavil ale ani mi nevadil(až na dvojku). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pro všechny remcaly, kteří mají potřebu vyzdvihovat, že sága Twilight má upíry a vlkodlaky, ale není to horor, mám jen dvě slova: CGI baby - máloco v celých dějinách hororu je tak děsivého a zneklidňujícího. Jinak velkolepě zhůvěřilé finále své série a mistrovská ukázka fanservice, kde se díky finálnímu twistu daří naplnit nemožný paradox "to have your cake and eat it". Lacinost a pitomost se tu snoubí s WTF momenty i okázalou řežbou, zatímco falešná emancipace si podává ruku s mramorizovanou creepiness. Ale všechno to se díky fenomenální atmosféře na maratonu v kině Aero přetavilo v úchvatně nadšený zážitek (více k tomu v komentáři k prvnímu filmu). ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • S rozpočtem 136 milionů amerických dolarů šlo o nejdražší díl celé ságy. (pan Hnědý)
  • V domnění, že se k roli Edwarda už nebude muset nikdy vracet, si Robert Pattinson nechal ostříhat vlasy. Protože však režisér nebyl spokojený s některými scénami a došlo na dotáčky, musel herec přetáčet několik scén s parukou. (Wade)
  • Ze severoamerických diváků zamilovaní upíři ve svém finále vysáli 292,3 milionu dolarů, součet tržeb na celém světě pak byl 848,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama