Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou OK, všechno funguje, v pohodě se pluje, pak když začne trochu zlobit počasí, tak se z ničeho nic všechny stroje pokazí, kotva se uvolní, loď se převrhne, v ten moment se objeví žraloci, toho sežerou, toho a tamtoho taky, klapka, konec, jde se na oběd a film je za dopoledne natočený - řekl bych, že tak nějak to viděl řežisér. Zkrátka je to dost slabé a velice jednoduché. Jednu hvězdu vybojovala Halle Berry v bikinách, protože na nějakých 46 let teda rozhodně nevypadá, nevím kolik jí ubrali grafici a maskérky, ale vypadá líp než kdejaká pětadvacítka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Proč a pro koho tohle vůbec někdo točil, proboha? Dark Tide postrádá jakýkoli element, který by film udělal lákavým a uspokojujícím alespoň pro nějakou diváckou skupinu. Zlatá Noc žraloka, ta byla aspoň tím komicky debilním letním výplachem pro teenagery, tohle jen prudí a nudí. A ještě ke všemu to má úplně přepísklou stopáž - mírně pod dvě hodiny, což je na film s Halle Berry a žraloky opravdu dost sada. Ale co to plácám, oni tam ani ti žraloci skoro nejsou - objeví se hned na začátku filmu a pak až asi necelou půlhodinku před koncem (tahle fáze už nese i stopové množství napětí, ale pozdě, příliš pozdě...), jinak pusto, prázdno. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žraločie filmy mám rád a vyhľadávam ich, takže ma tento nový príspevok potešil a to aj tým, že sa nejedná o béčkový pokus Asylumu či SyFy, ale o pomerne slušný počin Johna Stockwella, ktorému oblasť vodných / prírodných thrillerov vcelku sedí. Halle Berry je expertkou na žraloky, ktorá má traumu po tom ako ju s posádkou pred rokmi takmer zmasakroval veľký biely žralok. Jej ex-fešák (neskutočne otravný Olivier Martinez) ju však v sladkej vidine zisku od naivného zbohatlíka zavedie opäť do žraločích vôd, čo sa im onedlho vypomstí. Film je po pohodovom úvode prekvapivo zdĺhavý, rozvláčny a ničí diváka zbytočnými sociálnymi situáciami a dialógmi ako z Baywatchu. Keď to však človek predýcha, rozpúta sa vydarené, napínavé a krásne nasnímané finále s hustou atmosférou a realistickým, (konečne) nedigitálnym žralokom. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Hrá tu Halle Berry.....velice prekvapivé. Film o žralokoch s ktorými sa hlavná hrdinka chce hrať ako s delfínmi....pardón...chce ich spoznať a porozumieť im. V niektorých momentoch mi hlavom preblesla myšlienka, že som si mohol radšej pozrieť dokument o žralokoch a bolo by to napínavejšie ako Temný príliv. Našťastie aspoň záver priniesol aké také ( ikeď pomerne jalové) napätie. Ale krájať sa nedalo...:O)) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zase jsem jednou zkusil koukat na starý dobrý program v televizi. Tohle mě docela zaujalo, tak jsem to zkouknul celé. Musím říct, že jsem dostal něco co jsem úplně nečekal. Film je docela dlouhý a o to víc mě překvapilo, jak je vlastně celý bez pointy. Charaktery jsou protivné až otravné. Motivace postav je vlastně lehce naznačena, ale ve výsledku vám nic neřekne. Finále je navíc celé v temnotě a v bouři, takže divák vidí i kulový. Nevím co tu dělá thriller/horor, je to spíš psychologické drama. A žraloci jsou jen malá třešnička. Protože pokud si něco zaslouží uznání, tak jsou to právě záběry mořských dravců, které takto dobře vidíte pouze v dokumentech. (40 %) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama