Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (174)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na seriál dívala poprvé, byla jsem z něj docela nadšená. Po druhém shlédnutí jsem trošku změnila názor a nakonec seriál ohodnotila "jen" čtyřma hvězdičkama. Dnes jsem se k seriálu vrátila potřetí. Nejdřív jsem se svým "upraveným" hodnocením souhlasila, dialogy mě přišly trošku umělé a hlavně situace příšerně vyšperkované, usmívala jsem se nad totálně nereálnými scénami. Nakonec mě ale seriál zase chytl jako při prvním sledování a v porovnání s dalšími seriály tohoto typu je 4teens opravdu nejlepší. Závěr seriálu byl sice až moc "zamerikanizovaný", ale myslím, že to překousnu a vrátím seriálu pětihvězdičkové hodnocení ... Protože přiznejme si, co bych já za takovou třídu na střední dala ... ()

Magniel 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem dost váhal, zda si pustit další díl, ale nakonec u mě převládla zvědavost, co bude dál. A jsem rád. Přestože je to často dost vyhrocené, rád se podívám na každý nový díl. Rád uvidím některá místa mého rodného města. Rád mám tento seriál, u kterého si vždy odpočinu s úsměvem na rtech. Doufám v druhou řadu :) P.S. S tak nízkým hodnocením nesouhlasím! ()

Reklama

McClane 

všechny recenze uživatele

Samotnýho mě překvapilo, že jsem se během prvního dílu nudil pouze minimálně, některý hlášky povedený (Člověk se snaží bejt nenápadnej jak Švýcarsko za války), některý naprosto tragický (za "Pecka šprcka" bych dotyčnýho scénáristu vykleštil) a na mladý holky se dá koukat. 50%._________Po konci první série přidávám zaslouženou třetí hvězdičku, ačkoli 4teens mají daleko k dokonalosti, tak doufám, že druhá série bude, protože téměř všechny postavy mi přirostly k srdci a rád bych viděl jejich druhák. a třeťák. a čtvrťák. ()

#47 

všechny recenze uživatele

No je mi trošku smutno z místních hodnocení. Jsem už trochu odrostlejší (na gympl jsem nastoupil v roce 1999), a proto si velmi dobře pamatuji americké BH90210, na jednu stranu to byly pohádky z úplně jiného světa (high society v USA), na druhou stranu tam valná většina osazenstva byla naprosto neuvěřitelná (když to někdo jednou přežene s chlastem, je hned uveden mezi anonymní alkoholiky, sex je pro většinu úkon srovnatelný se "startem raketoplánu" atd.), mám pocit, že v případě 4TEENS se tvůrci opravdu snažili přiblížit dnešním teenagerům a nevymýšlejí si nesmyslné vzdušné zámky (no dobře ta holka s přilepeným knírem byla trošku přes čáru :-)). Pravda, ne každá škola má vlastní kapelu, časopis a fotbalový tým, asi žádná reálná třída nemůže nabídnout tak pestrou škálu charakterů (černoch, skinhead, nerd, anorektička, skejťačka, EMO kytaristka atd.) a trošku tam chybí určité prvky z Vorlova gymplu, ale nemůžeme mít všechno a pro atraktivnost děje je složení takto až klišovitě vyhraněných hlavních postav určitou nezbytností. Přeji tvůrcům, ať si nenechají hodnoceními zkazit elán do dalších sérií, jejichž realizace bude jistě záviset spíše na sledovanosti, které ale asi příliš nepomůže nasazení seriálu na páteční večer, kdy cílová skupina těžko bude sedět u televize. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jeden díl (lyžák) a zase tak hrozné to není. Mírná naivita scénáře a charakterů studentů tu patrná je, ale stejně naivní je i představa padesátníka o "zkažené mládeži, která fetuje", "čumí na facebook", "je sprostá", "my takoví nebyli". Je to píčovina, dnes se najde spousta "hodných" puberťáků, kteří jsou zcela normální a přesně o nich je tento seriál. Sám bych přivítal trochu explicitnější ztvárnění, místo ohraného klišé "ou shit", které dnes snad nikdo nepoužívá, raději "do píče", místo plánu jak sbalit učitele, raději gang bang akce po škole, nebo jen striptýz na dámských hajzlech. Přesto je tento seriál příjemnou změnou a konečně naše "milovaná" ČT namířila hlaveň i na jinou cílovou skupinu než jen na důchodce a to jejich 3x s Miroslavem. 56% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Počet klapek: 6675 Najeté kilometry: cca 190 000 km (ČSFD)
  • Seriál se natáčel na Gymnáziu a Střední odborné škole Orlová-Lutyně. V komparzu se objevují studenti a profesoři této školy. (artuš)
  • Seriálový hit "School Beauty Queen" a scénickou hudbu složila skupina Charlie Straight, která v seriálu také účinkuje. (Rodriguez)

Reklama

Reklama