Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (Netflix)

Recenze (118)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Hodnocení nelhalo a Korra je opravdu viditelně slabší než Aangův příběh, za mě to není nějak drasticky horší, ale chápu všechny, které seriál naštval a považují ho za dost špatné dílo. Každá série má svoje klady a zápory, někdy je záporák povedený a někdy je hrozný bez pořádné motivace či je naprosto generický. Všechny série mají jeden výrazný problém společný a tím je... Korra! Hlavní hrdinka je totiž hrozná a štvala mě od prvního do posledního dílu a všechny linky, které s ní přímo nesouvisely patří k těm nejlepším v seriálu. Avatarka je totiž ten typ postavy, který má diváka štvát a pobavit, když se mu stane něco špatného, ale tady je to z nějakého důvodu hlavní postava a to je dost problém. I když se autoři ve čtvrté sérii snaží naznačit nějaký vývoj, realita je taková, že princ Wu projde ve čtvrté sérii větším vývojem než Korra za čtyři série a to je dost problém. Vedlejší postavy jsou na tom o něco lépe, ale platí, že čím blíže mají k původnímu avatar teamu, tím lépe jsou napsané a baví. Tenzinova rodinka tomu každopádně kraluje bez větší konkurence. Líbilo se mi, jak se svět posunul za 70 let, jak se rozšířila mytologie i jak se pomrkávalo na původní seriál. Volba každé série jakožto jakž takž samostatného díla je po čtyřech sériích za mě dost nešťastná, protože kvalita kvůli tomu dost hapruje a množství záporáků, kteří chtějí zničit svět, je za 18 měsíců fakt absurdní. Je také dost vidět, že se zápletky jednotlivých sérii vymýšlely za pochodu a nebylo to promyšlené jako u původního seriálu. Přes všechny má výtky seriál doporučím, když člověk bude čekat, že je to něco trochu jiného a že je to ve všech ohledech horší než původní seriál, tak si to bez problému užije a třeba ho to i trochu nadchne. Za mě nakonec spokojenost. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Obrovská očekávání, která byla bezezbytku naplněna, První dvě řady se povedly náramně a servírují snad všechny ingredience, jež jsem si oblíbil u předchozího Avatara - humor, bravurní akce, dobře napsané postavy, propracovaný příběh a hlavně svět, který je skvěle vymyšlen. V první řadě sice platí, že svět je město a město je svět, ale hodně pomáhá posun k steampunku. Druhá řada se zase hlouběji ponořuje do mytologie a původu vzniku avatarů a divák se tak dozví mnohé cenné informace, závěrečné díly si co se týče epiky mohou podat ruku s koncem původního Avatara Aanga. Hlavně však dokazuje, že tvůrci mají vše velmi dobře promyšlené. 90% ()

Reklama

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi to. Zatímco Legenda o Angovi byla spíše určená mladšímu publiku. Tahle dospělejší verze se mi líbí víc... Vtip se nevypařil, naopak přibylo víc akce... opravdu hodně dospělé akce. Hlavní hrdinka je simpaťanda už od pohledu... :) jako by svému předchůdci z mimiky vypadla. :D Povedlo se i dokonale začlenit minulí svět do toho současného aby to nevypadalo a blbě a fungovalo to. navíc přibila i doba páry tudíš pokrok na pochodu. pokud by to tak mohlo jít dál. Poslední legenda by se mohla odehrávat v naší současnosti či dokonce v budoucnosti. :D Doufám že budou v tomto duchu i další knihy a Taky doufám že se tomu Shyamalan vyhne obloukem... po rovníku! B) Za mě 100% Paráda.... ani jsem nevěděl že to vyšlo. :) _____Proto pořád říkám že Anime, sitcomy, klasické seriály a dokumentární filmy by měli mít každý své místo! Né to hodnotit na jedno brdo... pak to sráží celkový dojem. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Legenda Korry je úplně jiná než Legenda o Aangovi. Šla jsem do toho s tím, že se pokusím nesrovnávat. Ale přesto se to úplně nepovedlo. Příběh Korry je posazen více do budoucnosti, do modernějšího světa, do města. Opustilo se od duchovna a přírody a zaměřilo se více na akci. Od začátku je Korra skvělá v ovládání všech živlů kromě vzduchu, takže přesný opak toho, na co jsme byli zvyklý. Líbili se mi nové postavy, hlavně syn Aanga Tenzin, polární medvědopes, tým Ohnivých fretek. Mladši bratr Bolin je stejně trhlý jako Sokka. Zápasy jako sport byla skvělá inovace i roboty jsem uvítala.. Teď příchází ale.. Na to že už malá Korra uměla sama od sebe ovládat tři živly a do svých 16 se v nich skvěle zdokonalila, tak jako Avatar byla dost neschopná. To i ten malý pubernální Aang s jedním ovládáním živlu dokázal více.. trochu zklamání. A asi největší problém pro mě byl, že vše bylo strašně urychlené, žádný pořádný vývoj, to na co jsme byli u předchozího Avatara zvyklý. Každá série měla svého speciálního záporáka, takže myslím, že i přes malý počet epizod v sérii mohl být prostor pro vývoj, ale ten se nekonal. Schopnosti Avatara byly spíše neschopnosti, boj vyhrála vždy tak nějak nečekaně. Nedýchala z toho ta atmosféra, zbytečně až moc postav a ve finále se tam nic pořádného nedělo. Finále byly tedy většinou epesní, ale ten průběh nezajímavý. Ano, jsem i zaujatá, protože způsob myšlení a život mnichů je mi blízký, proto byl pro mě Aang tak sympatická postava a proto se mi na Legendě o Koře nejvíce líbila dějová linka s Tenzinem a jeho rodinou. Ale musím říct, že má Korra o proti Aangovi dva nejlepší díly, které jsem viděla, ale bohužel pro Korru, to byly díly o prvním Avatarovi :D Dám si někdy určitě ještě díly jednou a uvidíme, jestli nejsem moc kritická :o) ()

zahubicku 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že je definitivní konec. Na jednu stranu je to nesmírná škoda ale na druhou je to lepší utnout v nejlepší než aby se z Korry stala další nikdy nekončící fraška, (Jako třeba The Walking Dead) Finální dvoudíl byl absolutně epickej i dojemnej a těším se až si za pár let dám maraton a zkouknu to zase celý od začátku... i s The Last Airbenderem!! ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Jeden z tvůrců seriálu, Michael Dante DiMartino, prohlásil, že si obzvlášť užil psaní dialogů pro postavu Bolina, jelikož věděl, P. J. Byrne (dabér Bolina) postavě dodá její osobitý styl, ať už mu předají jakýkoliv materiál. (Azurovydrak)
  • Otcem Lin je muž zvaný Kanto, kterého Toph krátce zmiňuje ve čtvrté sérii. Identita otce Suyin není známa. (Azurovydrak)
  • Někdy v průběhu mezi koncem Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005) a Legenda Korry nechal Aang postavit Ostrov vzdušného chrámu, který se později stal domovem Tenzina a jeho rodiny. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama