Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zlý, slabý a chabý odvar Toho, kto stojí v kúte, s nesympatickým poloemodebilom, ktorý mal tak zlú charakterovku, že až to bolelo. Žiadna emócia, žiadny hlbší zmysel. Nič. Mal ešte požívať nejaké rastlinky, to by sa k nemu hodilo. Absolútne neúčinné vykresľovanie atmosféry, riaditeľ ako inak neger, vedľajšia línia s jeho kamošom maliarom žalostne nevyužitá. Aspoň že na tú Emmu sa dá pozerať. 2 z 5 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽIJEME SAMI A ZEMŘEME SAMI." Všechno ostatní je jenom iluze“..... /// George je komplikovanej introvert s duší anarchisty a citem pro kresbu soustředící se na předmět..., měl by přestat blbnout a začít používat mozek...MÁM TO POD KONTROLOU... (ty vole, to tvrdí můj mladej taky...). NETUŠÍM CO TU DĚLÁM (to netuší asi nikdo...). Tak nějak (i po pár hodinách) říkám: ,,překvapivě sympatickej počin“. Žádná tupá ,,odrhovačka“ (má mě rád – nemá mě ráda...) a už vůbec ne komedie. Solidní dvojice (uvěřitelná), super myšlenky a kousky s citem pro umění. JSEM SVOBODNĚ MYSLÍCÍ JEDINEC! (moc přemejšlíš Georgi.) Teenegerský romantický drama se snahou vyjádřit pocity zamilovanýho nesmělýho kluka.... nemyslím si, že takovej je svět (všech) mladejch, ale možná mi to něco připomíná, tohle hledání smyslu života (bloudění prázdnejma ulicema), bloumání v temnotě mysli....ach jo....ŽIVOT JE DLOUHÝ. JEŠTĚ JSME NESKONČILI (tak rád bych věřil!)......(škoda že ten konec přesladili). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím, že i když spolu lidi (dva) spí, nemusí jít o sex. 2.) Už se tě holka zeptala: ,,Měl jsi už sex?“ (a ty jsi odpověděl: ,,Nezkažme to“...). 3.) Thx za titule ,,Juditt“ a ,,Studko“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

slovan1 

všechny recenze uživatele

Malý neškodný film, který člověka nepřekvapí, ale docela se mu bude líbit. Ústřední dvojice k sobě hezky pasuje a jejich vztah působí mile a jak se nakonec ukáže i docela ne tak jednoduše, jak se mohlo ze začátku zdát. Líbilo se mi, jak to měl George ve škole na háku a vše mu hezky procházelo až do chvíle, kdy se musel rozhodnout... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nebo měl zřejmě někdy v životě pocit, že mu nikdo jiný nerozumí, že nikdo jiný neví, jak se zrovna on cítí, a asi to tak trochu patří k samotné podstatě lidství. Hlavní hrdina tohoto filmu to má ale mnohem kompilkovanější, jelikož on má tento pocit, že mu nikdo nerozumí, po celou dobu dospívání. A přitom není o nic více jiný než já nebo většina lidí, jen prostě nad vším příliš přemýšlí a klade si klasické existenciální otázky, které už musely někdy napadnout skoro každého. A tak se stane, že tento komplikovaný a nepochopený mladík se seznámí s dívkou, ve které nalézá spřízněnou duši a možná i životní lásku. Film jako takový mě velmi zajímal, protože mám docela v oblibě teenage dramata o hledání sebe sama a svého místa ve světě, v nichž divák úplně neví, na čem je a co může od hlavního hrdiny čekat. A výsledek zase není tak špatný, jedná se o zajímavý film, který mě sice úplně neodrovnal, ale který byl koukatelný, zajímavý a dobře zvládnutý jak po herecké, tak i po dějové stránce. Ale chybí mi zde něco, co není snadné pojmenovat, zkrátka tenhle film nemá potřebnou jiskru, neboli to "něco navíc", co dělá geniální film geniálním filmem. A z toho důvodu uděluji tomuto filmu "jen" čtyři hvězdy. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nejen George, ale ani film vlastně neví, co chce. Ukázat na nejistotu dospívání? Ono je to jedno, dospělí si většinou nejsou o moc jistější. Volba (příliš mnoho možností), otázky budoucnosti, hledání spřízněné duše. No proč ne, ale the Art of Getting By je nudné a tak trochu falešné. P.S. Obsah je úplně mimo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama