Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (117)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Steampunk, průmyslová revoluce, boj o moc tentokrát na politický úrovni... A:TLoK je podstatně dospělejší a temnější než A:TLA. Na úkor humoru, kterej ale najdeme i zde. Super je, že přichází se spoustou novejch nápadů, posouvajích avatarský univerzum dál. I zde se zdá se časem dočkáme precizně vykreslenýho světa, kterej logicky navazuje na reálie prvního seriálu. První kniha A:TLA byla moc předvídatelná a velmi okatě poučná. První kniha A:TLoK mi zas nepřijde tak návyková. Oboje vidím na slušnejch 80 % a doufám, že se Korra rozjede stejně jako poslední airbender. Našlápnuto má dobře. || Páni, 2. kniha je prostě super :-) ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Korra v sobě nemá hravost, dětský nadhled a kouzlo předčasného dospívání pod tíhou okolností jako její předchůdce Aang. Hrdinové jsou zde starší, zodpovědnější a témata hlubší a temnější. Hlavním námětem je hledání lidské identity v životě, lásce a ve světě samotném. Tvůrci se očividně nebojí výzev a prostřednictvím chytlavého a propracovaného světa, jehož základy pomáhal Aang budovat, poznáváme špinavé ulice velkoměsta uprostřed sociálních bouří, politických převratů a revolucí. Kouzlo prvního (Aang) je možný pryč, ale Korra si dokáže razit světem svou vlastní cestu a nezapomíná při tom, že základem dobrého seriálu jsou postavy a příběh. Seriál, který má co říci a navzdory tomu, že je animovaný, je lepší než podstatná část hrané produkce. 1. Série: 90%, 2. Série: 80%, 3. Série: 80%, 4. Série: 80%. Nejoblíbenější postavy: Tenzin, Asami ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Návrat k animovanému seriálu Avatar určite potešil, zatiaľ videné prvé dve časti, je to slušné aj keď na veľkoleposť, dramatickosť, ľahkosť, zábavnosť a súhru Avatar: The Last Airbender to asi len ťažko dosiahne, uvidíme ako to bude pokračovať ďalej... prvá séria 12 dielov dopozeraná a bolo to celkom dobré, schéma pôvodnej série zachovaná, aj keď tu to je už v rámci technických vymožeností premodernizované ale dá sa to prekúsnuť, má dramatický spád, dobrú akciu, emociálny záver, spokojnosť /80%/ ()

Ten_Geek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má teměř nemožnou roli a to udržet kvalitu seriálu jako u ATLA, což se mu ani nepodaří, protože je to téměř nemožné. Seriál nás dokáže vzít zpátky do světa Avatara, udělá to perfektně, představý nám nové postavy a i ty staré. Záporáci zde mají lepší důvody proč dělají, to co dělají (kromě v druhé sérii) než v ATLA.  Ukazuje nového Avatara Korru, která je přesný opak Aanga, Bojácná, Nemá chladnou hlavu a agresivní. Pojetí tohoto typu charakteru jsem si užil více, než Aanga. Vedlejší postavy jsou též perfektní, syn Aanga, Tenzin je perfektně vyzobrazenej airbender, je to jako dospělý Aang, téměř. Dabing rozhodně není pozadu, v téměř hlavní roli je J.K. Simons, který má vždy perfektní dabing, stejně jako Dee Bradley Baker a ani ostatní také nezaostávaj. Jedno z několik mínusech je druhá série, která je otřesná. Seriál je téměř perfektní pokračovaní, samozřejmě nemá na originálního Avatara, jeden z nejlepších seriálů jak pro dospělé, tak i pro mladistvé. Seriál velmi doporučuju jak pro nové, tak i staré fanoušky Avatara. ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé první série mohu s radostí prohlásit, že Legend of Korra je důstojným nástupcem původního Avatara. A nejenom to! Dokonce jej i předčí. Legend of Korra je určena pro trošku starší publikum – fanoušci původního seriálu povyrostli a tvůrci jim vyšli vstříc. Je to vážnější, dospělejší a temnější. Animace si o něco polepšila a i akce mi přijde působivější. Sem tam se sice objeví nějaký ten hloupoučký vtípek, který podle mě některé scény znevažuje, ale chápu že museli nechat i něco pro menší fandy. Další výhrady, které bych k seriálu měl, by byly už jenom hnidopišstvím. Dávám plných pět hvězd a těším se na další sérii. Mimochodem: první série končí velmi uzavřeně, takže se nebojte otevřeného konce. A ještě jedna rada na závěr: seriál si užijete mnohem lépe, pokud znáte původního Avatara. Není to nutnost, ale budete z toho mít lepší zážitek. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Mako v jedné scéně vypráví Koře, jak mu jeho rodiče zabil před očima vládce ohně, když mu bylo 8 let. To se nápadně shoduje s historkou o smrti rodičů Jeta v epizodě Jet (2005) ze seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005), včetně toho, že je zabil vládce ohně, nebo faktu, že oběma postavám bylo v onom momentě 8 let. (Azurovydrak)
  • Amon, jméno maskovaného vůdce klanu Equalistů, radikálních revolucionářů operujících v Republic City, lze přeložit jako "skrytý". (Conspi)
  • Ze spojení Aanga a Katary vzešla trojice potomků; dvojice chlapců Bumi a Tenzin a dívka, nesoucí jméno Kataryiny matky, Kya. (Conspi)

Reklama

Reklama