Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No vůbec nic jsme od tohoto seriálu nečekal a bral jsme to jako levnou slovenskou kopii DR. House... To se logicky potvrdilo a úroveň jistě nedosahuje svého slavného vzoru a to ve všech ohledech. Na stranu druhou to bylo příjemné překvapení hlavní herec je pohodář (jakou na House nemá ani náhodou) a i sem tam umí, ale průpovídky opět na House nemají... Některé díly jsou zajímavé a jiné stojí za prd... Laciné je, jak mu v snad každém díle ,,lezou,, ženy do postele.. Pod 3z5 bych nešel, ač to je pořád hybrid Dr.House+lehce Sběratelé kostí atd... Nevidím tam snad nic originálního a ti policisté jsou úplně trapní... ()

jjimmy 

všechny recenze uživatele

vysvetlenie hodnotenia: Slovenské seriály a celkovo umeleckú tvorbu som neznášal, no zisťujem že je nádej. Tento seriál nie je to najlepšie čo som kedy videl, ale je to poriadny posun vpred, preto tých 5*, pretože chem vidieť ďalší posun vpred, ďalšie slovenské seriály, ktoré budú minimálne takéto dobré. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně úplně jiné než Dr. House(Ludsky má dceru a bývalou ženu, spoustu poměrně normálních, a nikoliv placených milenek, nekulhá, ba naopak je ve skvělé kondici, a navíc většina jeho případů je založena až na atypickém soucítění s lidmi, je mnohem akčnější, vpodstatě neléčí, ale splétá své osudy s policií, nemá víceméně žádný tým, jen spřáteléného šéfa a až naivně znepřáteleného kolegu, navíc ten naleštěný vůz:) Tak proč jen mě snímek nutí ke srovnání s americkým dr(který narozdíl od toho slovenského opravdu trpí pro svou nadměrnou inteligenci a maximální ego). 1)naprosto zbytečný(leč působivý) český dabing(Stránský používá stejné grify jako u Hause, takže v některých pasážích to vypadá, že by stačilo zavřít oči a ocitnete se mezi Camerovou a Cadiovou) 2)část scénáře(ať se snaží jakkoliv, některé pasáže, především ty arogantně vysvětlovací, jsou jak přes kopírák) 3)snaha zesměšňoavt špatné lékaře, nechuť léčit na ambulanci Díly jinak nejsou špatné, ale zbytečně zdlouhavé, délka série nedovoluje charaktery a osudy postav rozepsat a snaží se je vsunout do jednotlivých příběhů, což pak překrucuje celkový pohled. V rámci soudobé československé produkce slušná trojka, ale seriál si vysloveně přeje a nutí srovnání s Hausem(a tam je to slabá, hodně slabá dvojka). ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Hodnotím slovenskou verzi. Že se bude jednat o parafrázi na House jsem pochopil už z českých ukázek na Primě. No a co. Horší, než tohle, je český dabing. Z principu dabing nechápu... originál má lepší zvuk, člověk pochopí o polovinu víc vtipů (pokud tam jsou) a ještě se něco přiučí z cizí řeči. Ale dejme tomu, že poslouchat Sandru a Lukase na TV Barrandov by asi bylo silný kafe... ale k***a, dabovat slovenštinu??? Musím tak dát zavděk internetu, bo nemám kabelovku. Jsem ročník, co zažil federaci jen v lavici základní školy... a po pěti dílech jsem nerozuměl až na jedno slovo úplně všemu. A přijde mi to naprosto normální. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ale kdepak, nesnaží se vypadat jako dr. House. To jsou ošklivé a zlé pomluvy. Dr. Ludsky jen mluví hlasem dr. House, obléká se jako on a snaží se chovat jako on. Jinak je tu spousta rozdílů. Letecké pohledy se například rozpadají do kostiček, Ludského kamarád není onkolog, ale policajt, a soundtrack stojí za houby. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • V osmém díle s názvem "Sterilná pravda" má v jednom ze záběrů Ludského (Tomáš Maštalíř) BMW jinou poznávací značku než obvykle, a to českou 9S3 4819 namísto slovenské BA 316KM. (jirka.jindra11)
  • Seriál, ktorý pozerá Ludskeho ex (Jana Kolesárová) v prvej časti, sú Odsúdené, ktoré vyrábala rovnaká spoločnosť ako Dr. Ludskeho. (matthew.17)

Reklama

Reklama