Reklama

Reklama

Vlk z Wall Street

  • USA The Wolf of Wall Street (více)
Trailer 2
USA, 2013, 180 min (Alternativní 173 min)

Režie:

Martin Scorsese

Předloha:

Jordan Belfort (kniha)

Scénář:

Terence Winter

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky. Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

Film o Afin brokers a Capital partners. Pre niektorých moralist of ťažké sústo, preto znižujú hodnotenie, napriek svojim výrokom "ale filmárska kvalita za 5". Takže pokrytci co s tým? Netočiť také filmy? Nie je kultúra na to, aby ukazovala? Alebo má opisovat ideálny svet.

palox

palox (hodnocení, recenze)

z filmoveho pohladu je to kvalitka aku som uz dlho nevidel, ale z obsahoveho... film o sfetovanych kokotkoch, ktori su v realite zodpovedni za este stale prebiehajucu svetovu financnu krizu

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

teď jsem si to stáhl a překvapilo mě, jak je ta slavná plazicí scéna úplně tichá, bez hudby. V kině jsem si toho kvůli smíchu vůbec nevšiml:)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Za mě naprostá spokojenost, ostatně od Scorseseho a DiCapria jsem neočekával nic jiného než skvělý film. A ten jsem ve finále i dostal, a možná i více než to. Spolupráce těchto dvou velikánů dala vzniknout tři hodiny dlouhému filmu, který navenek nabízí spoustu extravagance, erotiky a dalších filmových aspektům, které zaručeně udrží divákovu pozornost po celou dobu projekce. Film ale (ne)překvapivě nabízí i něco víc než jen povrchní, výše zmiňované aspekty. Pod tím vším se skrývá silný a uvěřitelný příběh člověka, který chtěl něco více a toho též dosáhl. Ale jak se říká, "kdo se seje vítr, sklízí bouři". V každém případě herectví DiCapria zde snad dosáhlo svého vrcholu, je prostě dokonalý v každé scéně, ale ani jeho kolegové a těch pár kolegyň se rozhodně nemají zač stydět. A rozhodně nemoho nezmínit skvělou hudbu, kdy se našlo místo i pro některé staré hity, které potěšily a rozhodně se ani po letech neztratí. Skvělá práce a já tleskám Howardu Shor(e)ovi, po nevýrazném druhém Hobitovi o5 ukazuje, že umí! Dost dobře bych mohl ještě pokračovat v líčení superlativů, ale snad jsem z mého pohledu kvalitu snímku již dostatečně nastínil. Já mohu snímek jen doporučit, a na csfd.cz dávám zasloužilých 5*...

na příspěvěk reagoval rounen

vyfuk

vyfuk (hodnocení, recenze)

Musím říct, že mě Cinestar pěkně na*ral. Na nic víc nechci do kina jako na TWOWS a oni ho dávají až od pěti :-/ ...

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

rounen

Nechcieť žiť a umrieť ako chudák je ale o inom ako správať sa k svojmu okoliu ako hnusný parchant. Nie každý, kto má peniaze je aj skazený. Samozrejme čím viac ich máš, tým je riziko väčšie, nehovoriac o tom, akým spôsobom si ochotný tie peniaze získať. U Belforta sa tá túžba užiť si život poriadne zvrhla.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Greenpeacak

když máš hodně peněz, tak se zkazíš uplně lehce, protože si myslíš, že máš na to si cokoliv dovolit a prostě můžeš to mít... pokud někdo takový není, a tvrdí to o sobě, tak lže, prostě to předstírá, aby vypadal před rodinou a lidmi jako ten hodnej... přitom ve svém osobním volnu dělá to stejný co Belfort... tam jde vyloženě o to, že člověk nechce žít a umřít jako chudák, ale pokud má na to um, tak chce něco dokázat a žít naplno, než umře...

na příspěvěk reagoval Soundtrack, denulik

Greenpeacak

Greenpeacak (hodnocení, recenze)

Stále neverím, že ľudia ako Belfort skutočne existujú. To nie je možné, aby bol nniekto tak morálne skazený. Asi som dobre naivný.

na příspěvěk reagoval rounen

Wiikii

Wiikii (hodnocení, recenze)

Almando , packa

Nejen "šukací" scénky, ale i ty erotický.. Třeba když DiCaprio procházel s holím zadkem přes Las Vegaský pokoj plný nahých děvčat, to bylo dost erotické .. Jestli se na to někdy chceš s přítelkyní kouknout, tak raději jen v pohodlí domova. Protože pro stydlíny  to na návštěvu kina rozhodně není :)

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Chipsonator

ty negativa co píšeš, mohou působit ale v každém filmu... jenže i kdyby ten film byl třeba lepší než (dám příklad): Forest Gump, tak stále se najdou diváci, kteří v tom filmu budou hledat svůj nevkus - prostě něco, s čím nesouhlasí, nebo něco co jim tam vadí (třeba ta nahota)... to už prostě není hodnocení filmu, ale hodnocení nevkusu... holky se třeba u tohoto filmu mohou skvěle bavit, budou z toho nadšené, ale jakmile tam příjde nějaká scéna s hezkýma holkama, které si tam užívají za peníze, tak může se stát, že budou ve svých myšlenkách naštvané, prostě mohou se cítit méně cenné a začnou žárlit na své partnery, že by je ten film mohl zkazit... a už to těm holkám ubírá plusové hodnocení... proto i kdyby byl film sebedokonalejší, perfektně natočen, tak se najde spousta těch, kteří to srazí k zemi jen k vůli tomu, že na některé ty scény nejsou stavěni...

Chipsonator

Chipsonator (hodnocení, recenze)

rounen

Podle mě to vidíš moc černobíle, prostě pochop že ti kteří tomu dali méně než 5/4 hvězdy, tak se jim to vážně nemuselo líbit, a ne jen kvůli nahým tělům, ale též příběh je třeba nemusel zaujmout, postavy jím mohli přijít nesympatické a bez hloubky atd, atd.

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Almando

to je přesně to, o čem jsem psal... tvoje partnerka nakonec ubere * dolů, za to, že se musela koukat na nahé těla, a šukací scény... jestli je taková citlivka, tak ji radši vem na nějakou romanťárnu, kde si pak přihodí plný počet *

na příspěvěk reagoval Chipsonator

Moud

Moud (hodnocení, recenze)

Almando

No, jestliže tvý partnerce nejsou po chuti takovýhle scény...pak bych doporučil spíš úplně jinej film.

Almando

Almando (hodnocení, recenze)

Zdravim,mám dotaz. Chtěl bych na ten film jít s přítelkyni,ale ona moc nemusí takové ty erotické scény.:-) je tam toho moc??

na příspěvěk reagoval packa, rounen, Wiikii

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Dobrej postřeh, taky jsem si řikal, ale nevěděl jsem, jestli je to přesně těch 72k. Na druhou stranu je taky možné, že právo takovej easter egg je tam ten šek, co označuje právě Hillovu skutečnou výplatu.  Teď jen jestli si dělal prdel nebo ne.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Anarvin

já bych měl pro Scorseseho ještě lepší nabídku, když mě obsadí do svýho filmu, tak nebudu chtít 72 tis. dolarů, ale jen 50 tis. dolarů...

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

a za každou cenu něco napsat i když nemusím, další nešvar..viz hodn. a komentáře u známého a třeba nadhodnoceného blockbusteru, ve srovnání se světovou imdb,  občas docela nepochopitelné. Nevím jak to tam přesně funguje, ale asi si to hlídaj a nemůže tam přispívat jen tak každý (jsou tam nějaké přísná kritéria), jinak si to nediovedu vysvětlit, když je tam aktuálně přes 100 tisíc hodn. a na 500 komentářů, tady je 6400 hodn. a na 700 komentářů, kdo se pak v té změti plevele má přehrabovat:-) Ještě že máme ty své oblíbené...

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama