Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (395)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem na tento film viděl trailer, který nevypadal vůbec špatně. Po nějakém čase jsem si na tento snímek vzpomněl a sehnal si ho. A po zhlédnutí musím napsat, že ten trailer vyložil karty až moc. Takhle přijdete o tu nejlepší lekačku celého filmu. Celkově mě Grave Encouters bavili spíše ve své první půli - budování napětí, nastavování kamer, chodby, kde může být cokoliv kdekoliv… jo, to mě strašně bavilo a nějaká atmosféra tam byla. Jenže jakmile se film dostane do své druhé poloviny a začnou se objevovat duchové… tak to jde do háje, alespoň pro mě. Lekačky (až na jednu či dvě) nefungují a jsou spíše k smíchu, stejně jako postupně se rozvíjející příběh (ty náramky na rukou mě skoro rozesmály, když jsem si představil duchy, jak je vyrábějí…) Tento film není špatný, ale bohužel dojíždí na trend ruční kamery (ta mě v mnoha scénách srala) a toho rádoby dokumentárního stylu. Samotnou korunu tomu nasadili sami tvůrci, když jsem po skončení filmu objevil, že už napsali scénář k druhému dílu… samozřejmě to bude taky podle skutečné události, podle skutečně nalezené a nesestříhané pásky, že jo… ;-) Takže, není to špatné, je to jen hloupé a ve své poslední části i nudné. Jak říkám, není nad první půlku… 60 %. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tento scénář hororů zažívá v posledních letech hrozný boom. I přes tváření se hrozně autenticky tomu stejně nikdo nevěří. Nebudu tedy lhát, že jsem k tomuto filmu přistupoval vcelku skepticky, nicméně chtěl jsem si film pořádně užít a začal ho brát vážně ve smyslu, že se jedná o autentické záběry. A neprohloupil jsem. I přes několik "za vlasy přitažených" scén měl snímek, hlavně v druhé polovině, velice dobrou a mrazivou atmosféru, kterou ruční kameru jen a jen umocnila. Nepříjemný pocit se s člověkem nese do konce filmu a to mám na tom rád. Konec sice nebyl jeden z nejlepších, ale ani nejhorší. Celkově se ale jednalo o lehce nadprůměrný zážitek a za ten příjemně nepříjemný pocit 3+. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovinu je nezáživná, místy až protivná. Věřil jsem, jak jsem se nudil, že každou chvíli usnu. Nevím proč se takové horory nerozjedou od prvních scén. Čekat až na druhou polovinu, kdy trošku vzrostlo napětí a při provokacích duchů, pár hlášek, apod. se Grave Encounters rozjel velmi pěkně. Pří prvním strašení jsem začal trošku vnímat a pociťovat kvality. Bohužel bylo příliš pozdě napravovat zpackanou první polovinu a přemýšlení nad jednou hvězdou nezachrání, ani nejlepší konec. Bohužel ten není také tak skvělý a za kvalitní považuji dvě scény, kde jsem se opravdu lekl. Scén, které jsou víc jak dobré je v druhé polovině daleko víc a díku tomu jsem musel pár hvězd přidat. Divákům doporučuji pustit si Grave Encounters až z druhé poloviny, poněvadž první polovina je jen seznámení s okolím a budovou. Děj je lepší teda, až v druhé polovině a herecké výkony považuji za průměr, který nezklame. Typická příběh s předvídavým děním, ale co čekat od duchařiny, tak že ten moc nevadí. Místy dobrá hudba, ale vadilo mi, že když se něco dělo, tak začala hudba vzrůstat a moment překvapení díky tomu byl v tahu... 6/10 = 60% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Oh shit! :) Když nebudu psát o neoriginalitě, nelogičnosti, chvílemi nudných dialozích a možná o deset patnáct minut delší stopáži, než by bylo záhodno, možná už mi toho moc nezbude, ale i to málo mě dokázalo setsakramentsky vyděsit! Vidět toto před legendární záhadou Blair Witch (ze které GE očividně velmi čerpá) a dalšími povedenějšími found footage (a že jich moc není), asi bych se z Grave Encounters podělal ještě víc :) Kupodivu natáčení handy-camerou mi tady přišlo prostě o mnoho víc přirozené, než je tomu v jiných žánrově obdobných hororech zvykem. Herci veskrze sympatičtí a typologicky dobře vybraní. A -ono zlo-? No jak psal Bloody13, kdyby toho tvůrci více skryli než ukázali, bylo by to asi ještě děsivější, ale i tak je musím pochválit a to hlavně za minimálně dvě velmi vypečené scény. Co musím obzvlášť vyzdvihnout, tak to je stísněné a velmi depresivní prostředí budovy, co kdysi sloužila jako blázinec. Hudba, resp. zvuky taky na jedničku. Éra FF už má to nejlepší pravděpodobně za sebou, ale pokud se sem tam vynoří takovéto milé překvapení, nejsem vůbec proti- naopak. Zasloužené 4*. Projekci GE doporučuji samozřejmě pouze za tmy a nejlépe o samotě :) ()

oje 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna z nejděsivějších duchařin posledních let. Autentická forma zfilmování ruční kamerou není projednou jen kopií nápadu úspěšných horrorů, ale maximálně efektivně využitým nápadem. Prostředí oprýskaných zdí staré nemocniční budovy je těžký horrorový kalibr už sám o sobě. Když je všechno navíc okořeněno perfektní gradací a šikovnými nápady, dokládajícími cit autorů pro horror, snadno filmu odpoustíme, že herecké výkony nepůsobily vždy zrovna přirozeně. Při sledování uprostřed noci se nedůvěra v temné kouty vašeho pokoje dostaví zcela jistě velmi brzy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Krv vo filme je v skutočnosti sirup a potkan bol gumený. (tommy187)
  • Film se natáčel pouze 2 dny a 10 nocí. (Pitue)

Reklama

Reklama